TİP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Adayı Fatih Bayrakoğlu; “Mecliste muhalefet güçlü tutulmalı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İşçi Partisi Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Fatih Bayrakoğlu, Sarıyer Gazetesi’nin kardeş kuruluşu SARIYER OLAY‘a konuştu. Mecliste muhalefetin güçlü tutulmasının önemine vurgu yapan Bayrakoğlu, “sivrisinek” örneği vererek, mecliste halk için çalışmayanları rahatsız edeceklerini ve sonuç alana kadar da mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

TİP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Adayı Fatih Bayrakoğlu, SARIYER OLAY’a konuştu.

BİZE KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ? FATİH BAYRAKOĞLU KİMDİR?

Merhabalar Fatih Bayrakoğlu, Rize Ardeşan doğumluyum, 38 yaşındayım. Kamu yönetimi mezunuyum. 14 yıl boyunca endüstriyel reklam işçiliği yaptım. Şu an 3 yıldır dental sektör işçisiyim ve bir kız çocuk babasıyım. Hayatım boyunca hep işçi olarak geçtiği için işçi ve emekçi birliklerinde kurucu ve sahada aktif görev alarak bu mücadeleme devam ettim. Şu anda Sarıyer Belediye Meclisi ve Sarıyer halkı için
mücadele edeceğim.

TİP NEDEN MECLİSTE OLMALI BİRDE SİZDEN DİNLEYELİM ?

Öncelikle bir denetleme görevi olduğu için belediye meclislerinde olması gerektiğini düşünüyorum. Bizim belediye meclislerinde muhalefeti büyütmemiz gerekiyor. TİP eğer belediye meclislerine girerse iktidar kanadından bir kişi az girmiş olacak belediye meclisine doğal olarak muhalefeti büyütmüş olacağız ve bu yüzden  TİP’in muhalefette büyümesi iktidar açısından önemli bir olgu. Biliyorsunuz yerel yönetimler
halkın problemlerini bilen aynı zamanda bunların çözümlerini de bilen merciler olmak zorunda fakat Türkiye’de mevcut iktidarı tarafından yönetilen, belediye ve belediye meclisleri maalesef rantın adam kayırmanın, ihaleciliğin, kapısı haline gelmiş durumdadır. Biz bu düzeni son bulması için çalışmalarımızı yapacağız. Bu yüzden bir TİP’li Sarıyer Belediye Meclisi’nde olması çok önemli.

MECLİSE GİRDİĞİNİZDE NELER YAPMAK İSTİYORSUNUZ ?

Öncelikle belediye meclisleri işlevsiz bir halde biliyorsunuz, el kaldırılıyor her şey geçiyor hiç bir muhalefet yok bir şey yok. İşlevsiz halde olan belediye meclislerini biz TBB milletvekillerimizin yaptığı gibi halkın çıkarına işlevsel hale getirmek istiyoruz. Bunun için biz Sarıyer sakinleriyle, mahalle muhtarlarıyla düzenli olarak yapmak istiyoruz, yapacağız ve bu toplantılar sonucunda gerçek sorunları Sarıyer Belediye Meclisi’nde tartışılmasını sağlayacağız. Sarıyer Belediye Meclisi’nde bir tane TİP’li olması demek biliyorsunuz bir sivrisinek bile insanı rahatsız eder bizde sivrisinek görevi göreceğiz. O yüzden çok değerli, bizim yapacağımız şeylerden bahsetmemiz gerekirse eşit işe eşit ücret almaları, iş saatlerinin azalması için uğraşacağız. Bunlar için çabalayacağız, elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bende bir kız babasıyım, baktığımız zaman Sarıyer’de bir kız evladı yetiştirmeye çalışıyorum. Sarıyer’in problemleri ve Sarıyer halkının problemleri aynı zamanda benimde problemlerim. Ben maden mahallesinde yaşıyorum ve bir çok şeyler düzelmiyor. Biz bu mücadeleyi hem kendimiz hem ailemiz hem de Sarıyer halkı için vermek istiyoruz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.