Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer; Okullarda armalı kıyafet zorunluluğumuz yok, velilerimiz rahat olsun!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’de on binlerce öğrenci velisine müjde! Okullarda armalı, logolu okul kıyafeti zorunluğu artık yok. Sarıyer Gazetesi’nin haberinden sonra gazetemize konuşan Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü uyardık, velilere armalı okul kıyafeti alma zorunluğu getiren okul yöneticileri hakkında işlem yapılacak. Çünkü bu durum yasal değil. Mağdur velilerimiz varsa en kısa zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü arayıp şikayet edebilirler” dedi.

Sarıyer’de binlerce öğrenciyi ve öğrenci velisini ilgilendiren güzel haber…. Sarıyer’de hiç bir okul artık velilere, sözde anlaşmalı oldukları mağazalardan fahiş fiyattan armalı, logolu, amblemli tişört yada okul kıyafeti satın almaları konusunda baskı yapamayacak.

OKUL YÖNETİCİLERİ MAĞAZALARLA ANLAŞAMAYACAK

Sarıyer Gazetesi‘nin yayımladığı “armalı soygun” haberinden sonra harekete geçen Sarıyer Kaymakamlığı bugün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne talimat vererek, öğrencilerin armalı okul kıyafeti satın almaları konusunda baskı yapılamayacağı uyarısında bulundu. Ve bu konuda şikayet gelen okul müdürlükleri ve yöneticileri hakkında soruşturma açılmasını istedi. Okullara arma zorunluluğu olmadığını belirten kaymakamlık, varsa mağdur velilerin Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne durumu en kısa sürede telefonla bildirmelerini istedi.

KAYMAKAM ÖZER; “ARMALI, LOGOLU KIYAFET ZORUNLULUĞU YOK”

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘nun velilerin bu konuda yaşadığı sıkıntıyı ilettiği Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, “Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü gazete haberinden sonra bu konuda uyardık. Sarıyer’de velilerin armalı, logolu ve amblemli okul kıyafeti almaları zorunluluğu yok.  Bu konuda İstanbul Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz de zaten gerekli uyarıları yapıyor. Velilerimiz ve öğrencilerimiz rahat olsunlar, yüksek fiyattan okul kıyafeti almalarına gerek yok. Hiç bir yönetmelik, genelge ve kanunda böyle bir zorunluluk yok. Bu kurallara uymayan okullar hakkında gerekli işlemler yapılacak. Velilerimiz ilçe milli eğitim müdürlüğümüze telefon açarak şikayet edebilirler. Velilerimiz ve öğrencilerimiz rahat olsunlar” diye konuştu.

ŞİKAYET İÇİN SARIYER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ: (0212) 229 41 77 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.