featured

İYİ Parti Sarıyer’de İbrahim Temur dönemi

service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nca 3. Olağan Kongre gerçekleştirildi. Maslak’taki TİM Show Center’da düzenlenen kongrede tek liste ile seçime giren İbrahim Temur, Mustafa Yazıcı’dan görevi devralarak İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı olarak seçildi.

İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, 3. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongreye; İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Partili İBB ve Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Taylan Yıldız, Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DSP Sarıyer İlçe Başkanı Alaaddin Pınarbaşı, DEVA Partisi Sarıyer İlçe Yönetimi, AK Parti Sarıyer İlçe Yönetimi ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan kongre, Karadeniz Eğitim Kültür ve Çevre Koruma Vakfı folklor ekibi horon gösterisiyle devam etti. İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Berna Şahin’in Divan Başkanlığı’nı yaptığı kongrede, faaliyet raporu okundu. Sarıyer İlçe Sekreteri Uğur Erdoğmuş’un sunumuyla devam eden kongre, Mustafa Yazıcı’nın görevi sürecisince yaptığı faaliyetler sinevizyon eşliğinde partililerle paylaşıldı.

İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, konuşmasında şunları söyledi;

3D Değişme-Değişebilme ve Değişim amaçlanan hedefe ulaşabilme için gerekli 3 kelime hepimizin bildiği bir deyim vardır ya; sonuçları değiştirmek istiyorsanız başlangıç kriterlerinizi değiştirmeniz gerekir. İşte bunun için 3D gereklidir. Değişme; mevcut durumdan hoşnut olmayıp yeni arayış içinde olmak. Değişebilme; yeni şartlar için ortaya konulan irade ve eylem. Saygıdeğer divan, değerli misafirler ve değerli konuklar. İYİ Partili yol arkadaşlarım. Her birinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. İYİ Parti Sarıyer ilçemizin 3. Olağan Kongresi’ne hoş geldiniz. Kongremiz ilçemize, ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. Çıkmış olduğumuz bu yol bir değişim ile son bulur. Zira İYİ Parti’nin kuruluşu, mevcut durumu kabullenmeyerek değişerek gelişmek için yola çıkan siyasi iradenin tecellisidir. Bugün gelinen noktada hedeflenen seviyeye “az kaldı” diyoruz ve hedefe daha hızlı varabilmek için yenilenmek ve değişmek gerektiğine inanıyoruz. İşte bugün burada yine ve yeniden yeni bir heyecanla yeni bir yönetimi seçmek için bir aradayız. Değerli delege arkadaşlarım; İYİ Parti delegeliği çok önemli ve kıymetlidir. Çünkü İYİ Parti delegesi ona oy veren üyelere karşı sorumludur. Çünkü İYİ Parti delegesi ülkesinin güçlü geleceğini inşa etmek için sorumludur. Nasıl mı? İYİ Parti delegesi iyi bir yönetim seçmek suretiyle fakru zaruret içinde olan milletin derdini dert edinecek liyakatli, çalışkan, dürüst, samimi, vatanına ve milletine hizmet etmeyi görev bilecek, İYİ Parti yönetim kadrolarını seçecek.

İYİ Parti delegesi parti politikalarını ülke ve millet yararına olacak şekilde uygulayacak il yönetimini belirleyecek il delegelerini seçecek. İYİ Parti delegesinin seçmiş olacağı il delegeleri dinamik bir il yönetimi ve kurultay delegelerini seçmiş olacak. İYİ Parti’nin delegesinin il yönetiminin seçeceği ve seçtireceği kurultay delegeleri ülkemizi güvenli ve güçlü bir konuma ve milletimizi huzura ve refaha kavuşturacak proje ve politikaları oluşturacak güçlü yönetimleri seçmiş olacaktır.

İYİ Parti delegesi önemlidir. Hem de çok önemlidir. Sizin ortaya koyacağınız irade sizin geleceğinizdir. Yani fikri hür-irfanı hür ve vicdanı hür nesiller ve muasır medeniyetler seviyesine yükselmiş bir ülke. 2. Olağan Genel Kurul’da seçilen yönetim kurulunun faaliyetleri ilçe sekreterimiz Uğur Erdoğmuş tarafından sunulduğu ve slayt görselleri ile desteklenmektedir. Benim bu faaliyetlerle ilgili bir yorumum olmayacak. Geçen kurultayda seçilen ilk yönetim kurulu toplantısında yol arkadaşlarımla hedeflediğimiz faaliyetleri planlarken şunu ifade ettim, başarı hepimizin başarısı, başarısızlık ise bana aittir.

Çünkü biliriz ki marifet iyi bir ekibi doğru yönetebilmektir. Göreve gelirken üç önemli taahhütte bulundum. İlki bu göreve sadece bir dönem için yapacağımı ifade ettim, gerekçem şuydu, aramızda bu görevi yapabilecek ve yapma hakkı olan çok arkadaşım var. Bu görevi yapmak onların da hakkı. Görevi devraldığımızda %8 olan İYİ Parti oy oranının %25 ve üzerine çıkarabilmek, bu oranı tespit etmek zor ama anketlerde bu orana yakın olduğudur. Bu başarıda şüphesiz en büyük pay Sayın Genel Başkanımızındır ve üçüncü taahhüdüm ise 3. Olağan Kongre için bu göreve layık en az 5 yeni arkadaşımızı kazandırmaktı. Bugün karşımıza aday olarak çıkacak ekiplerden 5 değil 10 arkadaşım bu vasıflara haizdir. Burada takdir siz değerli delegelerin olacaktır.

Değerli yol arkadaşlarım ben bu görevdeki misyonumu tamamladığım kanaatindeyim. 3 yıl boyunca birlikte yürüdüğümüz siz değerli üyeler ve saygıdeğer Sarıyerli vatandaşlarımız ile birçok etkinlikte ve çalışmada birlikte olduk. Sizinle beraber olmak benim için onur ve gurur vericidir. Bizleri bağrınıza bastınız. Bu süreçte üzdüklerim var ise herkesten affımı rica ediyorum. Değerli yol arkadaşlarım, partimizin hedefleri büyük, yolumuz ise uzundur. Bu milleti ve Türkiye Cumhuriyeti’ni hak ettiği seviyeye ulaştırmak için bizleri yorulmadan daha ileriye taşımaya kararlıyız. Huzurunuzdan kimlik ve kişiliğimi şekillendiren bir hikayemle ayrılmak isterim, sene 1971 ve 13 yaşında bir ortaokul öğrencisi, kış ayları, evimden 4 km uzakta soğuk bir oda aynı kaderi paylaşan birkaç arkadaş bir arada, aş yok ateş yok, haftalık kuru erzakla karşılanan ihtiyaçlar. Bir sabah kapıdan adını daha sonra öğrendiğim 60’lı Elmas Nine bize kahvaltılık, akşama sıcak yemek getirmişti. Bu davranış birçok kez tekrarlanınca, bir gün Elmas Nine’ye kim olduğunu ve yakınımız olduğu için mi yardım ettiğini sorduğumda “hayır, babamın vasiyeti” dedi. Babasının kendisi 6 yaşlarında iken savaşa gidip bir daha dönmediğini ve giderken ağabeyime vasiyetimdir bu ülkeye ve bu millete faydalı nesil olun” dedi. Benim okumam-yazmam yok burada tarım ve hayvancılık yaparak vatana ve milletime faydalı olmaya çalışıyorum” dedi ve bize benim de size vasiyetimdir diyerek daha iyisini bu ülke için ve bu millet için yapmalısınız ve ben o gün bugün o vasiyet için borç ödüyorum. Bu vatanı bize bırakanlara ve bana bu kazanımları sağlayanlara borç ödüyorum.

Değerli yol arkadaşlarım, eğer benim üzerinize bir nebze hakkım ve hatırım varsa benim de size vasiyetimdir. Bu ülkeyi muassır medeniyetler seviyesine çıkarmak ve fikri hür, vicdanı hür bir neslin geleceği için mücadele etmenizdir.

Bunun için muhtaç olacağınız kudret Ulu Önder Atatürk’ün ifade ettiği gibi damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur. Bu nedenledir ki Genel Başkanımızın baş koyduğu ve ulaşmak istediğimiz “Kızıl Elma” çok uzakta. Yol uzun, zaman kısa… Bunu için gençliğimiz var, enerjimiz yüksek umudumuz ve heyecanımız var. Ona ulaşmak için koşmak gerek. Onun için diyorum ki ayağa kalkmalısın Sarıyer, ayağa kalkmalısın İstanbul, ayağa kalkmalısın Türkiye; sana durmak yakışmaz. Daha hızlı koşmak gerekir, yolumuz zor biliyoruz. Ama sonu aydınlık, çünkü hedef güneşe ulaşmak, hedef kızıl elmayı yakalamak. Bu uğurda Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Savamız kutlu, yolumuz açık olsun. Sizleri saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum. Allah’a emanet olun.

İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’na seçilen İbrahim Temur ise konuşmasında şunları kaydetti:

Sayın Divan, Partimizin Değerli Kurucuları, Milletvekillerimiz, Çok Değerli Yöneticilerimiz, Misafir İlçe Başkanlarımız, İlçemizin Yine Çok Değerli Yöneticileri, Üyelerimiz, Kıymetli Delegelerimiz, Değerli Misafirler, Hanımefendiler ve Beyefendiler; İlçe Başkanlığımızın 3. Olağan Kongresine hepiniz hoş geldiniz.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Onlar tarihi seyretmediler, tarih yazdılar ve yaptılar.

Başta Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener ve tüm kurucularımız, partimizin kuruluşundan bugüne emek veren her üyemize ülkemizin aydınlık geleceği için verdikleri mücadele için şükranlarımı sunuyorum.

Sarıyer İlçe Başkanlığımızın kuruluşundan bugüne emek veren tüm ilçe başkanlarımıza saygılarımı sunuyorum. İlçe Teşkilatımıza  başkanlık yaparak son 3 yılda büyük emek vermiş, büyük fedakarlıklarda bulunmuş İlçe Başkanımız Sn. Mustafa Yazıcı’ya tüm teşkilat mensuplarımız adına teşekkürü borç bilirim. Kendisinden aldığımız bayrağı çok daha yukarılara taşıyacağımızı ifade etmek istiyorum ve böylesine önemli bir kadroyu bu teşkilata kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum.

Bugün burada olamayan ama gönlü burada, emeği burada tüm partililerimizi de saygıyla selamlıyorum.

Partimizin yetkili kurullarının aldığı karar sonrası, adaylık kararımı bundan 1 ay kadar önce açıklamıştım. Orada da belirttiğim üzere bu adaylık sürecine başlarken bir iddia ortaya koydum ve şunu söyledim, ‘’Kişisel nefsimle bu adaylık sürecinin içinde değilim.”

Bu adaylık sürecinde fikirlerimle varım, hedeflerimle, vizyonumla varım, ilke ve yöntemlerimle varım, en önemlisi ekibimle varım. Her ne kadar adaylık süreci an itibariyle bir yarış içinde geçmeyecek olsa da, bugün burada siz değerli delegelerimize nasıl bir İYİ Parti Sarıyer İlçesi hedefimizin olduğunu, içini doldurarak anlatmak isterim. Bunun hem delegelerimize hem de partimize taahhüt olduğunu buradan ifade etmeyi borç bilirim.

Sarıyer’in tüm dinamikleriyle ilişki içinde olan, muhtarlarla, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla sürekli temasta ve sadece temasta olmayan, ortak birtakım çalışmalar yapan, projeler üreten, Spor Kulüpleriyle bir arada olan İlçe Başkanlığı hedefliyoruz.

Seçime kadar ve seçimden sonra hiçbir mahallede girilmedik esnaf bırakmayan, vatandaşla sürekli bir arada; sokak sokak, ev ev , sandık sandık teşkilatlanmış bir teşkilat hedefliyoruz.

Teşkilatın en önemli ayaklarından mahalle teşkilatlarımızı en kısa sürede, tam ve eksiksiz hale getireceğiz; mahalle başkanlarımız bizim en önemli çalışma arkadaşlarımız olacak, onları sorunlarıyla baş başa bırakmayacağız. Bir elimiz onların omzunda olacak ama bir gözümüz de hep üzerlerinde olacak.

İlçemizde İstişare ve Danışma Kurulları oluşturacak, belli aralıklarla toplanmasını sağlayacak ve bu şekilde varsa eksik noktalarımızın üzerine gideceğiz.

İlçe Başkanlığımızı bir akademi haline getirecek, her bir üyemizin hem partimizin politikaları hem de çeşitli konularda bilgi sahibi olmasını sağlayacağız. Konusunun uzmanı davetlilerimizle mutlaka her ay 2 defa ilçemizde sunumlar yapacağız.

Sürekli projeler üretecek, tüm arkadaşlarımızı bu çalışmalara katacağız, ilçe başkanlığımızda aile sıcaklığı oluşturarak herkesin evi gibi hissetmesini sağlayacağız.

Üye sayımızda, özellikle genç ve kadın üye sayımızda büyük artışlar hedefliyoruz, buna yönelik projelerimizi mutlaka yerine getireceğiz.

Sarıyer özelinde şunları paylaşmak istiyorum, Sarıyer için mutlaka özel projeler üretecek bunları kamuoyu ile paylaşacağız. Artık Sarıyer içinde söz söyleme günü gelmiştir. Sarıyer’de iyi yapılan her şeyi mutlaka takdir edecek, eksik gördüklerimizi mutlaka kamuoyu ile paylaşarak yapıcı bir şekilde siyaset üreteceğiz. Bu yönetim listesindeki arkadaşlarımızın hepsi birer değerdir, bu değerin sadece partimizin ilçe yönetimlerinde sorumluluk alması bizim için yetersizdir. Arkadaşlarımızın birikiminden Sarıyer’de vatandaşlarımızın tamamının faydalanması elzemdir. Bu sebeple 2024 Yerel Seçimleri’nde İYİ Partinin Sarıyer’de söz sahibi olması ve politikalarıyla varlığının burada olması bizim olmazsa olmaz hedefimizdir. Bizim için bunun dışında hiçbir kıstas başarı olarak kabul edilmeyecektir.

Teşkilatımızın ana omurgasını kadınlar ve gençler oluşturacaktır. Gençlerin ve kadınların üzerinde şekillenmiş bir İlçe Başkanlığı bizim ana düşüncemiz olacaktır.

Gençlerin ve kadınların enerjisi, diğer arkadaşlarımızın tecrübesiyle kendisiyle yarışan, standardını kendisi belirleyen, çıtayı hep yükselten, İstanbul’da parmakla gösterilecek ve kendisinden söz ettirecek bir ilçe başkanlığını sizlere sunmak istiyoruz ve sunacağız.

Yunus Emre’nin güzel bir sözüdür:

‘’Her dem yenileniriz bizden kim usanası’’ diyor, Yunus Emre.

Gün yenilenme, yeniden yeni bir heyecanla yeni hedeflere doğru yürüme günüdür.

İyilik ve doğruluk yolunda hiçbir hareket, hiçbir dava mağlup olmamıştır; insanlık tarihinde bunun hiçbir örneği yoktur.

Ahlakı, iş alma sorumluluğu ve erdemiyle beraber siyaset kumaşı en iyi teşkilatlarımızdan biri İYİ Parti Sarıyer Teşkilatı’dır. Bu kaliteyle bu teşkilatın başarısız olması mümkün değildir.

Bizim yönetimimizde Partimizin hiçbir üyesi siyasetin pasif bir unsuru olmayacaktır.

Değerli Üyelerimiz, Teşkilatımızın Değerli Mensupları; siyaset zor ve uzun bir yol, önümüzde 2 seçim var bu süre içinde  birbirimizi sürekli uyanık tutacağız. Bizim teşkilatımızda yukarıdan aşağı talimat kanalları açık olacak ama aşağıdan yukarı talep ve tenkit kanalları da sürekli açık olacaktır.

Değerli Delegelerimiz; ben ve arkadaşlarım hedeflerimizle buradayız, vizyonumuzla buradayız, ancak böyle bir süreç partimizi başarılı kılabilir. Sizlerin de ölçüsü bu olmalıdır.

Delegelerimize şunu da ifade etmek isterim:

Bugün emanet sizin elinizdedir, başkan da, yönetici de sizlersiniz, sizlerden alacağımız emaneti en iyi şekilde koruyup kollayacağımızı ve partimize hizmet edeceğimizi, emaneti de günü geldiğinde tekrar sizlere geri vereceğimizi belirtmek istiyorum.

Yerel seçimlerde alınan başarılı neticelerle, 2023 seçimleri için umudumuz artmıştır, 2023 seçimlerinin mutlaka ama mutlaka ülkemizi aydınlık geleceğe ulaştıracak kadroların seçileceği bir seçim olacağına yürekten inanıyorum. Bunun için gece ve gündüz sürekli çalışacağımızın sözünü de buradan sizlere vermek istiyorum.

Sözlerime son verirken şunu da sizlerle paylaşmak isterim:

Bizim önderimiz Mustafa Kemal Atatürk,

Ülkenin dört bir yanı işgal edilmişken, ordusu olmayan, silahı olmayan, fabrikası olmayan bir ülkede işgalin orta yerinde Amasya’da şunları söyledi:

‘’Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’’. Bizim önderimiz Mustafa Kemal Atatürk…

Bizim liderimiz Meral Akşener.

2017 referandumu yapılmış, ülkenin geleceğine dair tüm umutlar bitmişken, bir daha ülkede aydınlık bir gelecek, özgür bir toplumda yaşama ihtimali belki de kalmamışken, cesur arkadaşlarıyla beraber partimizi kurdu ve şunu söyledi: ‘’Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer’’. O yüzden biz cesur insanlarız, biz kararlı insanlarız, biz yorulmayız ve biz kazanacağız!

Siz Değerli Misafirlerimize, Delegelerimize kongreye katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, kongremizin Sarıyer’e ve partimize hayırlı olmasını diliyorum.

Saygılarımla…

Konuşmaların ardından İlçe Seçim Kurulu tarafından kurulan sandıklarda delegeler oylarını kullandılar. Yapılan açık oy sayımından sonra tek liste girdiği seçimi kazanan İbrahim Temur, İYİ Parti Sarıyer’in yeni ilçe başkanı oldu.

İYİ PARTİ SARIYER İLÇE BAŞKANLIĞI YENİ YÖNETİM LİSTESİ

YÖNETİM KURULU (ASİL)

BAŞKAN: İBRAHİM TEMUR

UĞUR ERDOĞMUŞ,

RUTKAY KAYA

FUNDA EREKUL

NESLİHAN ERDEM

FEHMİ AYGÜN

AHMET KAZDAL

İLKİM TUĞÇE DURMUŞ

AYSUN UZEL

UĞUR EMBİYE ÖZGÜR

ÖZAY GÖKDOĞAN

GÖKHAN KAYA

ALİ GALİP OFLEZER

MEHMET BAŞ

ZEKİ MARANGOZ

SIRRI KAVRAZ

NECMİ ERBAŞ

MUZAFFER DİLMAÇ

GÜLÜZAR BİRİNCİ

AYŞE KAYA

ŞÜKRÜ BAYRAK

AZMİ BİBEROĞLU

ÇAĞLAYAN ARSLANTÜRK

MEHMET ŞAHAN

MURAT OKAN

YAVUZ ÜNAL

MİNE KARACAN

YUNUS GENÇ

ALİ TİKVES

İLHAN KESKİN

CANAN GÜVEN

MERT KARADAYI

RAMAZAN TAŞ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.