can_ozel_memleket_partisi_sariyer_baskan_adayi
3.52

Can Özel: “Memleket Partisi vatandaşımızın nefesi olacaktır”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Sarıyer Belediye Başkan Adayı Can Özel, Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’nun sorularını yanıtladı. Sarıyer için hedefledikleri projelerini anlatan ve önemli değerlendirmelerde bulunan Özel; “Vatandaşımızın bir nefes penceresine ihtiyacı var. Memleket Partisi vatandaşımızın nefesi olacaktır. Bu düzen daha fazla sürmez! Toplum artık uyanmalı ve alternatifsiz olmadığını bilmeli. Biz bu neden ile Memleket Partisi’ni önemsiyoruz” diye konuştu.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1969 Üsküdar doğumluyum, evli ve bir çocuk babasıyım, Turizmciyim 14 yıldır Sarıyer’de ikamet ediyorum. Çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmekteyim.

Sarıyer Belediye Başkan Adayı olarak 31 Mart yerel seçiminde hedefiniz nedir? Neden aday oldunuz?

Memleket Partisi Sarıyer Belediye Başkan Adayı olarak Sarıyer’e modern belediyecilik anlayışını getirmek, bugüne kadar süre gelen kısır siyasi sistemi ve yerel yönetim anlayışını bitirmek hedefimiz. Aday olma nedenim ise içinde bulunduğumuz tarihimizin en derin ekonomik krizinin yaşandığı bu dönemde, yerel yönetime aday olan hiçbir siyasi parti veya bağımsız adayın Sarıyer ‘in ekonomik kalkınmasına dair bir projesinin, bir vizyonunun olmaması! Vatandaşımızın bugün temel ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yaklaşımın olmaması, bir vatandaş olarak kendimde hissettiğim sorumluluk duygusu ile oğluma verdiğim bir söz üzerine aday oldum. Kendi kentimde yaşanabilecek bir gelecek sözü verdim oğluma.

Sarıyer’de gözlemlediğiniz sorunlar neler?

Sarıyer’de aslında diğer kentlerimizden çok da farklı olmayan yapısal sorunlar, çözüm bekleyen konuların başında geliyor. Yapısal sorunların içinde en büyük parantez, depreme hazırlık, deprem anı planlaması ve deprem sonrası ilk 3 aylık yaşamın organizasyonu için açılmalıdır. Alt yapı sorunları, konut projeleri ile eş zamanlı doğacak sorunların ön görülmeden, göz ardı edilmesi ve çarpık kentleşme bir diğer konu başlığıdır. Her bir yeni konut projesi, kente ekstra yük getirmekte, proje aşamasında, kent yaşamına yüklenecek sorunların çözümü ile ilgili yapısal çözümler üretilmeden bu sitelerin inşasına izin vermek ve sonra da oluşan sorunların çözümsüz kalması tam bir yerel yönetim beceriksizliğidir.

Sarıyer için hazırladığınız projeler arasında neler var? Kısaca anlatabilir misiniz?

Ben bir vatandaş olarak, Sarıyer’de içme suyuna para vermek çok ağrıma gidiyor. İstanbul’un en zengin doğal su kaynaklarının bulunduğu Sarıyer’de içme suyuna para ile ulaşmak en hafif tabiri ile gaflettir. Vatandaşın en doğal hakkıdır temiz içme suyuna ücretsiz erişim. Bu nedenle hemen seçilir seçilmez dar gelirli vatandaşlarımıza ücretsiz su arıtma cihazı temin edeceğiz. Aynı zamanda kentimizdeki doğal kaynak sularının analizlerini yapıp, ıslah ederek şişeleme tesisi kurup vatandaşımıza temiz sağlıklı içme suyunu ücretsiz tedarik edeceğiz. Bir yerel yönetim sadece park bahçe, meydan, kaldırım yapmak çöp toplamak ile sorumlu değildir. Aynı zamanda kentin sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınmasında önderlik yapmalıdır.

 

Bugün Sarıyer’in tarihi ve kültürel zenginliği, doğası ve insanları ile dünyanın en önde gelen turizm merkezlerinden biri olma potansiyeli vardır. Seçilir seçilmez öncelikli işlerimizden biri de Sarıyer’in yurt dışında tanıtımına, kente nitelikli turistin 365 gün gelmesini sağlayacak organizasyonu kurmaktır. Bu sayede Sarıyer’e yılda 300 milyon Euro gibi bir ekonomik katkı sağlanacaktır. Ve bu katkı tüm Sarıyer’de yaşayan vatandaşlarımızın faydasına olacaktır. Turizm kalkınması vatandaşın rantıdır, siyasetçinin değil.

Sarıyer bugüne kadar Beyaz Martıları ile bilinirdi artık Beyaz Melekler ile tanınacak, tüm kadınlarımız Sarıyer’in ekonomik ve kültürel yaşamında söz sahibi olacaktır.

Kuracağımız kermes sokağı ile 365 gün, kenti ziyarete gelen turistlere, sokak lezzetleri, el işi ürünleri ve hediyelik eşyalarını satarak aile ekonomisine katkı sağlayacaklar. Belediye olarak bu sokakta yapacağımız satış kulübelerinden kira almayacağız ve her mahalleye bir tane tahsis edeceğiz.

Vatandaş neden Memleket Partisi’ne oy vermeli?

Bugünkü siyasi ortam da maalesef iki kutuplu yapı, insanlarımızın tamamen parti taraftarı durumuna gelmesine sebep olmuştur. Siyasetçilerde terliğimi aday yapsam seçilir rahatlığı, korku ve sömürü siyaseti, geldiğimiz noktanın temel nedenidir. Vatandaşımızın bir nefes penceresine ihtiyacı var. Memleket Partisi vatandaşımızın nefesi olacaktır. Bu düzen daha fazla sürmez. Toplum artık uyanmalı ve alternatifsiz olmadığını bilmeli. Biz bu neden ile Memleket Partisi’ni önemsiyoruz.

Memleket Partisi, Sarıyer’e nasıl bir belediyecilik vaat ediyor?

Bizim 3A belediyeciliği yaklaşımımız var.

Akıl: Türkiye’de en çok üniversitenin yer aldığı ilçe Sarıyer ama bu akademik birikimden en az faydalanan ilçe Sarıyer.

Adalet: Adil olmayan hiçbir yönetim başarılı olamaz, tüm hizmetlerin, tüm imkanların ayrım yapılmaksızın her vatandaşımıza eşit ulaştırılması esastır.

Ahlak: ülkemizde yerleşen siyasetçi algısı çok üzülerek söylüyorum yozlaşma, rant ve güç zehirlenmesi ile eş anlamlı hale geldi. Ve bu yozlaşma toplumun tüm katmanlarına sirayet eden bir virüs gibi yayılıyor. Biz tekrar siyasete ahlak ve erdem kelimelerinin anlamını getireceğiz.

31 Mart’ta oy verecek Sarıyerli vatandaşlara gazetemiz aracılığıyla mesajlarınız var mı?

Tüm Sarıyerli dostlarımızdan, parti logosuna takıntılı davranmamalarını, gerçekten günümüz gerçekleri ile sorunların çözümü noktasında doğru projeleri olan, dünya vizyonuna sahip adaya oy vermelerini rica ediyorum.

Sizler mecbur değilsiniz kutuplaşma siyasetine, gelin birlikte tüm dünyaya örnek olacak kenti yaratalım.

Memleket Partisi Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Adayları:

  • Ayhan Koç
  • Batuhan Doğan
  • Soner Ömürlü
  • Tolga Özakın
  • Dr. Murat Akbaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.