Reşitpaşa’da Memleket Hareketi’ne destek açıklaması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muharrem İnce’nin partileşme sürecini yürüttüğü Memleket Hareketi‘ne Sarıyer’den destek geldi. Reşitpaşa’da yaklaşık 60 kişi, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ederek Memleket Hareketi’ne destek açıklaması yaptı.

Reşitpaşa’nın sevilen esnaflarından Çıtır İskender Kebab Salonu’nun sahibi Mükerrem Tuncel öncülüğünde toplanan vatandaşlar, Muharrem İnce’ye destek mesajı verdi. Mahalle sakinlerinden çok sayıda gencin de katıldığı buluşmada grup adına basın açıklamasını Mükerrem Tuncel yaptı. Yağmurlu havaya rağmen yapılan basın açıklamasından sonra partililer, e devlet üzerinden peş peşe istifa ettiler.

ANA MUHALEFET SESSİZ

Sadece Sarıyer Gazetesi‘nin takip ettiği basın açıklamasında konuşan Mükerrem Tuncel, kendisinin de yaklaşık 30 yıldır üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden topluca ayrılma kararı almalarının gerekçelerini anlattı. Sık sık alkışlarla sözleri kesilen Mükerrem Tuncel konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Memleketimiz son dönemde iyice mağduriyet içinde kaldı. Siyasetçilerimiz gençlerimize hiçbir gelecek önerisinde bulunamıyor. Üniversiteli gençlerimiz garson, komi, pompacı olarak çalışıyor, ekmek mücadelesi veriyor. İktidarın tek derdi ise gelecek seçimleri yine nasıl kazanırız hesabı. Maalesef bu iktidara alternatif olamayan bir ana muhalefet partisi bulunmakta. Memleketimiz kısır gündem içinde bırakılmış. Her akşam televizyonlarda akademisyenim diyen, her şeyi bilen (!) 10 tane kişiyi görüyoruz.

“TEK ÇARE MUHARREM İNCE”

“Muhalefetin sesi çıkmıyor neden korkuyorlar anlamıyorum. Ben 30 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. Biz insanlara Cumhuriyet Halk Partisi gelirse şöyle güzel olacak, böyle iyi şeyler olacak diye hep anlattık. Ancak maalesef anladık ki tek dertlerinin koltuk sevdası olduğunu gördük. Biz Atatürk’ün çizgisinde yürüyen, şu kişi bu kişi ayrımı yapmayan, mahallesinde huzur içinde yaşayan insanlarız. Benim üniversite okuyan 3 çocuğum lokantada çalışıyor. 81 şehire 81 üniversite dediler ancak gençlere iş yok. Bir tane yağ 70 lira olmuş. Türkiye’de artık hem iktidar hem de muhalefet çıkmazdadır. Ana muhalefet yeni bir söylem geliştiremiyor.

Tek çare yeni bir oluşum artık başka bir çare kalmamıştır. Tek çare Muharrem İnce başka çare kalmamıştır. Bizi kimse bölemez, ülke batarsa hepimiz batarız. Bugün üzülerek söylüyorum ki 30 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğime son veriyorum. Biz her zaman Atatürk’ün yolunda yürümeye, çizgimizi korumaya devam edeceğiz. Bu yüzden mücadele edeceğiz. Kesinlikle çaresinin yeni oluşumda olduğuna inanıyoruz. Cumhurbaşkanı adayı olarak tanıttığını bugün yok sayamazsın. Bugün herkese meydan okuyoruz. Gençliğin ve geleceğin çaresi Muharrem İnce’dir. Bizde biatçılık olmayacak, kimseye biat etmeyeceğiz. Hep birlikte kardeşçe yürüyeceğiz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun”

sariyergazetesi.com-özel haber

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 19 Mart 2021, 21:52

    Kutluyorum; büyüyeceğiz, üreteceğiz, barışacağız,hahça bölüşeceğiz,birlikte başaracağız…Selamlar.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.