Necla Bolyurt: “Aşçılık bana göre aşktır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutfakta lezzetler yaratan şef Necla Bolyurt, yaklaşık 18 yıldır büyük bir tutku ve heyecanla sürdürdüğü mesleğinde adından söz ettirmeye devam ediyor. Rumeli TV ekranlarında “Nevin’le Tatlı Sohbetler” programına konuk olan Bolyurt, ekranları başındaki izleyicilere birbirinden lezzetli tariflerini sundu.

Mutfağa olan tutkusuyla eşsiz lezzetler yaratan şef Necla Bolyurt, mesleğinde adından söz ettirmeye devam ediyor. Rumeli TV ekranlarında Nevin Terzioğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Nevin’le Tatlı Sohbetler” programında yemek bölümüne konuk olan şef Necla Bolyurt, ekranları başındaki izleyicilere birbirinden lezzetli ve özel tarifler verdi. Rumeli TV’nin sevilen ve başarılı televizyon programcısı Nevin Terzioğlu’nun sunumuyla renklenen programda tariflerini veren Necla Bolyurt’un lezzetleri izleyiciden büyük beğeni aldı.

BOLYURT: “MESLEĞİME AŞIĞIM!”

1980 yılında İzmir Bornova’da dünyaya gelen Necla Bolyurt, yaklaşık 18 yıldır mutfak şefi olarak aktif bir şekilde çalışıyor. Sarıyer Gazetesi’ne konuşan ve mesleğine dair önemli değerlendirmelerde bulunan Bolyurt, “Öncelikle mesleğime aşığım. Yeme içme sektörü en zor sektörlerden biri ufak bir yanlış insan sağlığıyla yakından ilişkilidir. Aynı zamanda 12-13 saat ayakta kalmak mutfağın tehlikeli yanlarından biridir. Yüksek keyifli olduğu kadar streslidir. Aşçılık bana göre aşktır, sevgidir, tutkudur, sabırdır, heyecandır, maceradır, aksiyon ve gerilimdir” dedi.

“TAKDİR EDİLMEK PAHA BİÇİLMEZ BİR DUYGU”

Mesleğine olan tutkusunu büyük bir özveriyle yerine getiren Bolyurt; “Emek vermek, başarılı olmak, başarmak, mutlu olmak ve takdir edilmek paha biçilmez duygular. Benim için mutfağımdaki her an her bölüm çok değerlidir ve keyiflidir. Dolayısıyla gastronomi ve aşçılık sanatından bir bütün olarak inanılmaz keyif alıyorum. Örneğin mesleğimi ifşa ettiğimiz mutfaklardan binlerce yıldan bu yana süre gelen aklın, bilimselliğin, teknolojinin ve gıdaların yaşayıp günümüze kadar varlığının sürdürülmesinin görmekten çok keyif alıyorum” diye konuştu.

“YILLAR GEÇTİKÇE FARKLI LEZZET VE SUNUMLAR PEŞİNDEYİM”

İtinayla hazırlanan her lezzetin verdiği mutluluk bambaşka… Takım ruhunu oluşturmanın muazzam tatları üretmek ve organizasyonlarda misafirlerimizin beklentilerinin üzerinde servis etmek, yeni lezzetler keşfetmek, modernize ederek menülerimizde yer almasını sağlamak, mevsimselliğin verdiği taptaze size zamanında yolculuk yaptıran muhteşem kokusu duymak benim için önemli. Bir işyerine başladığım zaman o işletmede fark yaratmak benim için paha biçilmez mutluluk. Yemeğe karşı yıllar geçtikçe farklı lezzetler ve sunumlar peşinde olmamdır. Bir iş yerinin hazır parası kazanmak ve almak beni mutlu etmiyor. Lezzetli yemeklerimin misafirlerimizi mutlu şekilde servis yapıp yemek yedirip uğurlamaktır. Beni mutlu eden durum budur” ifadelerine yer verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.