Kurşun: “Bizim için önemli olan Sarıyer’dir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, Sarıyer’in gündemiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda yerel basınla sabah kahvaltısında bir araya gelen Kurşun, “Bizim için önemli olan Sarıyer’dir ve insandır. Sarıyer için kim güzel bir çalışma yaparsa da AK Parti olarak her zaman onun yanında oluruz” diye konuştu.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, ilçe binasında yerel basını misafir etti. Göreve geldiği günden bu yana geçen 7 ay boyunca AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak yaptıkları çalışmaların anlatılmasının yanı sıra Sarıyer’in gündeminde yer alan birçok gelişmeyi de değerlendirdi. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen yerel basın buluşmasına Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, Haber Müdürü Rukiye Ay ve Muhabir Gizem Doğan ve yerel basın mensupları katıldı. Programda AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Verda Yiğit, AK Parti Sarıyer Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Yusuf Korkmaz, AK Parti Sarıyer Tanıtım Medya Başkanı Ümit Sanlav da yer aldı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltı programında AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, AK Parti Sarıyer olarak yaptıkları çalışmaların yanı sıra geleceğe yönelik proje ve hedefleri de basın mensuplarına aktardı. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunan programda Halil İbrahim Kurşun, AK Parti olarak Sarıyer için gece gündüz çalıştıklarının altını çizdi. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı, özellikle son günlerde Sarıyer’in gündeminde öne çıkan Sarıyer Sosyal Hizmetler Merkezi ve Bahçeköy’de yıkılan Çavuşoğlu Apartmanı sakinlerine yapılan yardımlar başta olmak birçok konuya değindi.

İşte Halil İbrahim Kurşun’un yerel basınla gerçekleştirdiği sohbetten öne çıkanlar:

“BAHÇEKÖY’DEKİ MAĞDUR VATANDAŞLARIMIZA YARDIM ELİ UZATTIK”

“Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hakikaten pratik çözüm noktasında işin neticelendirmek adına irade koyan bir bakanımız. Sarıyer’in sorunlarını masaya yatırdık. Bahçeköy’de yıkılan Çavuş Apartmanı 9 katlı 39 dairenin olduğu 33 hak sahibinin olduğu bir binadır. Bu bina sakinleri bize gelerek mağduriyetlerini ifade ettiler. Biz de çok kısa süre içerisinde onların bu mağduriyetlerini giderdik. İstanbul’un merkezinde Olimpiyat Stadı’nın hemen yanında Çam ve Sakura Hastanesi’nin dibinde TOKİ’nin lüks konutlara yerleştirdik. Hepsi 3+1 istediler, yüzde 10 peşinat ile 15 yıl geri ödeme ile adeta bedava olan hepsi daire sahibi oldular. Daireler hazır 3-4 ay içerisinde teslim edilecekler. AK Partili meclis üyelerimiz belediyeye önerge verdi buradaki vatandaşlarımızın kira yardımı yapılması hususunda.  AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak Bahçeköy’deki vatandaşlarımızın derdiyle dertlenip, meseleyi bakanımıza taşıdık. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla orada yaşayan her mağdur olan vatandaşa TOKİ’nin lüks konutlarını tahsis ettik.”

“AFET BÖLGELERİNDE YARALARI SARDIK”

“AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak Azdavay’da 5 ailenin, Bozkurt’ta 20 ailenin, Ayancık’ta 5 ailenin, Ağlı’da 1 ailenin ve toplamda 32 ailenin 2+1 dairelerini A’dan Z’ye (bir evde ne ihtiyaç varsa) tüm ihtiyaçlarını karşılayacak oradaki mağduriyetlere bir nebze de olsa katkı sağlamak adına çalışmalar yaptık. Pınarbaşı’ndan başlayarak bütün ilçeleri gezdik. Yaklaşık 200 bin liraya yakın kartı da oraya ulaştırdık. 1 milyonun üzerinde sadece AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak yardım götürdük.”

“BALIKÇILAR ÇARŞISI’NA BİZ ENGEL OLMADIK”

“Sarıyer’de yapımına başlanan balıkçılar çarşısına hiçbir şekilde biz engel olmadık. Vatandaş ve balıkçı esnafımız şayet bir balıkçı çarşısı yapılmasını istiyorsa biz onların yanında oluruz ve bir şeye de engel olmayız.”

“SARIYER’E SOSYAL HİZMETLER MERKEZİ’Nİ KAZANDIRDIK”

“Sosyal Hizmetler Merkezi’ni Sarıyer’e getirmek için benden önceki ilçe başkanımız Hüseyin Cevahiroğlu çok ciddi bir gayret gösteriyor. Sonrasında biz sahiplendik. Sarıyer Belediyesi’nden talep etmemize rağmen ısrarla metruk bir binayı vermek istemiyordu. Aile Bakanlığı’na bağlı SHM’yi Sarıyer’e kazandırmak için Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer devreye giriyor. Vatandaşlara yardım götürmek için Çayırbaşı merkezi bir yer. Kaymakam bey Sarıyer Belediyesi’nden burayı tahsis etti ve bizler de AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak gerekli çalışmaları yaptık.”

“SARIYER’E HALK PLAJI YAPARSA BELEDİYENİN YANINDA OLURUZ”

“Sarıyer çok geniş sahile sahip yerdir. Sarıyer Belediyesi halk plajı yapmalıdır ve yapabilir! Sarıyer Belediyesi bir halk plajı yapmak isterse biz de ona destek oluruz. Milletin yararı, halkın yararına yapacağı bir işte AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı Sarıyer Belediyesi’nin yanında olur.”

“ESNAFIMIZI KAPI KAPI DOLAŞTIK”

“Göreve geldiğim günden bu yana ilçe teşkilatımla birlikte sokaklardayız. Hem halkımızın hem de esnafımızın nabzını tuttuk. Talep, beklenti ve önerilerini dinledik. Bu bizim için çok kıymetlidir. Yaklaşık 1480 esnafımızı bu 7 aylık sürede ziyaret ettik.  Esnaflarımızın derdini dinledik ve ilgili mercilere ilettik. 10 mahallemizde 1178 esnafımızı ziyaret ettik. Bu mahalleler arasında Sarıyer Merkez, Maden, Yeni Mahalle, PTT Evleri, Reşitpaşa, Rumelihisarı, Bahçeköy, Rumelifeneri, Rumelikavağı ve Derbent yer alıyor.

“VATANDAŞLARIMIZIN ACILARINI PAYLAŞTIK”

“Cenazelere katılım sağlamaya özen gösteriyoruz. Bugüne kadar toplam 562 cenaze-taziye ziyaretinde bulunduk. Cuma namazı ve mevlit programları kapsamında 34 ziyarette bulunduk.”

“SARIYER’E STAD KAZANDIRACAĞIZ”

“Yusuf Ziya Öniş Stadyumu’nun boya ve bakımlarını yapıyoruz. Boyası, badanası ve su tesisatını yapıyoruz. Stadyumu komple elden geçirecek ve komple yapacağız. Benim kanaatim ilk yarı sonrası biz başlayalım. Kulüp ile konuşacağız. Sayın bakanımızla ve il müdürümüzle bunu görüşüp muhakkak bu stadı yapacağız. Bizim için hayati önem taşıyor diye bunu paylaştık. Bu Sarıyerlilere müjdemiz olsun. Sarıyer Spor Kulübü’ne yapacağımız bu iş, marka değeri olan Sarıyer’imize çok kıymetli bir stad inşallah kazandıracağız.”

“BU SARIYERLİYE YAPILABİLECEK EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR!”

“Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile sadece Sarıyer’in yarım asrı geçen adeta kangren haline gelmiş Sarıyer’in sorunlarını masaya yatırdık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün Türkiye’de mülkiyet problemlerinin çözümü noktasında irade koyma adına yapı kayıt belgelerinin verilmesini hususuna hazine ve belediye arazisi üzerinde yapıları olan vatandaşlarımıza bu yapıların sahibi oldukları tescil ettirmek adına yapı kayıt belgeleri tahsis edildi. Bu yapı kayıt belgeleri tahsis edildikten sonra Sarıyerli vatandaşlarımız yapı kayıt belgelerine sahip oldular. Ancak Sarıyer ön görünümde olan bir ilçemiz, İstanbul Boğazı’nın en nadide ilçesi. Fakat dönemin ilçe başkanı ve belediye başkanı adayımız olan Salih Bayraktar bey çok ciddi gayretler sonucunda ön görünümü koordinatları değiştirerek, koordinatları da ilgili maddelere ekleterek ön görünümde olan vatandaşlarımızın da yapı kayıt belgesi sahibi olmaları için mücadele etti. Sayın Cumhurbaşkanımız da talimat vererek ön görünümde olan vatandaşlarımızın da yapı kayıt belgesi sahibi olmasını sağladı. Ancak Boğaziçi’nin özel bir durumu var. Gökan Zeybek sayın bölge vekilimiz ve milletvekilleriyle beraber Anayasa Mahkemesi’ne giderek ön görünümde olan vatandaşların yapı kayıt belgelerini iptal ettirdi. Bu Sarıyerliye yapılabilecek en büyük kötülük. Sayın Zeybek Sarıyer sokaklarında nasıl geziyor ben hayret ediyorum.  Milletin yararına olan bir şey için neden Anayasa Mahkemesi’ne gidersiniz?”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.