İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP’nin İstanbul’daki bütün ilçe kongrelerinin tedbiren durdurulmasına karar verdi. Kararla birlikte, daha önceden Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’ndan 14 Eylül tarihi için kongre izni alan CHP Sarıyer İlçe Örgütü’nün kongresi de durdurulmuş oldu. CHP Sarıyer, kararın iptali için Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edecek.
CHP’nin İstanbul’daki ilçe örgütleri tarafından yürütülen kongre süreci mahkeme kararıyla durduruldu. İstanbul’daki 39 ilçede 14 Temmuz itibariyle süreç başlatılmış ve bugüne kadar 14 ilçe delege seçimlerini tamamlayarak İlçe Seçim Kurullarından kongre tarihlerini almıştı. Bu ilçelere 13 Eylül Cumartesi, 14 Eylül Pazar, 20 Eylül Cumartesi ve 21 Eylül Pazar günleri için kongre izinleri verilmişti. Bazı ilçeler de ise delege seçimleri devam ediyordu. Bu ilçeler ise delege seçimlerini tamamlayıp, bağlı bulundukları ilçe seçim kurullarından kongre tarihi almayı planlıyordu. İlçelerdeki kongre takvimi 13 Eylül-5 Ekim olarak planlanmıştı. CHP Sarıyer İlçe Örgütü de delege seçimlerini tamamlayıp, Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’na müracaat etmiş ve 14 Eylül tarihi için kongre izni verilmişti.
MAHKEME, İSTANBUL’DAKİ TÜM İLÇE KONGRELERİNİ DURDURDU
Ancak İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2 Eylül tarihinde aldığı kararla CHP’nin İstanbul’daki tüm ilçelerde yapmayı planladığı kongreleri tedbiren durdurdu. Mahkeme, daha önceden ilçe kongre tarihlerini almış ve delege seçimleri devam eden tüm ilçelerdeki süreci durdurdu. Kararla birlikte, Sarıyer İlçe Seçim Kurulu da daha önceden 14 Eylül için gün verdiği Sarıyer İlçe Örgütü’nün kongresini durdurdu. CHP Sarıyer de kararın iptali ve kongrenin yapılabilmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edecek. İstanbul’daki tüm ilçelerin karara ayrı ayrı itiraz edeceği, itirazın kabul edilmesi halinde kongrelerini yapabilecekleri belirtildi.
İŞTE MAHKEMENİN DURDURMA KARARI





