Gelecek Partisi Sarıyer ailesi büyüdü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Yıldırım ve Gelecek Partisi Sarıyer Gençlik Kolları Başkanı İlker Atalay, geçtiğimiz günlerde ilçe binasında düzenlenen programda atamalarının gerçekleştirilmesinin ardından Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü Rukiye Ay’a konuştu.

Çiğdem Yıldırım, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

27 Nisan 1984 doğumluyum. Doğma büyüme Sarıyerliyim. Evliyim 7 yaşında bir kız çocuğum var. Fatih İlkokulu ve Sarıyer Orta Okulu’nun ardından Büyükdere Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nden mezun oldum.

Kadının toplumdaki yeriyle ilgili neler söylersiniz?

Tüm dünyada kadın hakları ve özgürlükleri hızla artarken maalesef ülkemizde durum tersi bir seyir izlemekte. Kadın cinayetleri, şiddet, cinsel istismar, gelir adaletsizliği, moobing gibi konular başta olmak üzere kadınların toplumdaki yerini alabilmeleri için mücadele edeceğiz. Kadınlarımızın çocuklarımızın sokaklarda daha rahat dolaşabileceği bir GELECEK inşa edeceğiz.

Peki, İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak neler hedefliyorsunuz?

Fikri özgürlüğün temeli maddi özgürlüğe dayandığını üzülerek gözlemlemekteyiz. İlçemiz kadınlarına mahalle mahalle özel istihdam alanları açarak maddi özgürlüklerini kazanmalarını, sosyal hayatın içinde yer almalarını sağlamak için projeler üreteceğiz. Aile toplumun nasıl temel taşıysa ailenin de merkezi kadınlardır.

İlker Atalay, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1993 yılında Sarıyer Rumeli Feneri’nde balıkçı bir ailenin içerisine doğdum. Sarıyer İlköğretim Okulu ve Ziya Kalkavan Anadolu Denizcilik Lisesi’nin ardından Beykoz Lojistik – Deniz ve Liman İşletmeciliği (Ön Lisans), Anadolu Üniversitesi İşletme (Lisans) programları ile eğitim hayatımı tamamladım. Denizcilik sektörü ile ilgili 2 farklı firmada stajlarımı tamamladıktan sonra, gemi acenteliği ile mesleki kariyerime başladım. Akabinde Türkiye’nin ilk sivil toplum kuruluşu olan ve sektörün en güçlü sivil toplum organizasyonu olan bir dernekte çalıştıktan sonra şu anda İstanbul Dembir’de çalışmaktayım aynı zamanda kendime ait bir su ürünleri firmasının da ticari faaliyetlerini yürütmekteyim.

Gençlerimizin toplumdaki yeriyle ilgili neler söylersiniz?

Fikir verilen değil fikir veren bir gençlik için adım atıyoruz. Değişen ve gelişen dünyada ülkelerin iç dinamiklerini dahi dizayn eden tüm sosyo-ekonomik gelişmeler tüm dünyada gençler tarafından hayata geçirilmekte. Bugün hepimizin gerçeği olan sosyal medyalar gençler tarafından hayal edilmiş ve hayata geçirilmiş projelerdir.

Peki, İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak hedefleriniz nelerdir?

Artık Türkiye’de gençleri geri planda tutan değil arkasında saf olunan öncüler haline getirmek için yola çıkıyoruz. Bu minvalde dünyanın en ileri teknoloji üreticisi Türk gençleri tarafından kurulmuş şirketler olması için mücadele edeceğiz. Sarıyer dünyanın en önemli suyollarından olan İstanbul Boğazı’nın kapısı konumundadır. Burada büyüyen boğazın çocuklarını uluslararası camiada başarılar elde eden su sporlarının icracıları haline getirmek için de gereken planlamaları yaparak hayata geçireceğiz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.