MHP Sarıyer’den STK ve Muhtarlar Toplantısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu “STK ve Muhtarlar İstişare Toplantısı” Karadeniz Vakfı’nda gerçekleşti.

MHP Sarıyer İlçe Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen kahvaltılı toplantıda gündeme ait konular konuşuldu. Kürsü konuşmalarının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür’e Sarıyer Spor Kulübü’nün formaları hediye edildi. Ardından muhtarlarla özel görüşen Adan ve Gür’den, Ankara’da muhtarlarla ilgili çıkacak olan yeni yasanın kanun teklifi için destek istendi. Düzenlen programda TBMM Başkanvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, MHP Sarıyer Meclis Üyesi Mehmet Delihasan, MHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Birben Fidan, AK Parti Sarıyer Eski İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, Karadeniz Eğitim Kültür ve Çevre Koruma Vakfı Başkanı Yusuf Cevahir, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç, Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, birçok sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar yer aldı.

Başpınar; “Gayemiz aziz Türk milletinin refah ve huzura ermesidir”

Programın ilk konuşmasını gerçekleştiren MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar;

“Bugün burada peygamber efendimizin “Ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır.” Hadis-i şerifinden yola çıkarak bir araya geldik. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızda akan asil kanda mevcuttur.” sözünden kendimizi bulduk. Alparslan Türkeş’in “Evlatlarım hepiniz birer Türk bayrağısınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin.” sözüyle bugünlere ulaştık. Sayın Devlet Bahçeli Bey’in “Bizim rahat edemediğimiz hiçbir yerde kimse istirahat edemez.” sözüyle yılmadan, yıkılmadan yolumuza devam ediyoruz. Gayemiz aziz Türk milletinin refah ve huzura ermesidir. Ne mutlu Türk’üm diyene! Tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor, bu vesile ile mübarek mevlid kandilinizi kutluyorum.”

Gür; “Milliyetçi Hareket Partisi gelecekle ilgili bir bekanın önündeki engelleri kaldıracak en güzel organizasyonun parçasıdır”

MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür ise şunları söyledi;

“Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk milliyetçiliği iradesidir. İşte bu Türk milliyetçiliği iradesi bu Cumhuriyet’in gelecekle ilgili kavgasını, sevdasını mutlaka verecek ve vermeye devam edecektir. Milliyetçi Hareket Partisi bu sevdanın bir parçasıdır. Türkiye’de huzurun bir parçası, gelecekle ilgili bir bekanın önündeki engelleri kaldıracak en güzel organizasyonun parçasıdır. Genel başkanımız Milliyetçi Hareket Partisi’ni ifade ederken, siyasetini dile getirirken söylemiş olduğu bir cümle Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm mensupları için en önemli bir anekdotudur; “Önce millet, sonra parti ve sonra ben”. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu ülkedeki varlığından rahatsız olanlar elbette vardır. Ülkü Ocakları’na önce Avrupa’da başlayan sonra Amerika’da devam eden bir saldırının mensupları olarak biz bu sevdayı canımız pahasına dahi mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Elbette ki bu coğrafyanın etrafında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birçok kazanımlarını elde ettiği bir zaman sürecini birlikte yaşıyoruz. Suriye’de yaşanan hadisenin akabinde koridorun dışında terör saldırısının önüne geçmek bir terör devletinin önüne geçmek için yapılan mücadeleyi birlikte şahitlik yaptık. Akdeniz’de hem Türkiye Cumhuriyeti’nin hem de Kıbrıs davasının haklı kavgasını veriyoruz. İşte bu coğrafyaya baktığımızda her tarafında ateş, kan ve gözyaşı var. Dolayısıyla elbette ki insanımızın bu coğrafyada yaşadığı ekonomik sıkıntıları biliyoruz. Bu ülkede demokrasi ve güvenlik eksenli bir iş birliğinin önemli olduğunu biliyoruz. Sanki demokrasi; özgürlük, insan hakları, barış ve kardeşlik kavramları altında birilerinin bu coğrafyayı bölme, parçalama hikayesinin esasında süslü cümleler olarak kullanıldığını da biliyoruz. Milliyetçi Hareket Parti süslü cümle olarak değil, demokrasinin, insan haklarının, bireysel özgürlüklerinde zirve yapacağı, güçlü bir ekonominin önemli olduğunu bilerek yol yürüyen bir siyasi harekettir.”

Adan;  “Türkiye’nin birliğini kimse bozamaz, beraberliğini kimse bozamaz”

TBMM Başkanvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan;

“Biz büyük bir Türk milletiyiz. Bizi bölmek, parçalamak istiyorlar. Allah’ın izniyle buna kimsenin gücü yetmeyecektir. En merhametli, en şerefli milletlerden bir tanesiyiz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin birinci temel olayı bayrağı hür Türkiye’dir. İkinci meselesi de hiç kimsenin paradan dolayı mabedin önünde boyun eğmediği Türkiye’dir. Biz bugün bu ülkede herkesin çok onurlu yaşayabilecek bir Türkiye gücü olduğunu biliyoruz. Biz çok güçlü durmalıyız. 15 Temmuz gibi büyük bir alçaklık yaşadık. Türkiye Cumhuriyet’i, Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet döneminde dahil olmak üzere böyle bir kahpelik böyle bir alçaklıkla karşı karşıya gelmemiştir. Genelkurmayımız basılı, meclisimiz basıldı, Milli İstihbarat Teşkilatımız basıldı. Özel Harekat’a gittim bomba atıp yakmışlar oradaki Özel Harekat mensuplarını. Yaklaşık 48 tane evladımız orada kayıp gitti. Dolayısıyla burada hedef alınan devlettir. Bizim oksijen alanlarımız Kafkaslardır, Balkanlardır, Ortadoğu’dur. Bu millet sahipsiz değildir. Milletimizin 15 Temmuz’u unutması mümkün değildir. Kıbrıs’ta biz yok kabul ediyorlar. Akdeniz’de nefesimizi kesmek istiyorlar ve Ortadoğu’da devlet kurmak istiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür. Akdeniz haklarımızı koruyor, Ege’de haklarımızı koruyor, Ortadoğu’da nefeslerini kesiyoruz. Türkiye’nin birliğini kimse bozamaz, beraberliğini kimse bozamaz.”

Muhtarlar Adan’a talepte bulundu

Toplantının sonunda Sarıyer’in mahalle muhtarları MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’la görüştü. Ankara’da muhtarlarla ilgili çıkacak yeni yasanın kanun teklifi için destek niteliğinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’dan talepte bulunuldu. Muhtarların bu talebi üzerine Adan şöyle konuştu;

“Biz muhtarlarımızın şartlarını iyileştirebilmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu kadarıyla kalmayalım sizi Ankara’ya davet edelim. Buyurun Ankara’da meclisimizi de grubumuzu da ziyaret edin. Muhtarlarımızın sorunlarını dinleyelim. Biz MHP grubu olarak üzerimize ne düşüyorsa gereğini sonuna kadar yapalım.”

HABER / FOTOĞRAF: GİZEM DOĞAN

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.