Hakan Başpınar’dan önemli açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, Sarıyer Muhtarlar Derneği seçiminin ardından çok önemli bir açıklamada bulundu. Başpınar açıklamasında; “Seçimlerin muhtarlarımızın birlik ve beraberliğinin pekişmesine ve hizmet yarışına katkı yapacağına yürekten inanıyor ve kazanan muhtarımızı tebrik ediyoruz. Ancak muhtarlarımızı ayrıştırma çabalarına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, Sarıyer Muhtarlar Derneği seçimlerinin sonuçlanmasının ardından kamuoyuna bir açıklamada bulundu. Başpınar açıklamasında muhtarlık görevinin tanımı, seçilme usulleri ve muhtarın siyasi partiden destek alma yasağına ilişkin bilgilendirmesinin ardından Sarıyer Muhtarlar Derneği başkanlık seçimine yönelik de dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

MUHTAR NEDİR?

Muhtar köyün ya da mahallenin yönetiminden sorumlu olan kişiye verilen isimdir. Diğer bir deyişle seçilmiş kişi olarak da ifade edilmektedir. Muhtar köyde yapılması gereken işleri imece usulü ile gerçekleştirir. Aynı zamanda muhtar, genel yönetimin temsilcisi sıfatıyla da yasaları ve hükümet emirlerini halka duyurur, köy içinde dirlik ve düzeni sağlar. Genel yönetimle ilgili işleri köyde uygulanmasına yardımcı olur. Görevini gereği gibi yapmayan muhtarlar köyün bağlı olduğu ilçe idare kurulu kararı ile görevden uzaklaştırılabilir.

MUHTARIN SEÇİLME USULLERİ

Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti seçimlerine ilişkin kanun “2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyeti Seçimi hakkında kanun”dur. Köy ve mahalle muhtarlıkları ile ihtiyar heyeti/meclisi seçimlerine ilişkin hususlar bu kanunun 30.maddesinden başlayarak yer almaktadır.

MUHTARIN SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK ALMA YASAĞI

Muhtarlar siyasi partilerden destek alamazlar. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 1130 sayılı kararı ile; 2972 sayılı kanunun 31.maddesinde; köy muhtarlığı ve köy ihtiyar meclisi üyeliği ile mahalle muhtarlığı ve mahalle ihtiyar heyeti üyeliği seçimlerinde adaylık usulünün bulunmadığı, bilindiği üzere siyasi partilerin, muhtarlık ve ihtiyar meclisi/heyeti üyeliği seçimlerinde aday gösteremedikleri ve bu seçimlerde adaylığa ilişkin hükümlerin uygulanamayacağı. Bu hükmün, seçmenin seçeceği muhtar ve ihtiyar meclisi/ihtiyar heyeti üyelerini bilmesi ve idaresini sağlıklı bir şekilde oluşturabilmesi için, bu seçimlere girecek kişilerin seçime gireceklerine ve bu amaçla kendilerini tanıtmalarına engel teşkil etmeyeceği bildirilmiştir.

İşte Hakan Başpınar’ın bu bilgiler yönünde bulunduğu o açıklaması:

“EKİLMEYE ÇALIŞILAN NİFAK TOHUMLARINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Başpınar, açıklamasında şunları söyledi; “Buradan anlaşılacağı üzere muhtarlarımız tarafsız olup hiçbir siyasi partinin kontrolü ve denetiminde değildir. Aksi durum seçmene karşı haksızlıktır. İlçemizde yapılan Sarıyer Muhtarlar Derneği seçimlerinde iki muhtarımız aday olmuş, demokratik seçim nihayetinde bir muhtarımız seçimi kazanmıştır. Bizler kazanan muhtarımızı tebrik ederiz. Seçimlerin muhtarlarımızın birlik ve beraberliğinin pekişmesine ve hizmet yarışına katkı yapacağına yürekten inanıyoruz. Ancak yapılan seçimlerin sonucunda muhtarlarımız arasında belediye kaynaklı ekilmeye çalışılan nifak tohumlarına, ayrıştırma çabalarına ve muhtarlarımıza karşı yapılan tehdit ve şantajlara asla izin vermeyeceğimizi Sarıyer kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.