..Ve AK Parti bastırdı; Sarıyer’in tapu sorunu çözüldü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’de tapu bekleyen on binlerce kişiye müjde! AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun ve AK Parti grubu sayesinde Sarıyer’in 10 mahallesindeki İBB arazilerinin hak sahiplerine satılması için nihayet karar çıktı. Konunun seçim sonrasına bırakılmasını istemeyen AK Partililer, İBB Meclisinden aldırdıkları karar sayesinde tam 91 adet parselin, vatandaşlara satılmasının önünü açtı. Böylece Sarıyer’de, İBB arazileri üzerinde evleri bulunan herkes tapularına kavuşabilecek.

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun, beraberinde AK Parti İBB Meclis Üyesi Saim Kadıoğlu ile birlikte bugün Sarıyer’de on binlerce kişiyi sevindirecek önemli bir çalışmaya öncülük etti. 31 Mart yerel seçimleri sonrasına bırakılması planlanan Sarıyer dosyasını, bugünün gündemine aldıran AK Partililer, Sarıyer’deki on binlerce kişiye tapu yolunu açtı.

SARIYER’DE 91 ADET İBB PARSELİ HAK SAHİPLERİNE SATILACAK!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bugün AK Partililerin talebi üzerine Sarıyer’in tapu meselesini gündeme aldı. Sarıyer’de 10 ayrı mahallede bulunan İBB parsellerinin hak sahiplerine satılması için toplanan meclis, oy birliği ile kararı geçirdi. Daha önce Rumeli Hisarı ve Pınar Mahallesi’ndeki parseller için alınan kararın devamı niteliğindeki kararla, tam 91 adet parsel daha vatandaşlara satılacak. Sarıyer Belediyesi’nden gönderilen 75 adet parselin eksik olduğunu fark eden AK Partililer, satış dosyasına 16 adet parseli daha ekleyerek vatandaşların mağduriyet yaşamasını önledi. Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun ve İBB Meclis Üyesi Saim Kadıoğlu’nun dikkati sayesinde, Sarıyer’de İBB parsellerinin sayısının 75 değil, 91 olduğu tespit edildi.

VATANDAŞLARIMIZIN TAPU SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ!

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun ve İBB Meclis Üyesi Saim Kadıoğlu, Sarıyer’in tapu sorununun çözümü konusunda kendilerine verdikleri destek nedeniyle İBB Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar ve İBB İmar Komisyonu Başkanı Adnan Zeki Bostancı‘ya teşekkür etti. AK Partili Hüseyin Coşkun ve Saim Kadıoğlu Sarıyerli vatandaşlara müjdeyi şu ifadelerle duyurdu;

Sarıyerli vatandaşlarımıza müjde!

Sarıyer ilçemizin imar plan sorunu ile birlikte mülkiyet sorunu için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Bu kapsamda Sarıyerimizde İBB mülkiyetinde olup üzerinde binası olan vatandaşlarımıza tapu devir sürecini başlattık.

İlk olarak 7 Temmuz 2022 tarihinde aldığımız İBB meclis kararları ile birlikte Pınar ve Rumeli Hisarı mahallelerinde toplam 32 hektarlık alanda tapu devirlerine başladık. Bugüne kadar 20 adet tapu vatandaşlar adına tescil edildi ve 700 adet tapu devrinin işlemleri ise devam ediyor.

İşte bugün alacağımız meclis kararı ile birlikte yine iki ayrı dosya olmak üzere 10 mahallede 75 adet +16 adet olmak üzere toplam 91 adet parselin tapu satış işlemine onay veriyoruz.

Bugün alacağımız meclis kararına; 

●    TAKSİTLE ALIMLARDA İLK TAKSİT ÖDENMESİ HALİNDE TAPU TESCİLİNİN YAPILMASINA

●    MAĞDURİYET YAŞANMAMASI İÇİN 5 YIL SATILAMAZ ŞARTI GETİRİLMESİNE,

●    HAK SAHİPLİĞİ TANIMINI BİNA SAHİPLERİNİ TAMAMEN KAPSAYACAK ŞEKİLDE TANIMLANMAK SURETİYLE VATANDAŞIMIZIN HAK VE MENFAATLERİNE UYGUN ŞEKİLDE MECLİS KARARINI ÇIKARIYORUZ…

Bu vesileyle mülkiyet sorununun çözüm sürecinde bize desteğini esirgemeyen Sayın Tevfik Göksu’ya, Hukuk Komisyon Başkanımız Muhammet Kaynar Beye ve diğer üyelerine parti ayırmaksızın bütün meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

.

 

 

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 19 Şubat 2024, 22:13

    Değerli Sarıyerli komşularım, sarıyerin tapu sorunu çözüldü demek tamamı anlamına geliyor, şunu düzelteyim, örnek bir mahalle 300 dönüm, bunun 150 dönümü Maliye Hazinesi (yani Hazine “DEVLET”) malı, kalan 150 dönümde 75 dönümü şahıs hissesi parseli, kalanıda belediye, vakıf, diyanet ve park, şunu bilin bir mahallede 6000 kişi varsa 10 kişi ile 100 kişi arasında belediyenin kendi parseli yeter, kalan yine açıkta kalır, ha bakın o satılanıda tapu tahsis olana yaparlar,
    Onun içindir çok fazla güvenmeyin iyice araştırın, mahallenizin bulunduğu parselin ne kadarı belediyenin ? Bunu gidip tapudan öğrenin, hissedarlar gidip tapudan öğrenebilir.
    55 yaşında doğma büyüme sarıyerliyim.
    1980 den beri her belediye seçiminde
    Her vekil seçiminde mahallelerimize tapu dağıtacağım diye yazdılar .
    Verildimi ?
    1 iki tane Topbaş ptt evlerinde verdi,
    1 iki tane kocataş orman sınırında ve madende 2B den.
    Bu yaz pınar mahallesinden ancak oda henüz tamamlanmadı alan varmı bilmiyorum.
    İşin özü vaad edilen belediye hissesi çok düşük, mülkiyet sorunu vatandaş sayısı en az 50 katı belkide daha dazla, komşularım canlarım dostlarım!
    Hangi partiden olursanız olun bu sorun hepimizin .
    Vara yoğa sevinip hoplayıp zıplamayın lütfen araştırın.
    Kendi adıma ben bu vaadleri yemiyorum (isteyen çiğnemeden yutabilir)

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.