gazeteciler-sitesi-darussafaka-ziyaret
16:06

Prof. Dr. Devrim Elvan’dan Darüşşafaka Mahallesi’ne ziyaret

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Devrim Elvan, Darüşşafaka Mahallesi ziyaretinde Gazeteciler Sitesi sakinleri ile bir araya geldi. Sarıyer’de hedeflediği projelerini anlatan ve talepleri de dinleyen Elvan, “Sarıyer’e değer katacak her çalışmayı birlikte yapacak ve semtimizin her alanda daha yaşanabilir hale gelmesi için çalışacağız” dedi.

CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Devrim Elvan, Sarıyer’in mahallelerinde gerçekleştirdiği vatandaş ve esnaf buluşmalarına devam ediyor. Bu kez Darüşşafaka Mahallesi’nde Gazeteciler Sitesi’nin sakinleriyle buluşan Elvan, büyük bir ilgiyle karşılandı. Darüşşafaka Mahallesi Muhtarı Hüseyin Sarıuçak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Gazeteciler Sitesi sakinleri, Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu ve ekibi, Sarıyer Gazetesi köşe yazarı Metin Akman yer aldı. Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda karşılanan Elvan, Sarıyer için hazırladığı projelerini anlattı.

DARÜŞŞAFAKA’NIN SORUNLARINI VE ÇÖZÜMLERİNİ BİLİYORUZ

Darüşşafaka Mahallesi’nin sorunlarını ve çözümlerini bildiklerini söyleyen Prof. Dr. Elvan şunları söyledi; “Darüşşafaka Mahallemiz’de maalesef aktif olarak kullanılamayan Yaşamevi’ni sil baştan yenileyip, mahalle sakinlerinin istedikleri bir şekilde yeniden hizmete sokacağız. Darüşşafaka’da bir ilköğretim okulu yok. Gazeteciler Sitesi karşısındaki Milli Eğitim’e bağlı 20 dönümlük arazide modern bir ilköğretim okulu yapılması için elimizden ne gelirse yapacağız. Bu değerli arazinin burada yaşayan vatandaşlarımızın yararına kullanılabilmesi için ilgili makamlar düzeyinde gerekli girişimleri mutlaka yapacağız. İstinye Lisesi çıkış saatlerinde yaşanan öğrenci yoğunluğunu ve ulaşım sıkıntısını belediye rink servisleri koyarak çözeceğiz. Vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz Darüşşafaka Metro istasyonuna kadar belediye rink servisleri ile ulaşım sağlayacak böylece özellikle belli saatlerde yaşanan yoğunluk giderilecek. Derbent tarafında kalan ama mahalle sınırları olarak Darüşşafaka’da bulunan bölgedeki çocuk parkı ihtiyacını en kısa sürede karşılayacağız, çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Bu bölgedeki entellektüel birikimi tüm Sarıyerlilerle buluşturacak, kültürel programlar, etkinlikler, paneller ve organizasyonlar yapacağız. Buradaki insanların deneyimlerinden, bilgi birikimlerinden yararlanarak Darüşşafaka’yı kültür başkenti yapacağız. Yaşlı vatandaşlarımızın, gençlerimizin, öğrencilerimizin ve kadınlarımızın beklentilerine cevap verecek hizmetler üreteceğiz. Belediye hizmetlerini diğer mahallelerde olduğu gibi gelir seviyesi yüksek göründüğü için hizmet alamayan ötelenen diğer semtlere de taşıyacağız. Zengin görünen semtlere hizmet getirilmesine gerek yok anlayışını kesinlikle değiştireceğiz. Çünkü hangi mahalle olursa olsun ilçemizde yaşayan tüm sakinlerimize belediyemizin vereceği hizmetler mutlaka olmalıdır”

GAZETECİLER SİTESİ’NDE YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI

Darüşşafaka Mahallesi’nde tamamlanması gereken eksiklikler için mahalle sakinleriyle fikir alışverişinde de bulunan Prof. Dr. Devrim Elvan, “Yola çıktığım günden bu yana her zaman semtimize değer katacak ve yaşamı kolaylaştıracak projeler geliştirmek için düşünüyorum. Sarıyer sahip olduğu birçok değere yeterince ulaşamadığı için vatandaşlarımız yanı başında yer alan denizden dahi faydalanamıyor. Hedeflerimiz arasında önceliğimiz elbette her zaman çocuklarımızdır. Onlar için yapacağımız her proje aslında hem semtimizin hem de ülkemizin geleceğine büyük bir yatırımdır” dedi.

PROF. DR. ELVAN, KÜÇÜK SELİN’İN PROJESİNE TAM DESTEK VERDİ

Prof. Dr. Devrim Elvan’ın mahalle sakinleri ile sohbeti sırasında yanında gelen küçük Selin de bir anda ilgi odağı oldu. Yurt dışında gördüğü bir örnekten yola çıkarak Sarıyer’de de bir kaykay pisti ve yelken kulübü talep eden Selin, istediği proje ile Prof. Dr. Devrim Elvan’dan büyük ilgi göstererek bunları Sarıyer’de gerçekleştireceklerinin sözünü de verdi. Küçük Selin’in keyifli diyaloğu çevresindekilerce ilgiyle izlenirken istediği proje de tam not aldı.

MUHTAR HÜSEYİN SARIUÇAK MAHALLESİNİN SORUNLARINI ANLATTI

Mahallesine ziyaretinden ötürü teşekkür eden ve çıktığı yolda kendisine başarı dileklerini de sunan Darüşşafaka Mahallesi Muhtarı Hüseyin Sarıuçak ise “Mahallemiz sakinleri için ulaşımda iyileştirmeler yapılması gerekiyor. Özellikle öğrenciler bu konuda çeşitli sıkıntılar yaşıyorlar. Burada yaşayanların sosyalleşebileceği bir alan olmaması da bizler için olumsuz bir durum. Darüşşafaka Mahallesi herkesin huzurla yaşadığı bir mahalle olmasına rağmen eksiklerimiz elbette var. Bunun için geliştirilecek her projeyi destekleyeceğimizi bildirmek isterim” diye konuştu. Darüşşafaka Mahallesi sakinleri talep ve önerilerini sıralayarak Prof. Dr. Devrim Elvan ile fikir alışverişinde bulundu. Elvan, mahalle için hazırladığı projelerin yer aldığı dosyayı Hüseyin Sarıuçak’a verirken “Sizden öneri ve eleştirilerinizi bekliyorum” dedi.

CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Devrim Elvan, “Darüşşafaka Mahallesi ziyaretimizde Gazeteciler Sitesi’nin kıymetli sakinlerine ve Sayın mahalle muhtarımıza gösterdikleri yakın ilgiden dolayı çok teşekkür ederim. Küçük Selin’e de verdiğimiz sözü yerine getireceğiz, Sarıyer’de bir kaykay pisti ve Sarıyer Yelken Kulübünü kuracağız” sözleriyle de bir kez daha teşekkür etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.