Babası gibi o da deniz aşığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Nubar Terziyan’ın oğlu Berç Alyanakziya, babası gibi Sarıyer sahilinde deniz keyfi geleneğini sürdürüyor.

Türk sinemasının sevilen simalarından Nubar Terziyan’ın oğlu Berç Alyanakziya, geçtiğimiz günlerde güzel havayı fırsat bilerek Sarıyer sahiline geldi. Sahilde denize giren ve güneşlenen Alyanakziya, Sarıyer Gazetesi objektiflerine takıldı. Yeşilçam film kuşağının tonton amcası olarak tanıdığımız merhum Nubar Terziyan film çekimleri sonrası soluğu Rus sefaretinin önünde alır havanın soğuk olmasına aldırış etmeden saatlerce oradan denize girer Boğaz’ın serin sularında saatlerce yüzerdi. Kıyıya soluklanmak için çıktığında yoldan geçen arabalardan kendisine korna çalan seslenen vatandaşlara el sallar selam verirdi.

Berç Alyanakziya – (Nubar Terziyan’ın oğlu)

“Sarıyer’de yaşamak çok güzel”

Eski bir Büyükdere sakini olan merhum Nubar Terziyan’ın oğlu Berç Alyanakziya şimdilerde babası gibi kendisi de her gün boğazın serin sularında keyifli saatler geçiriyor.  Geçmiş zamanlarda babasına gösterilen sevginin bugün kendisine gösterildiğini belirten ve Sarıyer sahilinde deniz keyfinden ve Boğaz’dan babası gibi vazgeçmediğini söyleyen Berç Alyanakziya;

“Sarıyer’de yaşamak çok güzel. Deniz tutkusu ise bambaşka. Babam da sahilde deniz keyfi yapardı. Büyükdere benim vazgeçilmezim bu semtte yaşamak bana huzur veriyor. Fakat kimi zaman sahilde oturak bankların üzerinde içilmiş şişeler bırakılmasını yerlerde kuruyemiş kabuklarının atıldığını görmek beni çok üzüyor bu görüntüler Sarıyer’imize hiç yakışmıyor. Ne olur denizlerimizi ve sahil kıyılarımızı gelecek nesillere bırakabilmek için temiz tutalım” diye konuştu ve gazetemiz aracılığıyla topluma mesaj verdi.

İşte Sarıyer Gazetesi arşivlerinden Nubar Terziyan’ın deniz keyfi fotoğrafı…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.