İYİ Parti’den “Depreme Dayan” projesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Merkezi ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı bünyesinde başlatılan “Depreme Dayan” projesi, olası bir depreme karşı topyekûn bir hazırlık başlatılıyor.

Türkiye’de, son dönemlerde artan yangın ve sel felaketleriyle birlikte geçmişte yaşanan ve gelecekte de yaşanmasına kesin gözüyle bakılan deprem felaketi de akıllara geldi. Bu kapsamda, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Emine Küçükali’nin yürüttüğü projeyle İstanbul’un 39 ilçesinde depreme yönelik hazırlıkların yapılması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da başından itibaren takip ettiği projede, ülkemizin yaşaması muhtemel depremle ilgili birçok veri ve plan da yer alıyor.

“ÖNCELİĞİMİZ İLK ALTI SAATE HAZIRLANMAK”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Depreme Dayan” projesi için, “17 Ağustos bizim için çok kara bir tarih. Maalesef ülkemiz, bir deprem ülkesi olmasına karşın bu gerçekle ciddi bir şekilde 17 Ağustos’ta yüzleşti. Yaşadığımız kayıpların hiçbir telafisi yok. Fakat artık deprem diye bir gerçeğin İstanbul’u tehdit ettiğini biliyoruz. Yeni 17 Ağustos’lar yaşanmasın istiyoruz. Bundan dolayı sloganımız, ‘Biz uyuruz ama deprem uyumaz’ oldu. Ülkemizde felaketler ardı ardına gelirken şunu fark ediyoruz; felaketler gerçekleşebilir fakat aldığınız önlem, insanların hayata tutunmasını sağlar. Bundan dolayı 39 ilçede, bilgilendirme föyleri dağıtıyoruz. Deprem sırasında ne olabilir, ne yapmanız gerekiyor, nasıl korunabilirsiniz, bunların hepsi açıklamalı yer alacak. Kapı kapı dolaşıp bu föyleri dağıtacağız. Deprem bu ülkenin meselesi ve siyaset üstü bir mesele. Hep birlikte bu büyük sarsıntıya hazırlıklı olmalıyız. Her canımız, vatandaşımız kıymetli. Depremi engelleyemeyeceğiz ancak vereceği hasarı engellemek mümkün. Bu çalışmayla önceliğimiz, ilk 6 saate hazırlanmak” dedi.

“MEVCUT YAPI STOĞUMUZUN 200 BİNE YAKINI AĞIR HASAR ALACAK”

Konuya dair açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Emine Küçükali, “Bugün 17 Ağustos 1999 depremini yaşayalı tam 22 yıl oldu. O günden sonra depremin maddi manevi yıkımlarını hep konuştuk. Ciddi çalışmalar ve yasalar çıkarıldı. Ancak uygulama öncelikleri olarak baktığımızda ise o ciddiyeti göremedik. Hepimiz izliyoruz okuyoruz ve bu aralar ülkemizin birçok bölgesinde de ne yazık ki sık sık yaşıyoruz depremi. Marmara bölgesinde büyük ölçekli bir deprem bekleniyor ve İstanbul bu depremden 7 ve üzerinde büyüklükte etkilenecek. Mevcut yapı stoğumuzun da yaklaşık 200 bine yakını ağır hasar alacak. Çok sayıda can kaybı ve çok sayıda insanımız yaralanacak. Kaldı ki İstanbul’un yaşayacağı bu kaos, ülkenin ekonomik bağımsızlığını tehdit edecek boyutta olacak. Biz vatandaşlar bu endişeleri yıllardır dinliyoruz. İYİ parti olarak da bu konuda iktidar oluncaya kadar ki sürede üzerimize düşen depreme hazırlanma konusunda da bilgilendirme ve bilinçlendirme tarafını sahiplenerek vatandaşlarımıza olan sorumluluğumuzu şimdiden yerine getirmek için bir çalışma başlattık. İstanbul İl başkanlığı olarak 39 ilçe teşkilat yapımızla, her kapıyı tıklatarak, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası nasıl hazırlanılacağı hatta paniğimizi nasıl azaltacağımızı, deprem sonrası ilk 6 saatte komşularımızla nasıl yardımlaşacağımızı anlatacağız ve sokak komşularımızla toplanma alanlarımızı birlikte tanıyacağız eksikliklerimizin tamamlanması için de yerel yönetimleri zorlayacağız. Bu çalışmaya İYİ Parti olarak Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in kendisinin de ikamet ettiği, 1919 sokağı olan Üsküdar ilçemizden 19 Mayıs tarihi itibarı ile ‘Sallanmadan İYİ Hazırlan Depreme DA-YAN’ sloganı ile Üsküdarlılarla buluşturduk” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.