memleket-partisi-istanbl-il-kongre
19:33

Memleket Partisi 1. Olağan Kongresi yapıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi 1. Olağan İstanbul İl Kongresi’ni, Maslak TİM Salonları’nda gerçekleştirdi. Partisinin kongresinde konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce; “Umutlarımızı tazelemek için buradayız” dedi.

17 Mayıs’ta resmen kurulan Memleket Partisi, 1.Olağan İstanbul İl Kongresi’ni Maslak TİM’de coşkulu ve yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin kongresinde yaptığı konuşmasında Türkiye’nin gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde de bulundu. Kongre Divan Başkanlığı’na, Genel Başkanvekili Prof. Dr. Gaye Usluer oy birliğiyle seçildi. Divan 2. Başkanlığı’na MYK Üyesi Osman Serkan İleri, Genel Başkan Danışmanı Mehmet Kazancıoğlu, Divan Katipliklerini Kenan Dalgır ve İsmail Turan oy birliği ile seçildi.

“GELECEĞİMİZİ GERİ ALACAĞIZ”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Gaye Usluer; “Değerli dostlar yeni bir inançla yeni bir umutla yola çıktık. Liderimiz sayın Genel Başkanımız Muharrem İnce bir inancı örgütledi. Diyoruz ki muhalefet partisi olanlara inat olarak Memleket Partisi olarak itaat etmeyeceğiz. Önce Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacağız, Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız, demokrasiye sahip çıkacağız. Demokrasi sadece dilde olan bir sözcükten öte partinin içinde başlayan, partiyle büyüyen, dalga dalga yayılan ve ülkeyi kucaklayan gerçek demokrasiyi getirmek için hep birlikte yola çıktık. Dedik ki; geleceğimizi geri alacağız” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNE BİR UMUT OLACAĞIZ”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin çok kısa sürede yol kat ederek 1. Olağan Kongresi’nde yaşanan bu coşkulu tabloyu ortaya çıkarmasına vurgu yaparak şunları söyledi;

“Umutlarımızı tazelemek için buradayız. Hiç canınızı sıkmayın. Eğer iki aylık bir parti, bir şehrin kongresini bu kadar kısa bir sürede bu kadar canlı coşkulu bir kalabalıkla yapıyorsa tünelin ucunda ışık görünmüştür. Değerli arkadaşlarım, beraber yola çıktıklarımsınız siz, yolda katılanlar değil. Ormanlarımız yanıyor, insanlarımız sokaklarda boğuluyor. Bir ülkenin insani gelişmişliğini, ekonomik gelişmişliğini insanların nasıl öldüğüne bakarak anlarsınız. O ülkede insanlar nasıl ölüyorsa o ülkenin ekonomisi de insani gelişmişliği de o düzeydedir. İnsanlarımız ormanlarda cayır cayır yanarak öldü, sokaklarında boğularak öldüler ama birisi pandemi var İBAN veriyor, yangın var İBAN veriyor, sel var İBAN veriyor. Devlet vergi toplar, felaket anında da İBAN ister para vermek için ama bu tam tersi İBAN veriyor. Ormanlar hepimizin. Sadece çamlar yanmadı; kurt, kuş börtü böcek yandı, mantarlar yandı, kekikler yandı, tavşanlar yandı, tilkiler yandı. Ciğerimiz yandı, görmediniz mi? Her yer saray, Ahlat’ta saray, Marmaris’te saray, İstanbul’da saray, Ankara’da saray… Millet sokaklarda boğulmuş. Batsın senin saray merakın batsın… Bu yetmiyor gibi sığınmacı mı, mülteci mi, yasadışı göçmen mi, hiçbir tanımlaması belli olmayan bir kavimler göçüyle karşı karşıyayız. Sokaklardaki 10 kişiden 1’si yabancı. Bu Türkiye’nin güvenlik sorunudur, Türkiye’nin bir beka sorunudur. Türkiye’nin önüne bir umut olacağız. Canınızı sıkmayın, moralinizi bozmayın, yolumuz uzun. Sizlerden bir şey istiyorum. İstediğim şu yılbaşında 100.000 üyemiz olsun. Bir yıl içerisinde 500.000 üye olsun. Memleket Partisi Muharrem İnce’nin kişisel mülkü değildir. Muharrem İnce 2 dönemlik var olacaktır. 2 dönem becerdi yaptı, yapamadı yoksa başka bir vatan evladı gelecektir. Seçimlere katılabilmek için gerekli şartları sağlamaya çalışıyoruz. Meydanlara çıkacağız daha acele etmeyin.”

“BİZİM ÇİZGİMİZ BELLİ”

“Doğaya ve çevreye saygılı olacaksın. Çocuk istismarını, kadına şiddeti yüksek sesle kınayacaksın. Siyasetten rant elde etmeyeceksin. Terörün her türlüsünü kınayacaksın. Mezhepçilik, ırkçılık yok. Bizim çizgimiz belli. Bizim ilham kaynağımız, ışığımız bir çift mavi gözdür, Atatürk’tür. Türkiye’de 7 milyon konutu dönüştürmemiz lazım. Bina yenilemekten söz etmiyorum, kentsel dönüşümden bahsediyorum, ilçe bazında, il bazında, bölge bazında. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. 5 yılda 42-42 milyar dolar para harcayacağız. 30 yılın sonunda da 7 milyon konutu dönüştürüp 73 milyar dolar devlet kar edecek. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Açıklayacağız önümüzdeki günlerde. 2 aylık bir partinin kongre yapması kolay bir şey değil ama emin olun Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kurulduğundan 3-4 ay içinde Kurultay’a giden ikinci bir parti yok. Ne diyor Nazım; “Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey. Dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı söylemek gibi bir şey. Fakat artık ümit yetmiyor bana. Ben artık şarkı dinlemek değil şarkı söylemek istiyorum.”

TİM’deki Olağan Kongreye Memleket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Doğan Altıntaş, Memleket Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Deniz, Memleket Partisi Sarıyer ilçe yönetimi ve partililer, İstanbul genelinde birçok ilçeden ilçe başkanları ve partililer katıldı. Öte yandan kongreye birçok partiden de katılım sağlandı. Katılım sağlayan isimler arasında AK Parti İstanbul İl Başkan Vekili Av. Adem Yıldırım, AK Parti Sarıyer Başkan Vekili Abdullah Erol Akkuş, Türkiye Değişim Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Murat Kalkan ve Türkiye Değişim Partisi Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Çavdar, Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Ece yer aldı.

HABER / FOTO: GİZEM DOĞAN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.