oktay-aksu-muhtarlar-bulusma-15
24:48

Oktay Aksu, boğazda muhtarlarla buluştu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu, Sarıyer’in 38 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Demokrasinin temel taşı muhtarların, yerel yönetimin gözü, kulağı olduğunu belirten Aksu, ‘Yerel yönetimde muhtarlarımız en temel paydaşlarımız olacak. Ortak akıl ile yöneteceğimiz ilçemizde muhtarlarımızla, güçlerimizi birleştirerek örnek bir yerel yönetim sergileyeceğiz’ dedi.

HABER: GİZEM DOĞAN/ AYŞENUR EKİCİ

CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu, Sarıyer’in 38 mahalle muhtarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat, CHP Sarıyer İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanı Sunay Demircioğlu, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Yavuz, İBB Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yavuz Saltık, meclis üyeleri ile 38 mahalle muhtarı katıldı.

“SİZLERLE BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yapılan toplantıda ilk olarak konuşmaya başlayan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat, “Değerli muhtarlarımız, sevgili Yavuz Müdürüm, Muhtarlar Derneği Başkanlarımız, basın mensuplarımız, meclis üyelerimiz, her zaman söylüyoruz ya muhtarlarımız diye bu sefer muhtarlarımızı öncelikle söylüyoruz. Belediye Başkan Adayımız, kahvaltımıza hoş geldiniz ve şeref verdiniz. Hepinizle bir aileyiz, daha öncesinde de birlikte olduğumuz muhtarlarımız var. Dolayısıyla sizinle yıllardır beraberiz. Sorunlarınızı ve sıkıntılarınızı biliyoruz. Yaklaşık 20 küsür mahallemizi gezebildiğimiz kadar, İlçe Başkanları olarak ilçe yönetimimizle gezdik. Sizleri ziyaret ettiğimizde sıkıntılarınızı, dertlerinizi hem şahsi hem muhtarlık hem de mahalleniz ile ilgili sıkıntıların notlarını almıştık. Birçoğunu ben müdürüme veya Büyükşehir Belediyesine iletmiştim. 3 dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi olarak Sarıyer Belediyesi’ni yönetimimizden sonra 4. dönem alacağız inşallah. Sizlerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bizlerde bir ailenin Belediye Başkanı olarak, İlçe Yönetimi olarak sizler için elimizden gelen ne varsa bunları yapacağımızı biliyorsunuz. Başkanım da zaten notlarını aldı ve Yavuz müdürüm ile görüştü bu konuda hiçbir endişeniz olmasın. Daha önce olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olacağız. Ben tekrardan hepinize kahvaltımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.” dedi.

“YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY OLDUĞUNDA ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ”

Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Emirgan Mahalle Muhtarı Muharrem Yavuz, yaptığı konuşmada, “Saygı değer katılımcılar, Sayın Daire Başkanım. Herkese afiyet olsun hoş geldiniz.  Öncelikle Oktay Başkanıma adaylık sürecinde hayırlı uğurlu olsun, başarılar diliyorum. İlçe Başkanımız ve yönetime de teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisindeki yönetimdeki ve şu an mevcut Meclis üyesi arkadaşlar, aday arkadaşlar tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yavuz Başkanım ile muhtarlık dolayısıyla sürekli görüşüyoruz ve devamlı isteklerimiz oluyor. Ama işin özünde muhtarlarla iyi geçinen kazanıyor. Sizin de muhtarlarla iyi geçindiğinizi biliyoruz. Problem ve sorunlarımızı biliyorsunuz size de iletildi. Aday adaylık sürecinde de dile getirmiştik ve sizde notlarınızı almıştınız. İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun, bizim de yapabileceğimiz bir şey olduğunda elimizden geleni yaparız. Buraya davet ettiğiniz içinde muhtarlar adına teşekkür ederim.” dedi.

“MUHTARLARIMIZA EŞİT HİZMET YAPTIĞIMIZA HERKES ŞAHİTTİR”

İBB Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yavuz Saltık iseSarıyer’in birbirinden değerli muhtarları hepiniz hoş geldiniz. Burada olmaktan çok mutluyum. Sarıyer’in muhtarlarıyla dün benim görev sürecimde güzel çalışmalar yaptık. Muhtarlık binası olmayan birkaç muhtarımızın yerini tamamladık. Tadilat ve tamiratlarını yaptığımız muhtarlıklarımız var. Muhtarlıklara sözde değil özde kıymet vermenin hakkını teslim ettiğimizi düşünüyorum. Siyasette hiçbir ayrım yapmadan, muhtarlarımıza eşit hizmet yaptığımızın herkes şahittir ve o anlamda bu çalışma süreci boyunca benimle olan diyaloglarından bir hak helalliği istiyorum. Muhtarlık müessesesine gerçekten de sözde değil özde kıymet verilmesi gerekiyor. Biz muhtarın ne işe yaradığını iki yerde test ettik. Bunlardan bir tanesi depremdi bir tanesi pandemiydi. Sarıyer beraber hareket edebilme muhtarlarıyla beraber güzel bir görüntü verme konusunda iyi bir ilçemiz. Burada Şükrü Başkan döneminde iyi çalışmalar yapıldı. Muhtarlarla olan diyaloglar, her yerde eksik ve aksaklık olur ama Sarıyer bizim sorun yaşamadığımız yerlerden. İBB olarak ramazanda koli yardımı, muhtarlık binalarının tadilatı ve tamiratı gibi hizmetler bütün bunları yaparken en son muhtarlarımızın faturasını İlçe Belediyesi’nin ödediği gibi hizmetlerde bulunduk. Bizim muhtarlık adına yapabileceğimiz işlerin şimdilik bölümü bu ama bir işimiz daha var ki o inşallah kanunen çözülmesi gereken bir şey bu ay muhtarlara yapacağımız personel desteği nakdi yardıma sokulduğu için onu yapamıyoruz. Biraz daha destek ve gayretle onu da çözeceğiz. Ben bugün buraya beş yıl boyunca Başkan Yardımcılığı yaptığım Kartal Belediyemizde beraber çalışmaktan mutluluk duyduğum bir arkadaşımın adaylık merasimini bu programa sizler gibi davetli olarak katıldım. Kıymetli başkanıma başarılar diliyorum. Yerel yönetimdeki tecrübesi, muhtarlıklarla olan diyaloglarını bildiğim bir kimlik olarak, Başkanımın Sarıyer muhtarlarına da güzel hizmetler getireceğini, iyi işler yapacağına inancım ve güvenim sonsuzdur. Bende burada bir muhtar dostu olarak her zaman yanınızdayım. Ben kıymetli Başkanıma sonsuz başarılar diliyorum. Meclis üyesi arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. İnşallah kazanan Sarıyer olsun. Bu arada muhtarlarımızda aday onlara da sonsuz başarılar diliyorum. Aday olmayacak muhtarlarımıza da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Muhtarların görüş ve önerileri tek tek dinleyen CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu, toplantıda yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Boğazımızın incisi Sarıyerimizin değerli muhtarları, Davetimize katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu buluşmayı gerçekleştirmemizde amacımız sizlerle mahallelerimizin ihtiyaçları ve sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunmaktır.”

“HAYATIMIZA DEĞER KATIYORSUNUZ”

Siyasete başladığı günden itibaren mahallelerinin sosyal lideri olan muhtarlarla her zaman diyalog içinde olduğunu belirten Aksu, ‘Sizlerin yaşamımıza kattığı değerin farkında biri olarak sizlerle her zaman temas içinde oldum. Çünkü biliyorum ki muhtarlarımız yerel yönetimin bel kemiği ve temel taşıdır.  Bu düşünceyle hareket ederek muhtarlarımızı hayata geçireceğimiz yerel yönetim anlayışımızda en önemli paydaşımız olarak kabul ediyoruz.” dedi.

“SİZLERLE HER ZAMAN GÜÇ BİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ”

Aksu sözlerine şu şekilde devam etti, “Sizler, Sarıyerli komşularımız ve bizim aramızda en önemli bağı kuracak olanlarsınız. Mahallenizin gözü, kulağı ve vicdanısınız. Bu bağın öneminin farkındayız. Bu bakış açısı ile sizlerle her zaman güç birliği içinde olacağımızı bilmenizi istiyorum. Çünkü, biliyoruz ki birlikten kuvvet doğar. Aday adaylık sürecimde hepinizle görüştüm. Mahallerinizde yaşadığınız sorunları anlattınız. Sorunlarımızın çözümü sizlerle geliştireceğimiz fikir alışverişi ile sağlanabilir. Yönetimimizde her ayın ilk Cumartesi günü muhtarlarımızla bir araya geleceğiz. Bizimle güç birliği içinde olacağınıza yürekten inanıyor, şimdiden vereceğiniz tüm katkılar için teşekkür ediyorum.”

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 22 Şubat 2024, 16:29

    Muhtarlık ne iş yapar ?
    İkametgah senetleri Devlet kurumlarında geçmez.
    Nüfus süretleri Devlet kurumlarında geçmez.
    Silah Ruhsatı almak için
    Artı maaş almak içim
    Bilmiyorum belediyelerde orda burda yapılan toplatılarda (görev yerini terk edip) maddi bir karşılığı var mı ? Bilmiyorum
    Marka olmak için itibar kazanmak kurumlara gitmek (1. Dereceden yakınını Belediye destekli muhtarlıkta çalıştırtmak)
    İşleri almanyadan iyi
    Anadolu köyleri hariç şehirlerde muhtarlıkların bir vasfının olduğunu düşünmüyorum.
    Sayın oktay aksu ?
    Benim mahalle muhtarımda şuan o fotoğraf çerçevesinde (ne toplayıp yedirip içiriyorsunuz onları ? Onlar istedi diye bizler istemediğimiz adaya oy verirmiyiz sanıyorsunuz !
    Önce kendi koltuklarını ve muhtarlıkta çalıştırdıkları akrabalarının koltuklarını korusunlar size gelene kadar.
    Hala saçmada olsa projelerinizi anlatmadınız ? Hala şükrü gencin yapmadığı şunu ben yapacağım demenizi duymadık (anca boş boş yapay sahte gülücükler dağıtmaya devam ediyorsunuz)
    Halka gidin mahallelere gidin, vatandaşın evine gidin, bunlar yerine eş dost hısım akrabaya çay kahve kahvaltı verip geziyorsunuz. Şu etrafınızdaki yetersiz insanlardan bir türlü kurtulamadınız.
    Belediyeden şaibe ile gönderilmiş birini yanınıza alıp nasıl gezersiniz ? (Hemde yetkili ve etkili biri)
    Bebek ölü doğdu maalesef olursa şükrü başkan, olmayacaksa akp li Hüseyin coşkuna oyumuz …

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.