Şükrü Genç, 18 Şubat akşamı sonrası ne yapacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer siyasetinde hiç alışılmamış bir süreç yaşanıyor. CHP’den aday gösterilmeyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı dev bir mitingle partisine 18 Şubat akşamına kadar adayın değiştirilmesi konusunda süre tanımıştı. Sarıyer Gazetesi’nin İBB kaynaklarından edindiği özel bilgilere göre; bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen Genç’e, Sarıyer’de adayın kesinlikle değiştirilmeyeceği söylendi. Genç de İmamoğlu’na bu konuda haklı olduğunu ve asla geri adım atmayacağının mesajını verdi.

SARİYERGAZETESİ.COM/ ANALİZ

Sarıyer siyasetinde çok hareketli günler yaşanıyor. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP’nin Sarıyer adayı olarak Mustafa Oktay Aksu isminin açıklanmasından sonra düğmeye bastı. Dün yaklaşık 10 bin kişiyle miting yapan Genç, Sarıyer adayının 18 Şubat akşamına kadar değiştirilmesi için partisine süre verdi. Yaptığı miting ile ilçe gündemini sarsan Genç, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü.

NE İMAMOĞLU NE DE ŞÜKRÜ GENÇ GERİ ADIM ATMADI!

Sarıyer Gazetesi, söz konusu özel görüşmenin detaylarına ulaştı. Sarıyer’deki 15 yıllık hizmetlerini, liyakatsiz bir adaya bırakmayacağını ve Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek‘in süreçte kendisine yanlışlar yaptığını söyleyen Başkan Şükrü Genç, İmamoğlu’na aday değiştirilmezse yolundan dönmeyeceğini söyledi. Şükrü Genç, kendisinin adaylığı konusunda inat etmediğini ancak gösterilen mevcut adayı da asla kabul etmeyeceğini ısrarla vurguladı. İmamoğlu da adayın değiştirilmesinin mümkün olmadığını, bu yüzden Genç’ten süreçte sessiz kalması gerektiğini söyledi. Görüşmede ne İmamoğlu ne de Şükrü Genç geri adım atmadı. Böylece kriz aşılamadı.

ŞÜKRÜ GENÇ BAĞIMSIZ MI YOKSA PARTİDEN Mİ ADAY OLACAK?

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç‘in bundan sonraki süreçte önünde 3 seçenek bulunuyor. Bunlardan birincisi 18 Şubat akşamına kadar verdiği sürenin dolmasından sonra partisinden istifa edip; İYİ Parti, DSP ya da Memleket Partisi gibi bir partiden aday olmak. Zira meclis üyesi listesi yazabilmesi için Genç’in her hangi bir siyasi partiden aday olması gerekiyor. İkincisi; adaylık için resmi müracaatın yapılacağı son tarih olan 20 Şubat’ta binlerce taraftarıyla birlikte Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’na Bağımsız Belediye Başkanlığı için müracaatta bulunmak. Son seçenek ise, Aksu’nun adaylığını kabul ederek sessiz kalmak.

Siyasi çevrelerde belediye önündeki mitingte “Ben bir mühendisim, mühendisler hesaplamaları çok iyi yaparak hareket eder” diyen Şükrü Genç’in asla bu konuda geri adım atmayacağı konuşuluyor.

Öte yandan bazı siyasi isimlerin devreye girerek Şükrü Genç’i adaylık inadından döndürmek için yoğun kulisler yaptığı, Şükrü Genç’in destekçilerinin de kendisine yolundan dönmemesi konusunda sonuna kadar ona tam destek verdikleri öğrenildi.

OKTAY AKSU RESMİ MÜRACAATINI İLÇE SEÇİM KURULUNA YAPTI

Tüm bu gelişmeler yaşanırken; CHP’nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu da Maslak’taki Seçim Koordinasyon Merkezi’ni açtı. İlçe yönetimi, meclis üyeleri ve meclis üyesi aday adaylarıyla geniş katılımlı bir toplantı yapan Belediye Başkan Adayı Aksu, toplantıda seçim çalışmaları konusundaki görüşlerini ve bundan sonra izleyecekleri yol haritasını anlattı.

Öte yandan Şükrü Genç’in belediye binası önündeki mitinginin yapıldığı saatlerde Aksu’nun, meclis üyesi adaylarının listesi verilmeden Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’na resmen adaylık müracaatı da yapıldı.

Bilindiği üzere 20 Şubat tarihi YSK bildirisine göre, adaylık ve meclis üyeleri listelerinin verilmesi için son gün. Bu tarihe kadar İlçe Seçim Kurulu’na adaylık değişikliği yapılabiliyor ve meclis üyesi listesi verilebiliyor. Bu tarihten sonra hiçbir itiraz ve değişiklik yapılamıyor, her şey kesinleşmiş kabul ediliyor.

Sarıyer Gazetesi, herkesin merakla takip ettiği, bugüne kadar hiç yaşamadığımız siyasi gelişmeleri tüm detaylarıyla objektif bir gözle sizlere duyurmaya devam edecek. Seçim sürecinde tarafsız bir yayın politikası sergilemeye, her cephedeki gelişmeleri sizlere tarafsız bir şekilde iletmeye devam edeceğiz. Bizi takip edin!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Şükrü Genç belediyede maaş skalası yaparken Veteriner hekimleri mühendislerin üstüne koymuştur. mühendisler vasıfsız işçiler ile çok yakın maaşlar alırken veteriner hekimler mühendislerin yüzde 70 fazlasını almıştır. Şükrü genç mühendislere bunu layık görmüş, sonrasında da sarıyerli mühendisleri süründürmüştür,sarıyer dışındaki 1 haftalıklara kadro vermiştir. ama Allah büyük …. onun önüne de bir veteriner getirdiler.. şimdi ben mühendisim mühendisim diyor… kendi mesleğine saygısı yokken şimdi mesleğe itibar istiyor.. Ah aldın şükrü bey Ah .. masumların ahı böyle çıkar işte.

  2. 15 Şubat 2024, 20:32

    Sayın Şükrü GENÇ, size gerçekten haksızlık yapıldığını düşünüyorum, davanızda sonuna kadar haklısınız, maalesef etrafınızda epeyce vefasız ve kahpeler varmış, işiçi olarak işe aldıklarınızı memur kadrolarına aldınız sayenizde ekmek yiyen bu nankörler hem belediye arabası ile eve gidip hemde Sayın aksunun seçim koordinasyon merkezi açılışına gidecek kadar nankörler, zamanında adam yerine koyup müdür yaptığınız vefasız, dün koordinasyon merkezinde hepsi toplanmış fotoğraf çektirme yarışı yapıyor (şunu çok iyi biliyorum) size hayrı vefası olmayan bu tiplerin sayın aksuyada aynı nankörlüğü aksuyada yapacaklar net.
    Sayın başkanım yol yakınken fırsat varken 13 şubatta 5. Katta yanınıza gelen gelmeyen fotoğraflarda vardır, bu gelmeyenlerin hepsi aman fotolarda olmayalım sayın aksu görmesin ileride diye omurgasız bir şekilde saklandılar, lütfen lütfen o gün 5. Kata gelenlerin kıymetini bilin diğerlerinin hak etmedikleri imkanları kesin gitsin özellikle sayın Sevgi ATALAY o fotoğrafları iyi tarayın dostu ve vefasızları ayırın artık, belediye vefasız ve nankör kaynıyor. Belediyede acil temizlik yapın acımayın…

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.