Muharrem Yavuz: “Daha mutlu bir Emirgan için çalışacağım”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emirgan Mahallesi’nde iki dönemdir muhtarlık görevini başarıyla sürdüren Muharrem Yavuz, 31 Mart yerel seçimine sayılı günler kala Sarıyer Gazetesi’nin sorularını yanıtlayarak değerlendirmelerde bulundu. Mahallesine hizmete devam etmek için aday olan ve güven tazelemeye hazırlanan Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Emirgan Muhtarı Muharrem Yavuz;

“Görevim süresince ailenizin bir ferdi olmaya ve sizin sesinizi her platformda duyurmaya, hakkınızı her ortamda savunmaya gayret ettim. Emirgan’ımızın her sokağını, her caddesini, korusunu, meydanını, sahilini ve her bir mekanını evimin bir köşesi bildim ve bu doğrultuda hizmet ettim. Bugünden sonra da bu doğrultuda sizlere hizmet etmeye devam edeceğime ve sizleri mahcup etmeyeceğime, söz veriyorum” dedi.

Emirgan Mahallesi Muhtarı olarak sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1979 Almanya doğumluyum. İlkokulu Emirgan İlkokulu, Ortaokulu Özdemir Sabancı Ortaokulu, Liseyi Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nde bitirdikten sonra üniversite öğrenimimi Anadolu Üniversitesi Büro Yönetimi bölümünde yaptım. 2014 yılından itibaren Emirgan Mahalle Muhtarı olarak görev yapmaktayım. Sarıyer Muhtarlar Dernek Başkanlığı, Sarıyer Kaymakamlığı Mütevelli Heyeti temsilciliği, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcılığı yapmaktayım. Sarıyer Spor Kulübü ve Emirgan Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesiyim.

Muhtar olmaya nasıl karar verdiniz? Kaç dönemdir muhtarlık görevini sürdürüyorsunuz?

Yaşamımın her döneminde kent kültürü üzerine düşünen, bu konuya önem veren, yaşadığı ilçeyi ve mahalleyi çok seven biri oldum. Muhtar olmadan önceki dönemde de gerek Emirgan’da ve gerekse de Sarıyer ilçesi genelinde gönüllülük esası doğrultusunda hareket eden pek çok yardım faaliyetinin içerisinde oldum. Emirgan Spor Kulübü ve Sarıyer Spor Kulüpleri gündemini her zaman takip ettim, bu yapıların hep bir parçası oldum. Emirgan ve Sarıyer’in insanlarına dokunmaktan, onların sorunlarına çare aramaktan, insanlarla konuşmaktan, görüşmekten, birlikte bir şeyler başarabilmekten hep mutluluk duydum. Emirganlılara yardımcı olabilmek ve Emirganlılık kültürüne katkı sunabilmek için önüme gelen hiçbir fırsatı kaçırmadım. Beraber büyüdüğümüz arkadaşlarımın ve Emirganlı sevgili, saygıdeğer büyüklerimizin de teşvikleriyle, yaşamımın bir parçası haline gelmiş olan tüm bu faaliyetleri kurumsallaştırabilmek ve bütün bu işleri yapmaya daha fazla zaman ayırabilmek adına 2014 yılında muhtarlığa aday oldum. İlk seçimimde, mahallemizin büyük bir teveccühüne mazhar oldum muhtar seçildim. Bu sonuç benim omuzlarıma çok ağır ve fakat bir o kadar da onurlu bir yük yükledi. Emirgan’ın muhtarı olmak, beni doğal olarak tüm Emirganlılara karşı büyük bir sorumluluk altına soktu. Sonraki seçimde de durum ilk seçimden farksızdı. Yine sevgili Emirganlılar bizi bu hizmete layık gördüler. Bu görev bilinciyle 10 yıldır yani 2 dönemdir mahallemize muhtar olarak hizmet ediyorum.

Muhtarlığın tanımı sizin için nedir? Vatandaşlara hizmet etme fırsatı veren bu süreç size neler kattı?

Muhtarlık, halka hizmet etmek için ihdas edilmiş vasıtaların en temeli, en yorucu ama en önemli olanı bana kalırsa. Benim görev anlayışımın yegane şiarı, mahallemize ve mahallelimize hizmet. Emirgan’ın her bir karışının, her sokağının, her köşesinin, her binasının, her dairesinin, kaldırımlarının ve duvarlarının dahi sorunlarından haberdarım ve bunlara çözümü için elimden geleni yapıyorum. Muhtarlık benim için tam olarak da bu demek. Emirgan’ın, Emirgan’a dair var olan her şeyin bir parçası olabilmek ve insanlara bir katkı sunabilmek çabası. Daha mutlu, daha huzurlu, daha temiz, daha güvenli, daha yeşil ve çok daha neşeli bir Emirgan için gece demeden, gündüz demeden emek harcamanın adıdır bana kalırsa muhtarlık…

Emirgan Mahallesi’nin sorunları neler?

Mahallemde sorunların başında mülkiyet sorunu, ulaşımın aksaması, otopark, aydınlatmalar ve asfalt kaldırım tarzı hizmetler gelmektedir.

Peki, siz göreve geldiğiniz günden bu yana mahallenizde neler değişti? Çalışmalarınızı kısaca anlatabilir misiniz?

Muhtar olduğumdan itibaren belediyeler ve kamu kurumlarıyla ilişkimin iyi olmasından dolayı mahalleme bir takım eklemeler ve yenilikler kazandırma yönünde çalışmalarımız oldu. Emirgan İskelesi’ni tekrar çalışmasını sağlayan Rahmetli efsane muhtarımız Baki Kızgınkaya’ya da rahmet diliyorum. Mahallemize çok emeği var. İskelede günde sabah ve akşam olmak üzere 4 sefer varken mahallelilerimiz trafikte kalmasın, çile çekmesin diye uzun uğraşlar sonunda Rumeli Kavağı –Eminönü hattını ve başka semtlere seferleri Emirgan İskelesi’ne ekletip, 45 dakikada bir sefer yaparak Emirgan iskelemizi aktif çalışan ve mahallemizin her istediğinde kullanabileceği bir yer hale getirdik. Hayatı kolaylaştırma anlamında İstanbul Kart Bilet yükleme makinesi, otobüs durakları ekleterek seferlerin güzergahının yükselmesi ve vatandaşlarımızın durağa ulaşımının kolaylaşması, alt yapı problemi olan sokaklarımıza yağmur ve su gideri çalışması, öğrencilerimizle ilgili kültürel çalışmalar gibi çok fazla alanda çalışmalarımız oldu. Onun haricinde diğer kamu ve belediyecilik hizmetlerimiz sokak aydınlatmaları direklerinin değiştirilmesi ve aydınlatmaların çalışması, asfalt, kaldırım, duvar, ağaç budama merdiven, korkuluk, trafik aynası gibi hayatımızın kolaylaşması anlamında hizmetlerimiz ve çalışmalarımız oldu. Pandemi sürecinde muhtarlığımızın vefa grubuyla karantinada olan mahallelilerimize erzak ilaç tedariği ve ihtiyaçların karşılanmasını yerine getirmenin manevi huzurunda pandemi sürecini atlattık. Yine asrın felaketi 6 Şubat depreminde Emirgan Muhtarlığımızın afet koordinasyon ekibimizle deprem bölgesinde gönüllü olarak çalışmalara katıldık.

31 Mart yerel seçimi öncesi mahalle sakinlerinize ve seçmenlerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mıdır?

Yaklaşık olarak on senelik görev sürem boyunca Emirganlılık üst kimliğim dışında bir kimlik ya da unvana ihtiyaç duymadım. Görevim süresince ailenizin bir ferdi olmaya ve sizin sesinizi her platformda duyurmaya, hakkınızı her ortamda savunmaya gayret ettim. Emirgan’dan ve Emirgan’lılardan aldığım gücü, Emirgan’a değer katmak ve Emirgan’ın sorunlarına çare aramak dışında hiçbir amaç için kullanmadım. Emirgan’ımızın her sokağını, her caddesini, korusunu, meydanını, sahilini ve her bir mekanını evimin bir köşesi bildim ve bu doğrultuda hizmet ettim. Bugüne dek bayram, tatil, gece, gündüz gözetmeksizin size bir telefon mesafesinde oldum. Bugünden sonra da bu doğrultuda sizlere hizmet etmeye devam edeceğime ve sizleri mahcup etmeyeceğime, söz veriyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.