Elvan; “Sarıyer’e hukukçu ve çevreci bir başkan yakışır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Avukat & Orman Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Devrim Elvan‘ın, adaylık müracaatı sırasında yaptığı konuşma ilçe gündemine oturdu. Sarıyer’in çok sayıda yasayla yönetildiğine ve bölgedeki ormanlık alanlara dikkat çeken Prof. Dr. Elvan; “İşte bu yüzden Sarıyer’e avukat ve çevreci bir başkan yakışır. Sarıyer’i iyi bilen, vizyon sahibi bir kişi olarak ben bu göreve talibim” dedi.

CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Avukat ve Orman Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Devrim Elvan, dün Büyükdere’deki CHP İlçe Başkanlığı’na resmi müracatını yaptı. “Sarıyer’de devrim” sloganlarıyla karşılanan Elvan, kalabalık bir vatandaş topluluğu eşliğinde ilçe binasına girdi. Evraklarını İlçe Başkanı Mehmet Kubat’a bizzat teslim eden Elvan, daha sonra salondaki partililere oldukça ses getirecek bir konuşma yaptı. Büyük alkış alan konuşmasında Sarıyer’in sorunlarına dikkat çeken Elvan’ın sözleri sık sık alkışlarla kesildi.

“SARIYER’İN SORUNLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Sarıyer’in tüm sorunlarını çok iyi bildiğini ve 38 mahalleyle ilgili tek tek çalışma yaptığını vurgulayan Elvan, hazırladığı proje kitabını da ilçeye teslim etti. Elvan; “Sarıyer çok sayıda yasayla yönetiliyor. Burada 775 sayılı yasa var, Orman Yasası var, 2960 Sayılı Boğaziçi Yasası var, belediyeler yasası var, SİT kanunu var, kentsel dönüşüm yasası var. Burası tüm bu yasalarla yönetiliyor. Bu yüzden Sarıyer’i yönetecek kişi tüm bu yasaları iyi bilmeli. Bu yüzden Sarıyer’e avukat bir başkan yakışır. Burası aynı zamanda ormanları ve yeşil alanlarıyla ünlü bir bölge. Burayı yönetecek kişi çevreci olmalı, orman yüksek mühendisi olmalı. Burada çok sayıda öğrencimiz var ve ne yazık ki eğitim konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bu yüzden Sarıyer’i yönetecek kişi aynı zamanda bir eğitimci olmalı. Ben üniversitede hocalık yapıyorum, çok sayıda öğrenci yetiştirmiş bir eğitimciyim. İşte tüm bu nedenlerden dolayı; bir avukat olarak, bir orman yüksek mühendisi olarak, aynı zamanda bir eğitimci olarak ben bu göreve talibim. Sarıyer’i vizyon sahibi bir belediye başkanı olarak yönetmek istiyorum. Nasip olursa aday gösterilir ve seçilirsek Sarıyer tüm sıkıntılarından kurtulacak, çok daha güzel ve modern bir ilçe olacak” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.