Yeşilçam efsanesini kaybettik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Usta sinema oyuncusu ve yönetmen Kartal Tibet 83 yaşında hayatını kaybetti.

Yeşilçam’ın usta ismi; oyuncu, yönetmen ve senarist Kartal Tibet vefat etti. Oynadığı, yönettiği ve senaryosunu yazdığı 200’e yakın filmle Türk Sineması’na önemli katkılar sunan 83 yaşındaki sanatçının vefatının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi Twitter sayfasından “Sinema ve tiyatro tarihimize unutulmaz izler bırakan usta oyuncu, yönetmen ve senarsit Kartal Tibet’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz” mesajı yayınladı.

VALİ YERLİKAYA’DAN MESAJ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, vefat eden Yeşilçam efsanesi Kartal Tibet’e Allah’tan rahmet diledi. Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Türk Sineması Kartal abisini, bizler ise bir Yeşilçam efsanesini yitirdik. Karaoğlan ve Tarkan başta olmak üzere nice unutulmaz karaktere hayat veren oyuncu, senarist, yönetmen Kartal Tibet’e Rabbimden rahmet, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GENÇ’TEN MESAJ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise Yeşilçam’ın efsane ismi Kartal Tibet’i şu sözlerle andı; “Yesilçam’ın usta oyuncusu, izlemeye doyamadığımız nice filmin de yönetmeni Kartal Tibet’i kaybettik… Büyük ustaya Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.