Koçoğlu: “Saffet başkandan bir dönem daha fedakarlık bekliyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer siyasetinin sevilen isimlerinden ve Sarıyer Spor Kulübü eski yöneticisi Bayram Ali Koçoğlu, 26 Haziran’da yapılacak olan Sarıyer Spor Kulübü kongresi öncesinde Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz Sahibi Bekir Batu’ya önemli değerlendirmelerde bulundu.

Sarıyer Spor Kulübü için 9 yıldır fedakarlık göstererek başkanlık yapan Saffet Akkoyun’un yalnız bırakılmamasını isteyen Koçoğlu; “Saffet Akkoyun’un yaptıklarının üzerine bir tuğla daha koyacak yeni bir aday henüz yoktur. Sarıyerliler Sarıyer Spor Kulübü’nü 9 yıl tüm fedakarlığıyla sırtlayan Saffet Akkoyun’dan kulübü bu dönemde de yalnız bırakmamasını istiyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

Sarıyer Spor Kulübü kongresi açısından Sarıyer’i nasıl bir süreç bekliyor?

Sarıyer Spor Kulübü kongresi 26 Haziran’da yapılacak. Sarıyer Spor Kulübü’nün kökleri 1940’lara dayanır, Türkiye’nin çok önemli spor kulüplerinden ve İstanbul’un da 4 büyük kulüplerinden biridir. Geçmişte spora hizmet eden çok önemli sporcular yetiştirmiştir. Kuruluşundan bugüne kadar kulübe emek veren başta kurucularımız olmak üzere, başkanlarımız, yöneticilerimiz, taraftarlarımız, teknik ekiplerimiz ve sporcu kardeşlerimizden ölenlere Allah’tan rahmet, yaşayanlara sağlıklı ömürler diliyorum. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sarıyer Spor Kulübü, Sarıyer’in ismini taşıyan önemli bir markadır. Sarıyer Spor Kulübü’ne 9 yıldan bu yana başkanlık yapan Saffet Akkoyun, bu kulübe maddi ve manevi her şeyini veren bir başkandır. Ondan önce de hizmet eden başkanlarımız vardı ama Saffet Bey bu kulübü devraldığında SSK ve vergi dairesi hacizleri olan bir kulüptü. Saffet bey kulübü 2012 yılında devraldığında 4 buçuk milyon civarında borcu vardı. Bütün bu borçları yapılandırarak hatta kendi evini dahi ipotek vererek, bu sorumluluğun altına girdi ve Sarıyer Spor Kulübü’nü bugüne getirdi. Dolayısıyla kulübün şu anda geçmişe ait hiçbir borcu yoktur. Sadece bu yıl sezon kapandıktan sonra bütün futbolcularıyla ibralaşarak kalan borçları senetlendirmiştir. Olağanüstü kongreye giden bir kulüp başkanı, olağanüstü kongre gününe kadar yaklaşık 45 gün içinde bu kulübe 2 milyon civarında para ödemiştir. Hiç kimse bunu yapmaz. Bu ayın 26’sında kongremiz var, 29’unda ise SSK ödemeleri var. Bu SSK ödemelerini bile yapmayı planlamış ve gelecek yönetime böylece devretmeyi düşünmektedir.

Peki, Saffet Akkoyun aday olacak mı?

Saffet bey aday değil ve aday olmadığını da basına açıkladı. Tabi Sarıyer 450 bin nüfuslu bir ilçe. Tabi ki Saffet Akkoyun görevdeyken çok eleştirenler oldu. Şimdi eleştirenler Allah aşkına çıksın da bu kulübe sahip çıksınlar! Ben de varım desinler ve taşın altına elini koysunlar… Camia ayağa kalkmalıdır. Eleştirmeyi çok iyi yaparız ama sorumluluk sırası bize geldiğinde arkadan dolanır kaçarız! Ben bu kongreye giderken hem Saffet Akkoyun’un bu kulübe yaptıkları için Divan Kurulu üyesi olarak geçmişte Sarıyer Spor Kulübü’nde yöneticilik yapmış biri olarak, Saffet Akkoyun’a teşekkür edilerek sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki kongrede aday değil ama eğer aday çıkmazsa kulüp kayyuma mı gidecek? Kulübümüzü sayın kaymakama mı teslim edeceğiz? Dolayısıyla eğer kulübümüzü taşıyacak bir başkan ve yönetim bulunamazsa, yeniden bir yıl daha Saffet Akkoyun’u 1 yıl süre daha görev yapması için ikna ederek ricada bulunması gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki Sarıyer Spor Kulübü’müze geçmişten beri hizmet edenlere teşekkür ettik ama maalesef geliri olmayan ve ayakları üzerinde duramayan bir kulübümüz var. Sarıyer Merkez’de bir tek kafeteryası var ve kafeteryası dışında da hiçbir geliri yok.

Sarıyer Spor Kulübü Kafeteryası’nın kulübe katkısı nedir?

Aylık 10-15 bin lira civarında kirasıyla kulübe yılda 150 bin lira civarında katkısı vardır. Sarıyer Spor Kulübü’nün yıllık gideri iddialı bir takım yapılırsa 15 ila 20 milyon civarında, vasat bir takım yapılırsa 10 ila 15 milyon civarında gideri vardır. Şimdi bu paranın 3 milyon civarında iddia ve federasyon gelirlerinden karşılanır, gerisi yönetim ve kulüp başkanı tarafından karşılanmak durumundadır. Maalesef Sarıyer Spor Kulübü’nün mali yapısı bu şekilde…

Belediyeden veya farklı kurumlardan bağış adı altında destekler var mı?

Belediye zaten profesyonel kulüplere bağış yapamaz. Ama otobüs vererek lojistik destek sağlıyor. Sarıyer’deki insanların daha fazla Sarıyer Spor Kulübü’ne sahip çıkma zamanın geldiğini, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum. Saffet Akkoyun şu beyanda bulunuyor ve diyor ki; Sarıyer Spor Kulübü’ne hizmet edecek bir ekip ortaya çıkarsa bugüne kadar evladım ve şirketim gibi koruduğum, kolladığım bir Sarıyer Spor Kulübü’nü de rant sağlamayı bekleyen insanlara teslim etmeyeceğiz. Eski mali yapıya yeniden dönülmesini istemiyoruz. Saffet Akkoyun bu kulübe 9 yılda 45 milyon tl civarında para vermiştir. Sadece 4 milyon civarında kulübün kendisine borcu vardır. Başkan defalarca şunu söyledi; “eğer iyi bir yönetim ekibi çıkarsa ben hem o 4 milyonu almam, hem de üstüne 1 milyon daha para veririm.” Kendisi böyle bir Sarıyerlidir. Böyle gönülden Sarıyerli olan başkanımıza hem teşekkürümüzü hem de minnetimizi bildirmemiz gerekir. Herkesin özellikle spor kulüplerine hizmet ederken ya siyasi ya da ekonomik bir beklentisi olur. Saffet Akkoyun’un Sarıyer Spor Kulübü Başkanlığı’ndan ne siyasi beklentisi ne ekonomik beklentisi yoktur. Kendisi sanayicidir ve İstanbul’da fabrikası vardır. Sektöründe iddialıdır. Yaklaşık 300 kişilik çalışanı vardır. Alın teriyle yurtdışından ülkemize döviz getiren bir şirketi vardır. Saffet Akkoyun kendi alın teriyle buradan kazandığı paraları Sarıyer Spor Kulübü’ne harcamaktadır. Buna bir teşekkür etmemiz ve buna destek vermemiz gerekmiyor mu? Gelecek yönetimin en azından Saffet Akkoyun kadar bu kulübe destek olması ve mutlaka bu kulübün sürdürülebilir bir yönetimden oluşması gerekir. Saffet Akkoyun, “iyi bir yönetim ortaya çıkarsa ben destek veririm ve elimi üstünden çekmem” demektedir. Burada hem Sarıyer Kaymakamımızdan hem Sarıyer Belediye Başkanımızdan bu kongre arifesinde Sarıyer Spor Kulübü’ne sahip çıkmalarının gerektiğini ifade etmek istiyorum. Eğer iyi bir aday çıkmazsa kayyuma gidilecek, sayın kaymakamımıza kulübün anahtarı teslim edilecektir. Bu kadar emek verildikten sonra Sarıyer Spor Kulübü’nün bu duruma düşmesine benim gönlüm razı değildir…

Yemek Sepeti’nin desteği ne oldu?

Yemek Sepeti 2 yıl içinde Sarıyer Spor Kulübü’ne katkı sağladı. Sağ olsunlar kendilerine teşekkürlerimizi iletiyorum. Yemek Sepeti ister Saffet Akkoyun devam etsin ister başka arkadaşlarımız devam etsin bizim talebimiz yine Nevzat Aydın’ın kulübümüze desteğinin devam etmesini bekliyoruz. Geçen 2 yıl yaptığı yardımlardan dolayı kendilerine müteşekkir olduğumuzu belirtmek isterim. Nevzat Bey’in yapmış olduğu maddi, manevi katkılarından dolayı hem teşekkür ediyoruz hem de bu dönem için de Nevzat Aydın’ın bu işe sahip çıkmasını, elini taşın altına koymasını bekliyoruz.

Peki, Sarıyer Spor Kulübü’nün tesislerindeki eksikler neler?

Stat perişan, idman sahası yok, kamp binası iyi değil… Sarıyer Kamp Binası depreme dayanıksız, çok kötü… Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç sağolsun , Zekeriyaköy’de 10 dönüm civarında bir alanı Sarıyer Spor Kulübü için tahsis etti. Onun da 3 yılı kaldı. Sarıyer Spor Kulübü’nün kamp binası çok kötü, deprem riski taşıyor. Mutlaka yeni gelecek olan yönetim kamu kurumlarıyla da iş birliği yaparak, sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Spor Bakanımız ile görüşerek bu konuda destek olunmasını sağlamalı. Başka semt takımlarının sosyal tesislerini kıskanır duruma geldik. Sarıyer Spor kamuoyuna saygıyla duyurulur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 24 Haziran 2021, 00:57

    Sayın başkan adam gibi adamdır milaslıdır ama 40 yıllık istinyelidir tek başına 9 senedir maddi manevi sarıyer kulübüne sahiplenmiş ve destek olmuştur yönetim kurulu üyeleri ve saygı değer sarıyerin abileri makam sahibi bürokrat ve siyasiler biraz manevi biraz maddi destek olsaydı sarıyer imiz tff belkide süper ligte eski şaşalı günlerindeki konumunda olurdu bundanda sarıyer taraftarı ve halkı mutlu olurdu başkanın kulübe verdiği maddi destek belgelerle ortado olduğunu düşünüyorum ama başarının olmadığı yerde hiç bir başkan ve yönetimi alkışlanmaz bence elini taşın altına koyacak kulübün geliceni düşünecek bir başkan adayı çıkmayacak ve sayın başkan kulübü kayyuma bırakmaz bir sene daha devam eder diye düşünüyorum başkana sadece sağlıkla uzun bir ömür diliyorum….🙏🧿🙏

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.