Memleket Partisi’nde ilk kongre heyecanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, 1. Olağan Kongresi’ni Büyükdere’deki ilçe binasında gerçekleştirdi. Kurucu İlçe Başkanı Doğan Altıntaş yeniden ilçe başkanı seçildi.

Memleket Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, 1.Olağan Kongresi’ni Büyükdere’deki ilçe binası bahçesinde gerçekleştirdi. Seçime tek aday olarak giren Memleket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Doğan Altıntaş, delegelerin oylarını alarak yeniden ilçe başkanı seçildi.

Memleket Partisi’nin kongre programına; Memleket Partisi İstanbul İl Başkanı Ertuğrul Aysever, Memleket Partisi İstanbul İl Yöneticisi Mehmet Deniz, Memleket Partisi Kurucular Kurulu Üyeleri Mehmet Kazancı, Ali Evren Özsoy, Aykut Demiray ve Meryem Şengül Kala, Memleket Partisi İstanbul İl Sekreteri Ümran Öksüz, DSP Sarıyer İlçe Başkanı Alaaddin Pınarbaşı, AK Parti Sarıyer ilçe yöneticileri, Büyükdere Muhtarı Ali Yazıcı, Kocataş Muhtarı Serdal Doğan, Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz ve partililer katıldı. Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz Sahibi Bekir Batu, Haber Müdürü Rukiye Ay ve Muhabir Gizem Doğan‘ın da yer aldığı kongre heyecanı sıcağı sıcağına Sarıyer Gazetesi Facebook gruplarımızdan canlı yayınla okurlarımıza ulaştı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Ardından Faaliyet Raporu ve hesap raporları okunarak oylamaya sunuldu. Ardından Memleket Partisi’nde yaşanan kongre heyecanını destekleyerek günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

“BAŞARACAĞIZ VE KAZANACAĞIZ”

Memleket Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Kazancı; “Ana düşüncesi Atatürkçülük olan, köklerimizin cumhuriyetin izinden geldiği, ebedi yol göstericimiz Mustafa Kemal’in önderliğinde medeniyet ile yol almak üzere kurduğumuz bir partiyiz. Burada biz terörün her türlüsünü lanetliyor ve karşı çıkıyoruz. Ayrımcılık yapmak istemiyor ve hiçbir şekilde yapmıyoruz. Din, dil, ırk, mezhep başta olmak üzere hiçbir ayrımcılık içimizde olamaz. Doğaya ve çevreye saygılı bir parti istiyoruz. Siyasette rant elde etmek isteyenleri kabul etmiyoruz. Kadına ve şiddete, çocuk istismarına tavizsiziz. Bu altı ana başlık altında biz partimizi kurduk. Başaracağız ve kazanacağız” diye konuştu.

“MEMLEKET PARTİSİ’Nİ HEP BERABER KURDUK”

Memleket Partisi İstanbul İl Başkanı Ertuğrul Gülsever ise şunları söyledi; “Bu mikrofonla 1973 yılında ilk konuşmamız olmuştu o zaman gencecik bir üniversite talebesiydim. O zamanda bulunduğum siyasal partinin Gençlik Kolu Başkanı olarak kürsüdeydim ve bacaklarım titriyordu konuşurken. Samimiyetle söylüyorum ki bugün aynı heyecanı burada yaşıyorum. Bizler ülkenin içinde bulunduğu bu zor durumda insanlarımızın ne kadar sıkıntılar yaşadığı bu ortamda Memleket Partisi’ni hep beraber kurduk. Beceriksiz bir muhalefet 20 yıldır iktidarı bu ülkenin başında tutuyor. Eğer güçlü bir muhalefet olsaydı bugüne kadar yaşadıklarımızı yaşamamış olacaktık. İktidar eriyor, muhalefet kan kaybediyor, kararsızların sayısı her geçen gün artıyor. Böyle bir ortamda Memleket Partisi halka umut olabilmek için tekrardan kaybolan umutlarımızı yeşertmek için büyük bir gayret ve çaba içerisinde halkımızla buluşmanın yollarını arıyor. Biz Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında değerli Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin Türkiye’de yarattığı enerjiye şahit olmuş insanlarız. Yıllar sonra ilk defa %30 barajını aşarak halka umut olmuş bir Genel Başkanımız var. Şimdi yarım kalan işi tamamlamaya çalışıyoruz. Partimiz kurulalı sadece 56 gün oldu. 56 gün içerisinde Türkiye’de 55 ilde örgütlendik. İstanbul’da 19 ilçede örgütlerimizi kurduk. Bu kadar kısa sürede böyle bir başarının kıvancını mutluluğunu yaşıyoruz. Hiç şüpheniz olmasın ki doğru kazanacak, yalan kaybedecek.

“HİÇ KİMSEDEN KORKMAYACAĞIZ”

Memleket Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Deniz ise üç aydır büyük bir emek verilerek kurulan Memleket Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı’ndaki tüm üyelere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları kaydetti; “Türk siyasetinde ve Türk toplumunda en önemli sorunun üslup ve nezaket sorunu olduğunu gözlemekteyim. Son yıllarda Türk siyasetinin ve Türk toplumunun üslubu ve nezaketi ciddi bir şekilde bozuldu. Geçmişe baktığımız zaman 1970’li yıllarda Türkiye’nin o kadar buhranlı ve zor yıllarında Demirel, Ecevit, Erbakan, Türkeş o sıkıntılı dönemlerde üsluplarını bozmadılar, çok dikkat ettiler. Türkiye teknolojik olarak çağ atladı ama maalesef üslupta ülkemiz çağ dışı kaldı. Siyasetin en başındakiler üsluplarına ne kadar dikkat etmezlerse ne kadar nezaketsiz olurlarsa maalesef toplumda o kadar kendini nezaketsiz olma noktasında görüyor ve onlardan olumsuz yönde etkileniyor. Tehdit ve şantaj dili, baskı, maalesef bunlar kabul edilemeyecek unsurlar. Bizler Sarıyer’de ve İstanbul’da iyilerle yol alacağız. Bizler için iki çeşit insan vardır; iyi insan ve kötü insan vardır. Bizler Sarıyer’de iyi insanlar bir araya getireceğiz, onlarla yürüyeceğiz, onları Memleket Partisi çatısı altında birleştireceğiz. Kötü insanları da elimizden geldiğince ıslah etmeye çalışacağız. Onlara zaman tanıyacağız, ıslah olanları da aramıza alacağız. Biz yanlışları her zaman söyleyeceğiz. Hiç kimseden korkmayacağız.”

“HER ŞEY MEMLEKETİ SEVMEKTEN İBARET”

Memleket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı olarak kongrenin sonunda bir teşekkür konuşması yapan Doğan Altıntaş ise şunları kaydetti; “Sarıyer’in birçok sorunu var. Yıllarca vaat edilen fakat bir türlü çözüme kavuşturulamayan problemlerin hepsini biliyoruz. Özellikle İstanbul’un balık ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Sarıyer’de modern bir balıkçılar çarşısı yok. Bunun dışında özellikle hafta sonu kilitlenme noktasına gelen trafik Sarıyer’in kangreni oldu. Sitelerin kanalizasyon ve altyapı sorunları var. Çok sayıda mahallemizin mülkiyet ve imar problemi devam ediyor. Hem iktidar hem de muhalefet halkımızı yıllardır kandırıyor. Belediyenin bütçesi verimli kullanılmıyor. Makam saltanatı ülkenin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de mevcut. Tüm bu sorunlar kimseye diyet borcu olmayan, cesur yürekli Genel Başkanımız Muharrem İnce liderliğinde ve Memleket Partisi iktidarında çözülecek. Barışacağız, bölüşeceğiz, büyüyeceğiz. Tepeden tırnağa cesaret, her şey memleketi sevmekten ibaret.”

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.