Sarıyer’de on binlerce kişi Büyükdurmuş çiftini uğurladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’da geçirdikleri elim trafik kazasında hayatlarını kaybeden Yeter Büyükdurmuş ve Eyüp Büyükdurmuş çifti Sarıyer Merkez’de düzenlenen on binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreniyle ebediyete uğurlandı.

Sarıyer’in sevilen isimlerinden, CHP geçmiş dönem İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş ve eşi Eyüp Büyükdurmuş, Sarıyer Merkez Mahallesi Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazıyla sonsuzluğa uğurlandı. Trabzon’un Araklı ilçesinde geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybeden Büyükdurmuş çifti için bugün ilk tören CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlendi.

Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer Belediye Başkan yardımcıları, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Kadıköy Belediye Başkanı Şendil Dara Odabaşı, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile İstanbul’un birçok ilçesinden belediye başkanları, Sarıyer’deki siyasi partilerin ilçe başkanları, Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, Sarıyer’in mahalle muhtarları, Sarıyer’in dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, CHP İstanbul İl yöneticileri ve CHP Sarıyer İlçe Örgütü başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

İLK TÖREN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI’NDA YAPILDI

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi’ne yıllarını ve emeklerini veren, partinin sevilen ablası Yeter Büyükdurmuş ve eşi Eyüp Büyükdurmuş’un vefatı Sarıyer’i yasa boğdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükdurmuş çiftinin tüm yakınları, sevenleri ve Cumhuriyet Halk Partisi ailesine başsağlığı diledi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise çok derin üzüntüsünü; “Kendi kırılsa bile bir kişiyi bile kırmadan, eşini yalnız bırakmayıp bu dünyadan göçen ne güzel ablamızdın sen” duygu yüklü sözleriyle dile getirdi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise “Geçmiş dönem İl Başkan Yardımcımız Yeter Büyükdurmuş ve kıymetli eşi Eyüp Büyükdurmuş’u son yolculuğuna uğurladık. İki iyi insan, iki iyi emekçiyi erken uğurlamak çok zor ve acı… Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Hepimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen törenin ardından Büyükdurmuş çiftinin cenazesi Sarıyer Merkez’e getirildi.

SARIYER MERKEZ’DEKİ CENAZEYE ON BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Sarıyer Merkez’de öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine on binlerce Sarıyerli katıldı. Sarıyer’e cenazeye katılmak için gelen vatandaşlar meydana güçlükle sığabildi. Yeter Büyükdurmuş ve eşi Eyüp Büyükdurmuş’u ebediyete uğurlarken son görevlerini yerine getiren on binlerce Sarıyerli duygusal anlar yaşadı. Ani kayıplarıyla herkesi derinden etkileyen Büyükdurmuş çifti için gözyaşları sel oldu. Cenazelerin üzerlerine 61 Trabzonspor formaları ve kırmızı karanfiller konuldu. Sarıyer Merkez’de kılınan cenaze namazının ardından Büyükdurmuş çifti Kilyos Ağlamış Dede Mezarlığı’na defnedildi.

Sarıyer Gazetesi olarak Yeter Büyükdurmuş ve Eyüp Büyükdurmuş çiftine Allah’tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz. Mekanları cennet olsun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 28 Aralık 2021, 11:50

    Yeter abla Eyup agbi ruhunuz sad olsun.saygi ile

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.