İbrahim Temur; “Sarıyer’de zihniyet değişikliğine ihtiyaç var”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı İbrahim Temur, SARIYER OLAY Haber Müdürü Rukiye Ay’a yerel seçimler öncesinde önemli mesajlar verdi. Temur; “Seçimlere 2 parti giriyormuş algısı yanlış. Sarıyer’de İYİ bir belediyecilik için gec   e gündüz demeden çalışacağız. Halkımız bize inansınlar, güvensinler” diye konuştu.

İYİ Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı İbrahim Temur, SARIYER OLAY’a seçimlere sıkı bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, “İYİ Parti olarak seçime girdiğimiz her yerde kazanmak için aday çıkardık. Sarıyer’i kazanacağımız konusunda şüphemiz yok. Halkımıza güveniyoruz ve inanıyoruz” dedi.

İBRAHİM TEMUR’UN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

“1979 doğumluyum. Aslen Artvinliyim. Uludağ Üniversitesi’ni bitirdim. Sonrasında Marmara Üniversitesi’nde Sermaye Piyasası Borsa Bölümü’nden mezun oldum. Yüksek lisansımı yaptım. Çok uzun zaman bankaların ve aracı kurumların yatırım departmanlarında yöneticilik yaptım. Partimizin kurulmasıyla beraber İYİ Parti’nin Sarıyer İlçe Teşkilatı’nda kurucu üye olarak yer aldım. Belli görevler aldıktan sonra 1.5 yıl önce yapılan kongrede de ilçe başkanlığına seçildim. Sonrasında çok yoğun bir dönem geçti. O dönem sonrasında da İYİ Parti’nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı olarak Sarıyerlilerin huzurundayım. Evli ve 1 çocuğum var. Yaklaşık 22 yıldır Uskumruköy ve Zekeriyaköy bölgelerinde oturuyorum.”

“ÇOK AKTİF TEŞKİLATLANMA YAPISI KURDUK”

“İlçe başkanı olduktan sonra elbette ki önemli görevlerimiz oldu. Bu görev sadece ilçe başkanlığında oturup misafirleri kabul etmek değil. Biz çok aktif teşkilatlanma yapısı kurduk. Sarıyer’in her noktasında vatandaşımızla beraber olduk. Çok uzun zaman dernekler, vakıflar, düğünler, cenazeler ziyaretinde bulunduk. Sarıyer’in tüm dinamikleriyle iç içe olan bir siyasi yaklaşımımız oldu. Tabi bir seçim de geçirdik. O seçimler çok önemli çalışmalar yapmamıza vesile oldu. Ondan sonra yerel seçim gündemi geldi. Partimiz çok uzun zaman önce seçimlere yalnız gireceğini, her seçim bölgesinde aday çıkartacağını beyan etmişti. Bunun bir gereği olarak hazırlıklarımızı yapmıştık.”

“ÇOK GERİDE KALDIĞIMIZI DÜŞÜNMÜYORUM”

“Adaylığımızın açıklanması son birkaç güne kaldı. Netice itibariyle çok geride kaldığımızı düşünmüyorum. 1.5 yıl boyunca arkadaşlarımla beraber hiç boş gün geçirmedik. Sarıyer’in her noktasında halkımızla iç içe olduk. Sarıyer’in her yerinde vardık. Belki de mevcut adaylardan daha fazla sahada olduk. Dolayısıyla adaylığımızın açıklanma tarihini dezavantaj olarak görmüyoruz. 19 Şubat tarihinde adaylığımızın açıklanmasıyla birlikte gece gündüz sahadayız. Her gün farklı bir mahallemizde Sarıyerlilerle buluşuyoruz. Onlarca derneği ziyaret ettik, çok sayıda ev toplantısı yaptık. Seçim dönemi bitene kadar tempomuzu daha da artırarak bu süreci tamamlayacağız.”

“SARIYER’İN GÖNÜL RAHATLIĞIYLA OY VEREBİLECEĞİ SEÇENEK VAR”

“Sadece benim ilçe başkanlığım dönemimde değil, ilçe teşkilatımızın kurulduğu günden bu yana sahadayız. Sarıyer’de ilk seçime ittifak ile girdiğimiz için vatandaşlardan bazı tepkiler de alıyorduk. Tabi biz bunları göğüslemeyi başardık. Netice itibariyle o dönem artık bitti. Elbette farklı düşüncede olanlar da olabilir ama ben vatandaşın genel düşüncesinden bahsediyorum. Partimizin kendi adayıyla seçime girmesi toplumun genelinde iki partiden birine oy verme zorunluluğu olmadığının ortaya çıkması mutluluk yarattı. Vatandaşlarımız çok uzun zamandır ‘Türkiye’de iki parti var. Ya AK Parti’ye ya CHP’ye oy verelim’ tercihine zorlanıyordu. 2002 yılından bu yana bu durum böyle devam etti. Partimizin kuruluş amacı bu iki kutup arasına sıkışmış Türkiye’yi, vatandaşlarımızı bundan kurtarmaktı. 3. bir yolun tamamen açılması partimizin yer yerde hür ve müstakil olarak seçimlere girmesi sevinçle karşılandı. İnsanlar artık sadece iki parti, iki aday arasında tercih yapmak zorunda değiller. Bunu sağlamak bize ayrı bir gurur veriyor. 2019’da iki aday üzerine yoğunlaşan bir seçim süreci vardı. Şimdi ise böyle bir durum yok. Diğer partilerin de adayları var ve hepsi çok kıymetli. Artık Sarıyerliler gönül rahatlığıyla oy verebileceği seçenekler var.”

“İŞİN SONUNDA TABİ Kİ SEÇMENİN DEDİĞİ OLACAK”

“Projelerimiz, hayallerimiz, ekibimiz çok iyi. Her ne kadar çok büyük seçim kampanyası için imkanlarımız olmasa da sokak sokak, ev ev gezerek bu açığımızı kapatacağımızı düşünüyorum. Sarıyerlilerin bize karşı tepkileri ve teveccühü çok iyi. Seçimlerden iyi bir neticeyle ayrılacağımıza yürekten inanıyoruz. Ben yüzde 10’luk oyumuzu yüzde 11,12’ye yükseltmek için aday değilim. İYİ Parti olarak seçime girdiğimiz her yerde kazanmak için aday çıkardık. Gerçekten iddialı olduğumuz için seçime giriyoruz. Diğer partilerden bir eksiğimiz yok, diğer adaylardan benim de bir eksiğim yok. Aksine fazlamız olduğunu düşünüyorum. İşin sonunda tabi ki seçmenin dediği olacak.”

 

“LİYAKATLİ ARKADAŞLARIMIZLA BU SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ”

“Sarıyer’in çok eksiği var. Bunu söylemekte dilimizde tüy bitti. Sarıyer’de belediye tarafından çözülebileceği sorunlar varken, diğer taraftan da hükümet ve İBB katkılarıyla çözülecek sorunlar var. Sarıyer’de tapu ve mülkiyet konularında çok önemli adımlar atıldı. İBB Meclisi’ndeki her partinin çok emeği var. Bu sürecin yavaşlamasına mahal vermeden sürecin peşinden gideceğiz. Bu konuda hızlı bir çözümü ve tapuların alınması için ivedilikle harekete geçeceğiz. Sarıyer’de zihniyet değişikliğine ihtiyaç var. Belediye üst kadrolarının revize edilmesi lazım. Çok uzun zamandır orada görev yapan belediye personeli var. Fakat mental yorgunluk var. Liyakati son derece yüksek bir ekip kurarak, aynı zamanda da mevcut kadrodaki liyakati yüksek olan arkadaşlarla bir süreci başlatacağız.”

“SADECE İKİ PARTİ VAR DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL”

“Önemli projeler üretiyoruz. Özellikle altyapı ve üstyapı konularına ayrı bir önem vereceğiz. Altyapıda fen işleri ile devam edecek süreç olacakken, üstyapıda da önemli çalışmalarımız olacak. Öncelikle Sarıyer’in baştan aşağı yenilenmesi lazım. Bu konuda hızlı adımlar atacağız. Sarıyer Merkez başta olmak üzere caddeleri İBB kanalıyla, sokakları da belediye olarak yenileyeceğiz. Elimizdeki bütçeyi olabildiğince kullanarak yollarını, sokaklarını, asfaltlarını yenileyeceğiz. Sarıyer’in hiçbir yerinde yollarına yama yaparak geçiştirmeye izin vermeyeceğiz. Kaldırımları yenileyeceğiz. Bunları da en uygun maliyetle yapacağız. Bazı yerlerde prestij caddeleri, sokakları oluşturacağız. Bazı sokaklar araç trafiğine kapatılacak.”

“AMAN AK PARTİ KAZANMASIN, CHP KAZANMASIN DÜŞÜNCESİ VAR”

“Bir yarışa giriyoruz ve elbette herkes kıymetli. Fakat biz en iyiyi seçmek zorundayız. Particilikten uzak bir tercih yapılmalı. Aman CHP kazanmasın, aman AK Parti kazanmasın düşüncesi var. Artık sadece iki parti var diye bir şey söz konusu değil. İYİ Parti olarak Sarıyerlilere yepyeni bir seçenek sunuyoruz. Particilik yapmanın Sarıyer’e bir şey kazandırmayacağı ortada. Bunu geride kalan yıllarda görmüş olduk. İki parti kendi arasındaki kavgadan besleniyor. Sarıyer başta olmak üzere diğer belediyelerde hizmetten bahsedemiyoruz. Elbette yapılan işler var ama her zaman daha iyisinin yapılması gerekiyor. Kısır tartışmalarla geçen bir 5 yılın daha Sarıyer’e fayda sağlamaz. Sarıyerliler bizi de değerlendirsin. Görev alırsak gece gündüz çalışarak Sarıyer’e değer katacak işlere imza atacağımızı vadediyoruz.”

TIKLA SAYFA SAYFA HEMEN OKU!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.