Edip Cengiz Ak Parti’de meclis üyesi adayı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer siyasetinin, eğitim ve spor camiasının tanınan ismi Sarıyer Temiz Toplum Derneği Başkanı Edip Cengiz, AK Parti’den Sarıyer Belediye Meclis üyesi Adaylık dosyasını bugün ilçe başkanı Halil İbrahim Kurşun’a teslim etti.

Temiz Toplum Derneği Sarıyer ilçe Başkanı ve geçtiğimiz dönem Ak Parti Sarıyer ilçe başkan adayı Edip CENGİZ, 31 Mart 2024 yılında yapılacak yerel seçimleri için Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Aday  Adayı oldu.

31 Mart 2024 yılında yapılacak yerel seçimler için Sarıyer Belediye Meclis Üyeliği için A.Adaylığı başvurusunda bulunan Edip CENGİZ Adaylık dosyasını AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim KURŞUN’a teslim etti.

Edip CENGİZ Sarıyer’de Ak Parti’yi iktidara taşıyacak olan ekibin içinde olmaktan son derece memnun olacağını, birlik ve bütünlük içinde hareket ederek iktidarı CHP.’den devralacaklarına olan inancı taşıdığını belirterek, “Sarıyer’e ve Sarıyer’imizin en iyiyi hak eden değerli halkına hizmet edebilmek ve Sarıyer’i modern dünyanın yaşanabilir kentlerinden biri yapabilmek için bir yola çıkıyoruz. Bu bayrağı tekrar devralıp,son döneminde çalışmayan, üretmeyen, hizmet etmek yerine herkesle kavgalı, sorunlu bir başkan ve yönetimi yerine uyumlu, gayretli ve bilgili bir ekibi yönetime taşıyacaklarını dile getirdi. Yolumuz, bahtımız açık olsun” dedi.

Edip CENGİZ kimdir?

1971 Suşehri doğumlu olan Edip CENGİZ 1978 yılından itibaren Sarıyer ilçesinde ikamet etmektedir. Zehra CENGİZ Hanım ile evli ve bir kız, iki erkek olmak üzere 3 çocuk babasıdır.

Eğitim Hayatı

İlköğrenimini Bebek Tevfik Fikret ve Geyikpınar Köyü İlkokulu’nda tamamlayan Edip CENGİZ, ortaokulu Sarıyer İmam Hatip’te ve lise öğrenimini ise Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Lisesinde tamamladı. Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Bölümlerini okuyarak 3 Anadal bitirdi.

Siyasi Hayatı

Çocukluğundan beri siyasete ilgili olan Edip CENGİZ,Refah Partisi Gençlik kollarında başladığı siyasi yolculuğu yine aynı partide Üniversite Gençlik Kolları Başkanlığı yaparak devam etti.1996 yılında Marmara Üniversitesi Milli Gençlik Vakfı Başkanı olarak görev yapan Edip CENGİZ okul kampüsünde resmi öğrenci başkanlığı yapmış ve 1997 yılında Star TV.Ana haber canlı yayın proğramına katılarak ve kamuoyu oluşturarak dönem arkadaşlarının (yaklaşık 4000 öğrenci) öğretmenlik formasyonu almalarına öncülük etmiştir. Gerek sosyal yönü, gerek liderlik yapısıyla Aktif siyasi çalışmalarıyla başarılı bir grafik çizen Edip CENGİZ ilerleyen yıllarda Fazilet Partisi Tarabya Mahalle başkanlığı, ilçe yönetim kurulu üyeliği, Ak Parti Sarıyer ilçe Başkan Adaylığı ve Gelecek Partisi Sarıyer Kurucu ilçe başkanlığı yapmıştır.

İş Hayatı

İş yaşamına 1996 yılında ENKA Spor Kulübü Sadi Gülçelik Spor Kompleksinde Spor Eğitmeni olarak başlayan, ilerleyen yıllarda Suşehri Yeşilyayla Köyü’nde sınıf öğretmenliği, İstanbul Recaizade Ekrem İÖO.,Firuzan Kemal Demironaran Lisesi,Cevat Koçak Anadolu Lisesi,TEV.Celalettin Buluğ İÖ.Okulu,Madenler Meslek Lisesinde Beden Eğitimi Öğretmenliği yaptı.2004-2023 yılları arasında sırasıyla,Sportmen CE Akademi Reklam Ajansı Genel Müdürlüğü, Akıncılar Akademi Kurucu Ortaklığı,Sprint Akademi Kursu Ortaklığı,Boğaziçi Akademi Kursu Yöneticiliği ve Ortaklığı yapmaktadır.

Spor Hayatı

Çocukluk yıllarında Sarıyer 10-12 yaş ekibinde ve Beşiktaş JK. Özkaynak Düzeni 14-16 yaş grubunda futbol oynadı.Beşiktaş Güreş takımında 2 yıl Küçükler ve yıldızlar kategorisinde güreş sporu ile ilgilendi.Enka Spor Kulübü takımında 6 yıl Atletizm sporu yaptı ve takım kaptanı olarak Türkiye Şampiyonluğu elde etti.İlerleyen yıllarda Muradiye Spor Kulübü, Levent Spor Kulübü, Maden Spor Kulübü,Y.Ortabayır, Boğaziçi, Ferahevler Spor Kulübü takımlarında futbol oynadı ve takım kaptanı olarak şampiyonluklar kazandı.Sarıyer Belediyesi, Ferahevler, Reşitpaşa, Hürriyet Gücü, İstanbul Gümüşhane, İçerenköy İY. takımlarında Teknik yönetici ve Antrenör olarak görev yaptı. Edip CENGİZ, yine taraftarı ve sevdalısı olduğu Sivas Masterler Spor Kulübü’nde iki dönem Başkanlık yaptı. Bu görevi halen devam etmektedir.

Sarıyer’e dair düşünceleri

Her şeyden önce 40 yılı aşkın bir süredir Sarıyerliyim ve Sarıyer sevdalısıyım. Ata ocağım, memleketim Sivas’ta doğmuş olmam benim ayrı bir gururum. Sarıyer’e ve Sarıyer’imizin en iyiyi hak eden sevgili çocuklarına, gençlerine, hanımlarına, insanlarına ve dostlarıma, komşularıma hizmet edebilmek ve Sarıyer’i çağdaş dünyanın yaşanabilir ilçelerinden biri yapabilmek, bu yolda katkımın olması adaylığımın temel amacıdır. Özellikle Eğitim, Gençlik ve Spor konularında yapılması gereken bir çok projeye katkı sunmak temel hedeflerim arasında yer almaktadır.

Sivil Toplum Görevleri

Edip CENGİZ 1993 yılından itibaren gerek kültürel, gerek yöresel gerekse eğitim ağırlıklı STK.larda görevler yaptı.1996 yılında Suşehri Eğitim ve Kültür Derneğinde yönetim kurulu üyeliği ile STK.larda görev almaya başladı.1997 yılında SİHAD (Sarıyer İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği) Kurucu Genel Sekreterliği yaptı. İlerleyen yıllarda Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanlığı,Sivas Vadi Federasyonu Başkan Yardımcılığı, Marmara Spor Adamları Derneği Başkanlığı, Öncü Spor Kulübü As Başkanlığı, ÖNDER Eğitim Komisyonu Üyeliği, Cihannüma Derneği Üyeliği,Sarıyer Spor Kulübü üyeliği, AKINDER Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcılığı ve Denetleme Kurulu Başkanlığı, AKDER (Akıncılar Kültür ve Dayanışma Derneği) Başkan Yardımcılığı, MÜMDER (Marmara Üniversitesi Mezunlar Derneği) İstişare Kurulu Üyeliği, Sivas Masterler Spor Kulübü Başkanlığı gibi bir çok etkin STK.da görevler yaparak topluma, gençlere,spora ve insanlığa hizmetleri olmuştur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 5 Ocak 2024, 15:42

    Sivas’ın Atom Karıncası Edip hocamı tebrik ediyorum.
    Sarıyer’de yıllarca emeği olan kardeşime her güzel görev yakışır.

    Cevapla
  2. 2 Aralık 2023, 11:48

    Çok sevindim ve gurur duydum haberi okuyunca.18 yıl önce benim öğretmenimdi.Değerli hocam Sarıyer için tecrübesi ve birikimi ile bir kazançtır.Çok kaliteli,adam gibi bir öğretmendi.Siyasette de başarılı olacaktır.Yolu açık olsun,Dua ve desteklerimizle hep yanında olacağız.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.