Mehmet Deniz: “Peşkeşi bekleyen kamu binaları”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Deniz, Sarıyer’de çürümeye terk edilen kamu binaları ile ilgili fotoğraflar paylaşarak önemli bir eleştiride bulundu.

Mehmet Deniz, “Peşkeşi bekleyen kamu binaları” başlığıyla yaptığı dikkat çeken paylaşımında “Hani biz Sarıyer’de belediye binası yapıldı, boşaltılan bu binalar halkın yararına sosyal amaçlı kullanacağını umuyorduk ya yanılmışız!” ifadelerine yer verdi.

İşte Deniz’in Sarıyer’deki o binalarla ilgili paylaşımı…

“Bugün sabah Büyükdere’deki evimin önünden Sarıyer Merkez’e doğru yürüdüm. Yıllardır çürümeye terk edilen kamu binaları beni çok rahatsız etmiştir. Önlerinden geçerken, bu binalar niçin toplum yararına kullanılmaz veya kullanılmıyor diye hep düşünmüşümdür. Evet sevgili dostlar; ilk resimdeki bina Sarıyer Öğretmenevi olarak, eğitim camiasının faydalandığı bu yer kullanıma kapatıldı, yıllardır bu şekilde çürümeye terk edildi. Hemen yanında İktidar partisinin görkemli ilçe başkanlık binası var. Resimdeki ikinci bina Sarıyer Eski Adliye Binası, halkın boşaltılması, taşınmasını istemediği, buna rağmen boşaltılan bu bina da maalesef yıllardır çürümeye terk edilmiş durumda! Biraz ileri de 3. resimdeki bina Sarıyer Belediyesi İmar Müdürlük Binası, bu binada ilçede 20 yıldı imar rantları ile ne kadar önemli kararlar verildi. Milyar dolarlık imar problemlerinin halledildiği o meşhur binada kaderine terk edilmiş durumda!

Hani biz Sarıyer’de belediye binası yapıldı, boşaltılan bu binalar halkın yararına sosyal amaçlı kullanacağını umuyorduk ya yanılmışız! Böyle Çayırbaşı’na doğru giderken bir sürü kaderine terk edilmiş binalar… Neyse ki Kireçburnu’ndaki Eski Zabıta Binası herhalde edindiğim bilgilere göre alıcısına veya kullanıcısına kavuşuyormuş. Peki, 10 milyonlarca dolarlık bu yerler niçin boş tutuluyor dersiniz? Partisi pürtüsü önemli değil, bu binalar peşkeş çekecek şartların oluşmasını bekliyorlar. Şartlar oluştuğunda birilerine buralar çakılacak, suyun başındakilerin yakınları, gizli ortaklıklar kurulsun, işi formülüne uydurmayı bekliyor, milletin milyon dolarlık serveti! Zaman zaman bu yönde girişimler, oluyor ama olmuyor başaramıyorlar.

Oysaki iyi yöneticiler; bu binaları kamunun malını vatandaşın kullanımına açsalar kötü mü olur? Ama nerede? Acaba bu yöneticilerin babalarının malı olsa, buraları yıllardır, boş tutarlar mı? Tabii ki tutmazlar çünkü kiraya verseler yine yıllık milyonlarca kira geliri sağlarlar. Görkemli saraylar, görkemli yalı ilçe binalarını ve görkemli İl binalarını açanlar, kendi yakınlarına peşkeş çekmek için kamu binalarını çürümeye terk edemezler. Buna birileri dur demelidir.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.