İTÜ’den göz kamaştıran yükseliş!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca tanınan yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS’in 2024 Dünya Üniversite Sıralaması sonuçlarına göre İTÜ, geçtiğimiz yıl yer aldığı 601-650 aralığından bu yıl 404. sıraya yükselerek büyük bir başarıya daha imza attı. İTÜ, son üç yıl içinde benzersiz bir başarı göstererek 800’lü sıralamalardan bu noktaya geldi. İTÜ, Dünya Üniversite Sıralamasında en yakın zamanda ilk 100’e girmeyi hedefliyor.

Mühendislik ve teknolojide Türkiye’nin göz bebeği olan İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023’te kuruluşunun 250. yılını kutluyor. İstanbul Teknik Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin gelişimine geçmişten bugüne attığı imzayla bizleri gururlandırmaya devam ediyor. İTÜ, 2021’de ilan ettiği “Hamle Yılı”nı, üniversitede doğru ve hızlı veri akışını sağlamak için kurduğu ofislerle hayata geçirirken, 2022’yi geleceği dönüştürme vizyonunu açıklayarak “Dönüşüm Yılı” olarak belirlemişti. Akademik derecelendirme kuruluşlarının 2021 ve 2022’de açıkladığı sonuçlarla yoğun çabalarının meyvesini alırken, 2023’ü de başarılarını sürekli hale getirmek adına “Sürdürülebilirlik Yılı” ilan etmişti. İTÜ, dünya çapında rekabet eden, mühendisliği yeniden tanımlayan bir kurum olarak çabaların karşılığını da çok geçmeden aldı ve dünya sıralamalarında hızla yükselmeye başladı.

İTÜ, DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINDA 404. SIRADA!

İTÜ’nün önemli başarılarına bir yenisi daha eklendi. Dünyaca tanınan yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS (Quacquarelli Symonds) 2024 Dünya Üniversite Sıralaması’nı açıkladı. İTÜ, geçtiğimiz yıl yer aldığı 601-650 aralığından bu yıl 404. sıraya yükselerek büyük bir başarıya daha imza atmış oldu. Değerlendirilen 2963 yükseköğretim kurumu arasında dünyanın en iyi 500 üniversitesinden biri olan İTÜ, dünyada en iyi % 27’lik dilime girdi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu “İstanbul Teknik Üniversitesi olarak, 2021 yılının başlarından itibaren sıkı bir şekilde sistematik olarak çalışmalar yürüttük. QS 2024 Dünya Üniversite Sıralaması’nda geçtiğimiz yıl 601-650 aralığından bu yıl 404. sıraya yükselerek büyük bir başarıya daha imza atmış olduk. Bu başarının, mühendislik ve teknolojide Türkiye’nin göz bebeği olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 250. Yıldönümünde olması da ayrıca bizleri gururlandırdı,” dedi. Rektörümüz şu sözlerle yeni hedeflerini açıkladı: “Şimdi hedeflediğimiz sıralama, ilk 100 üniversite arasında olmak… Aslında iki buçuk asırlık birikimi ve öncülüğü ile İTÜ’nün olması gereken yer her zaman ilk 100’dür.”

İTÜ, SON SIRALAMALARDA DA TIRMANIŞINI SÜRDÜRÜYOR

İTÜ, geçtiğimiz ay açıklanan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı kapsayan THE 2023 Etki Sıralaması’na göre iki alanda dünya çapında ilk ona girmeyi başarmıştı. İTÜ, “Nitelikli Eğitim” ve “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme” alanlarında tüm dünya üniversiteleri arasında ilk onda yer alırken, birçok başlıkta da dünya çapında büyük başarı sağladı. Ayrıca, genel sıralamada dünya çapında 58. üniversite oldu!

Ayrıca İTÜ, 2023’ün Mart ayında açıklanan QS 2023 Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması’nda “Mühendislik ve Teknoloji” alanında dünyada 108. sırada yer aldı. Türkiye’de; Mühendislik ve Teknoloji, Mimarlık/Yapılı Çevre, Kimya Mühendisliği, İnşaat ve Yapı Mühendisliği, Makina, Havacılık ve İmalat Mühendisliği, Kimya, Çevre Bilimleri, Malzeme Bilimleri, Yer ve Deniz Bilimleri ve Maden/Mineral Mühendisliği olmak üzere toplam on farklı alanda birinci oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.