Gelecek Partisi Sarıyer’de 1. Olağan Kongresi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla Sarıyer’de 1.Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi’nde Erhan Vergili Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı seçildi. Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede; Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, İYİ Parti Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazmiye Akaltun Işık, İYİ Parti Sarıyer Gençlik Kolları üyeleri, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, CHP Sarıyer Gençlik Kolları Başkanı Mertcan Uluevli, Gelecek Partisi İstanbul il yöneticileri, delegeler ve partililer katılım sağladı. Kongreye İYİ Parti Sarıyer Başkanı Mustafa Yazıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. İYİ Parti Sarıyer Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunarak “Kongrenin, Gelecek Partisi ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileriz” ifadelerine yer verdi.

DAVUTOĞLU İKTİDARI SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

Sarıyer’de gerçekleştirilen 1. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, konuşmasında iktidarı ve ekonomi yönetimini eleştirdi. Konuşmasında sert sözlere de yer veren Davutoğlu geçtiğimiz günlerde gerçekleşen AK Parti’nin 7. Kongresi’ni eleştirerek şu ifadeleri kullandı “Bir manifesto beklentisi pompalamışlardı ülkeye. Çıka çıka henüz adı konmamış bir ‘Berat Albayrak Reformu’ çıktı. Yakın gerçekler yok ama uzak hayaller bol keseden. Hayaller muhtemelen bu konuşmaları yapan hiç kimsenin hayatta olamayacağı 2053’te 2071’de, gerçekler ise ekonomide 2001’de, siyaset ve hukukta ise geçen yüzyılda, doksanlı yıllarda” dedi. Ahmet Davutoğlu Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrenin çıkışında çevredeki esnafla bir araya gelerek sohbet etti. Davutoğlu, esnaf ve vatandaşlarca ilgiyle karşılandı.

İŞTE AHMET DAVUTOĞLU’NUN DİKKAT ÇEKEN KONUŞMASI

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi 33’üncü ayında üçüncü büyük ekonomik krizini çıkararak siyaset tarihine geçti!”

“22 Mart krizinin ülkeye ilk maliyeti 525 Milyar TL olmuştur. Yıllık ilave 150 Milyar TL faiz yükü de kapıdadır.”

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi 33’üncü ayında üçüncü büyük ekonomik krizini çıkararak siyaset tarihine geçti. Geçen hafta yaşanan kriz, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı verilen keyfiliğin kendi eliyle çıkardığı bir krizdir. Küresel ekonomi toparlanır, piyasalar olumlu gelişmelerle rekor üstüne rekor kırarken, 84 milyon vatandaşımız, parti içi hesaplaşmanızın üzerine yüklediği bedelleri ödemek zorunda kalıyor” dedi. Ahmet Davutoğlu, “22 Mart krizinin ülkeye ilk maliyeti 525 Milyar TL olmuştur. Yıllık ilave 150 Milyar TL faiz yükü de kapıdadır” diyerek, önümüzdeki dönemin tehditlerine de dikkat çekti.

Ahmet Davutoğlu, partinin ekonomi kurmaylarıyla yaptığı basın toplantısında “33 aylık Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, üç Merkez Bankası başkanını eskitmesi ve şimdi dördüncüsünü denemekte olması bile başlı başına yaşadığımız sorunu tarif etmeye yeter. Sorunumuz; yönetimde keyfiliktir, ekonomik dalgalanmalardan zarar gören vatandaşlarımıza karşı sorumsuzluktur, hukuka ve kurumlara saygısızlıktır. Tüm bu yaşananların faili de Cumhur ittifakıdır” şeklinde konuştu.

Karşı karşıya kaldığımız krizin sadece ekonomik bir kriz olmadığını vurgulayan Davutoğlu bir kanser gibi metastaz yapan kapsamlı bir sistemik krizin hayatın her alanını etkilemekte olduğunun altını çizdi.”Zihniyet sapmalarından toplumsal değer yozlaşmasına, kurumsal bozulmadan bürokratik liyakata, gerçeklikten kopuk politikalardan siyasi ahlaktan uzak uygulamalara kadar her alana sirayet eden bu sistemik kriz ancak ve ancak aynı ölçekte kapsamlı bir sistemik yenilenme ile aşılabilir” dedi.

Gelecek Partisi bu yenilenme hareketinin adıdır.

Hükümete seslenen Ahmet Davutoğlu, “Artık sağlıklı karar almanızı olanaksız hale getirdiği her gün yeni bir örnekle ortaya çıkan “Ali kıran baş kesen” ruh halinden sıyrılmaya çalışın. Devlet yönetimi ortak akla değer vermeyi, sağduyulu ve soğukkanlı davranmayı, basiretli karar almayı gerektirir. Laf dinlemiyor diye dört ayda bir Merkez Bankası başkanı değiştirmeye kalkarsanız, değil damadınızın sattığı 128 milyar Dolar, bir o kadar daha rezervimiz olsa size yetmez” dedi.

Davutoğlu, “Zamanında yaptığımız bütün uyarılara kulak tıkayarak ve “Türkiye’yi uçuracak” sloganları eşliğinde hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sadece son bir haftada vatandaşa yüklediği maliyeti hesapladığımızda karşımıza çıkan tablo vahimdir” diyerek, açıklamasını rakamlarla sürdürdü;

Bir günde devletin döviz cinsi iç ve dış borcunun tutarı 115 Milyar TL artmıştır.

Bir günde devletin KÖİ yükümlülük tutarı 135 Milyar TL artmıştır.

Bir günde reel sektörün döviz cinsi iç ve dış borcunun tutarı 275 Milyar TL artmıştır.

Bir günde Ülke Risk Primi 170 baz puan artmıştır. Sadece bu artışın kamu döviz borcuna getirdiği ilave yük yıllık 20 Milyar TL olacaktır.

Bir günde uzun vadeli TL faizleri %4 artmıştır. Bu artışın kamuya getireceği ilave yıllık faiz yükü 30 Milyar TL olacaktır.

TL faizindeki artış kamuya benzer biçimde reel sektör faiz ödemelerini de arttıracaktır. Yıllık reel sektör ilave faiz yükü 55 Milyar TL olacaktır.

Ülke risk primindeki artışın reel sektör YP faiz ödemelerinde yaratacağı etki ise yaklaşık 45 Milyar TL olacaktır.

Bir günde ülkeye 525 milyar TL maliyet yükleyen iktidarın, bu bedelin ne anlama geldiğini bilmediğini söyleyen Davutoğlu, 525 Milyar TL ile neler yapılabileceğini şöyle sıraladı;

1,2 Milyon esnafa 1 yıl boyunca ayda 5,000 TL hibe verebilir,

2 Milyon çiftçiye 1 yıl boyunca ayda 5,000 TL destek verebilir,

13 Milyon emekliye 1 yıl boyunca ayda 1,000 TL pandemi desteği verebilir,

81 ile 81 adet yepyeni hastane yapabilir,

Tüm öğrencilere tablet verip sınırsız internet erişimi sağlayabilir,

Kalan parayla da, pandemi döneminde evinde oturan işsiz ve yardıma muhtaç 10 Milyon kişiye 8,500 TL verilebilirdi.

Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yoktur, çözemeyenler vardır.

“Enflasyon, dar gelirli vatandaşın cebinden yapılan hırsızlıktır”

Enflasyonla samimi bir mücadeleye başlanacağının acilen ilan edilmesini isteyen Ahmet Davutoğlu, iktidarın, şimdiye kadar savunduğu ideolojik saplantılara dayanan kara cahil iktisat teorilerinin yanlış olduğunu itiraf etmesi gerektiğini de vurguladı.

Davutoğlu konuşmasında iktidarın acil olarak alması gereken tedbirleri şöyle sıraladı;

2017 sonrası sürekli çift hane enflasyona mahkum edilen Türkiye, Cumhur İttifakı ile derin bir “itibar açığına” maruz kalmıştır. Ülke risk primimiz 2018 sonrası resmen “küme düşmüştür”. Güven ortamını yeniden tesis edecek inandırıcı ve ciddi reformlar ve uygulama takvimi açıklanmalıdır. Ancak bu kez millete masal anlatmadan, içinde şeffaflık ve hesap verebilirlik olan bir açıklama bekliyoruz.

Bu reformlar içerisinde, gelir dağılımını daha da bozan mevcut vergi sisteminin baştan aşağı değişimi de olmalıdır. Asgari ücrete kadar olan ücretlerden vergi ise, hemen kaldırılmalıdır.

Acilen; kayıt dışı istihdamı ve güvencesiz çalışmayı engelleyecek “emek barışı” ilan edilmelidir.

KÖİ sözleşmeleriyle döviz kaynağı aktarılan müteahhitlerin ödemelerinin durdurulması gerekir. İşletmeye alınmış KÖİ yatırımlarının “adil değer” tanımı çerçevesinde maliyet ve ödemeleri yeniden belirlenmelidir. Bugüne kadar yapılan fazla ödemeler de mahsup edilerek, oluşacak kaynak işsizlere, esnafa ve sözleşmeli tarım yapanlar dahil olmak üzere çiftçiye hibe ve destek olarak verilmelidir.

Kamuda gerçek tasarrufa iktidarın kendisi başlamalıdır. Mesela 15 Cumhurbaşkanlığı uçağının 14’ünü satarak, işlevsiz bankamatik danışmanların sayısını azaltarak, birden çok maaş alanları tek maaşa indirgeyerek, kiralık binalarda hizmet veren bakanlıkları Beştepe’ye alarak, lüks makam araçlarının tahsisine son vererek kamuya örnek olmaları gerekir.

Hesap verme yükümlülüğünden kaçmak için icat ettiğiniz Varlık Fonu başta olmak üzere tüm bütçe dışı işlemler derhal sonlandırmalıdır.

Yarın hiç gelmeyecekmiş gibi satılan 128 Milyar $ Merkez Bankası döviz rezervleri ile ilgili olarak başta imtiyazlı damat bakan olmak üzere işlemlerde sorumluluğu olan tüm yetkililer hakkında gerekli idari ve hukuki süreç başlatılmalıdır.

Davutoğlu konuşmasını, “İyi niyetle bu uyarıları yapıyor olsak da, bu iktidarın tek bir önceliği var, o da iktidarda kalmak. Merkez Bankası Başkanının görevden alınması örneğinde olduğu gibi, uygulayacakları her politika bugünkü erimeyi daha da hızlandıracağı için kendileri tarafından sabote edilecektir.

O nedenle bu iktidar çözümün parçası olamaz, zira bizzat varlığıyla sorunun ta kendisidir” diyerek tamamladı.

 

GELECEK PARTİSİ SARIYER’İN İLÇE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

ALİ KESKİN
AYHAN KÜÇÜKBOYACI
FATMA HURŞAN KILIÇ
CENK GÜL
CEVDET BAY
DİDEM ÇINAR
İSMET SAĞLAM
RAMAZAN BENLİ
ŞENOL METİN
HALİDE BAHAR SEZER
YAŞAR TAŞKENT
NİLÜFER VOLKAN
RIDVAN GÜLOĞLU
VELİ SATIR
DAVUT AKKAYA
ÇAĞLA DURMUŞ
FİKRİ EKER
GÖKHAN BAYRAK
FİGEN KIRAÇ KURT
SAFA KOCADAĞ
EMANUEL MANUKYAN
MELTEM DOĞANOK
UFUK KAYA
SELÇUK KOÇAK

YEDEK ÜYELER

METE GÜLENÇ
CANAN TEMELOĞLU
TARIK ŞENEL
FIRAT ÖZKAN
MUSTAFA ERGÜN
MEHMET PAR
ÖZLEM MAVZER
YUSUF OLMUŞTUR
MEHMET EMİN ŞAHİN ATİLLA TAŞTAN
TURAN AKINCI
FERDİ GÜRKAN
İLHAN SARDOĞAN
ŞEBNEM APARAN AKAY
AYHAN ALACÜCÜK
BERAT TUĞRUL YİĞİT
SERKAN SÖZER
TAHSİN ÇAVDAR
BERKAY ÖZCAN
HAKAN YAVUK
BUKET AKDUMAN KIZILKAYA
AKIN İŞLİ
ENES TUNÇ
İBRAHİM ÖZDOĞAN
MUSTAFA DENİZ

İL KONGRE DELEGELERİ

ERHAN VERGİLİ
ALİ RIZA ABDİK
VELİ SATIR
TUNCAY GÜNDEM
FATMA HURŞAN KILIÇ
CEVDET BAY
MUSTAFA ERGÜN
AKIN İŞLİ
DAVUT AKKAYA
FİGEN KIRAÇ KURT
AYHAN KÜÇÜKBOYACI
MEHMET PAR
MUSTAFA DENİZ
EMANUEL MANUKYAN
YEDEK ÜYELER
MELTEM DOĞANOK
CANAN TEMELOĞLU
HAKAN YAVUK
DİDEM ÇINAR
ALİ KESKİN
SERKAN SÖZEN
ŞEBNEM APARAN AKAY
FERDİ GÜRHAN
NİLÜFER VOLKAN
METE GÜLENÇ
ÇAĞLA DURMUŞ
ÖZLEM MAVZER
BUKET AKDUMAN KIZILKAYA
TURAN AKINCI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.