Hasan Refet Üstün vefat etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarabya Mahallesi’nin sevilen muhtarı Hasan Refet Üstün, hayatını kaybetti. Üstün, muhtarlık görevinde 65 yılı geride bırakmış, Türkiye’nin efsane isimlerinden biriydi…

Tarabya Mahallesi’nde görevi başında tam olarak 65 yılı geride bırakan, mahallenin sevilen muhtarı Hasan Refet Üstün vefat etti. Üstün, Türkiye’de üst üste en uzun dönem muhtarlık görevini sürdüren muhtar olarak da tanınıyordu.

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK TANINAN MUHTARIYDI

Hasan Refet Üstün’ün ismi yaşadığı ve görevini sürdürdüğü mahallesiyle adeta özdeşleşmişti. 94 yaşındaki Üstün, bir süre önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ardından sağlığına kavuşarak sevenlerini sevindirmişti. Görevindeki başarısıyla da öne çıkan isimlerden Türkiye’nin en eski efsane muhtarı Hasan Refet Üstün, son dönemde yaşadığı rahatsızlıkları sebebiyle görevini azası Mehmet Kadir Reisoğlu’na bırakmıştı.

ÇOK SAYIDA İSMİ MUHTARLIĞINDA AĞIRLAMIŞTI

Tarabya Muhtarı Hasan Refet Üstün, Tarabya Muhtarlığı’ndaki görevi boyunca çok sayıda ismi özel olarak ağırlamıştı. Herkesi sevgi ve hoşgörüyle karşılayan Üstün, misafir ettiği sayısız ismin de sevgisini kazanmıştı. Ali Yerlikaya tarafından da İstanbul Valisi görevindeyken ziyaret edilen Refet Üstün’e, Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu ile Sarıyer Gazetesi ekibi de eşlik etmişti.

SEVENLERİ TAZİYE MESAJLARI YAYINLADI

Refet Üstün’ün çok sayıda seveni de bu üzücü haberi paylaşarak başsağlığı dileklerinde bulundular ve taziye mesajlarıyla üzüntülerini dile getirdiler.

Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı taziye mesajında, “Yaklaşık 60 yıl boyunca Tarabya Mahalle Muhtarlığı görevini yürüten, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tedavisi evinde devam eden Tarabya Muhtarımız Refet Üstün’ün vefat haberini büyük bir teessürle öğrendik. Kendisine Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise taziye mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tarabyalıların gönlünü fethederek 60 yılı aşkın muhtarlık görevini layıkıyla yerine getiren, mahalle sakinlerinin dertlerini dinleyen ve onlarla zamanını canla başla çalışarak fedakârca hizmet için harcayan sevgili büyüğümüz, Tarabya Mahallesi muhtarımız Rafet Üstün’ün vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Yüce gönüllü muhtarımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Emekleri unutulmayacak.”

CENAZESİ PAZARTESİ GÜNÜ

Hasan Refet Üstün’ün cenazesi 26 Şubat Pazartesi günü Tarabya Merkez Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Sarıyer Gazetesi olarak merhum Hasan Refet Üstün’e Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve tüm sevenleri başsağlığı dileriz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 24 Şubat 2024, 20:32

    Tarabya Muhtarımız Refet Üstün’ün vefat haberini büyük
    Üzüntü ile öğrendik. Kendisine Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum.
    İbrahim KILINC.(E.VERGİ MIÜFETTİSİ/YMM)

  2. 24 Şubat 2024, 18:20

    Sayın oktay aksu ınstagram sayfasında Rahmetli Rafet abiyi paylaşmış falan filan yazmış, oktay aksu sen rafet abiyi nereden tanıyorsun ? Sarıyerin nerelisisin ? Rahmetliyi tanımıyorsun bile (sırf oy devşirmek ) oy toplamak için dümenden adamı paylaşıyorsun, bu kadar eziklik olmaz yaw, adamla bir tane fotoğrafın yok. Nereden tanıyorsun ?

  3. 24 Şubat 2024, 17:04

    Malatyalı çok değerli büyümüz ALLAH gani gani rahmet eylesin, Şükrü başkanıda çok severdi rahmetli.
    Üzdün bizi be muhtarım .

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.