Sarıyer’de armalı okul kıyafeti soygununa velilerden tepki!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’de çok sayıda öğrenci velisi, Sarıyer Gazetesi’ni ziyaret ederek okulların kendilerine fahiş fiyattan armalı ve logolu kıyafetler almaya zorladıklarını, çocuklarına da okullarda kıyafet mobingi uygulandığını söyledi. Sarıyer’deki pek çok okulda aynı sıkıntının yaşandığını söyleyen veliler; “Okullar kıyafet tüccarlığı yapacaklarına, eğitim kalitesine odaklansınlar. Çoğumuzun eşi ya da kendisi pandemiden dolayı işsiz, çoğumuz dar gelirliyiz. Kiralarımızı bile ödeyemiyoruz. 30 liralık tişörtü bize zorla 90 liraya satmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımız ve Sarıyer’deki devlet yetkilileri bu ayıba lütfen el koysun. Devletin atadığı kimi okul müdürleri, kıyafet mağazalarıyla ortak iş yapmayı artık bıraksın. 300-350  liralık kıyafet alacak durumumuz yok. Arma, logo, amblem bahanesiyle bu baskılar devam ederse, bazı arkadaşlarımız ciddi ciddi çocuklarını okula bile göndermemeyi düşünüyor” diye konuştu.

SARİYERGAZETESİ.COM- ÖZEL HABER

Sarıyer’deki çok sayıda öğrenci ve veliler isyanda… İsyanın nedeni ise okul yönetimlerinin, anlaşmalı oldukları yerlerden öğrencileri fahiş fiyattan “armalı” kıyafet almaya zorlamaları… Piyasada 30 liradan satılan tişörtün 90 liraya satılmasına, 50 liralık pantolonun 130 liraya kadar satılmasına tepki gösteren çok sayıda veli, gazetemizi ziyaret ederek, kimileri de telefonla arayarak bu konuda yetkililerden yardım istedi. Gazetemize konuyla ilgi olarak Sarıyer’in pek çok farklı mahallesinden, pek çok okuldan veli şikayetleri gelmeye de devam ediyor. Bazı veliler ve öğrenciler de sosyal medyadan bu konudaki şikayetlerini paylaşıyor. Veliler, Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘dan seslerini duyurmalarını istedi.

ARMA BAHANESİYLE BİZİ SOYMAK İSTİYORLAR, YAZIKTIR!

Okulların açıldığı şu günlerde fahiş fiyattan satılan armalı okul kıyafetleri nedeniyle zor günler geçiren Sarıyerli öğrenci velileri, bu ayıba bir an önce el konulmasını istiyor. Gazetemizi ziyaret eden veliler, okulların kendilerine, kimi anlaşmalı kıyafet mağazalarından yüksek fiyattan logolu-amblemli kıyafetler almaya zorladıklarını söylüyor. Veliler, hangi okulun hangi mağazayla çalıştığını da isim isim vererek, olay detaylandırıyor. Bir öğrenci velisi, yaşadıkları bu ortak sıkıntısı şöyle özetliyor ; “Zaten zor bir pandemi dönemi geçirdik. Kimimiz işsiz kaldık, bazılarımızın eşleri aylardır çalışmıyor, bazılarımız aylardır kiralarını ödeyemiyor. İnanın ekmek alırken bile hesabını yapar duruma geldik. Okullar açıldı çocuklarımızı gönül rahatlığıyla okula gönderemiyoruz. Bize zorla yüksek fiyattan amblemli okul tişörtü ve giysileri satmaya zorluyorlar. Devlet bu kadar aciz mi, çocuklarımıza neden uygun fiyattan, istediğimiz yerden kıyafet alamıyoruz. Biz çocuklarımızı okula göndermeyelim mi? Çocuklarımız okullarda baskı görüyorlar, amblemsiz ve logosuz kıyafetle geliyorlar diye. Neden çünkü her okul bir yerle anlaşmış, öğrencileri ve velileri yüksek fiyattan kıyafet satarak soyuyorlar. Sadece tek bir mağazadan satış yapılıyor, bu yüzden satıcılar fahiş fiyattan kıyafet satıyor. Parası olan için sorun yok ama biz fakiriz diye çocuklarımız kıyafet alamadığı için okula mı gitmesin? Okullarda böyle bir düzen kurulmuş, herkes yolunu buluyor. Ayıptır, yazıktır, günahtır”

PAZARDA 30 LİRA, ANLAŞMALI MAĞAZADA 90 LİRA

“Pazarda 30 liraya aldığımız kıyafeti bize 90 liraya satmaya çalışıyorlar. Amblemi tek başına satmıyorlar, kıyafetin üzerinde satıyorlar. Çocuklarımız logosuz kıyafetlerle okula gittikleri zaman psikolojik baskı görüyor, çocuklarımız okula sokulmayacağız diye korkuyorlar. Paramız olsa üçe beşe bakmayız alırız ama yok, zaten veliler olarak pek çoğumuz dar gelirli aileleriz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın İstanbul Valimiz ve Sayın Sarıyer Kaymakamımız lütfen bu rezalet el koysun. Okullar artık bizi anlaşmalı mağazalara yönlendirip soymasın. Her okul bir yol tutturmuş gidiyor, okul açılma dönemlerinde kazanacağı parayla araçlarını yenilemeyi, evlerini değiştirmeyi bekleyen eğitimciler bile var deniyor. Logo, marka, amblem diye bizi soymaya kalkmak devlete yakışır mı? Bize ve çocuklarımıza amblemli tişört ve kıyafetler nedeniyle baskılar yapılmaya devam ederse, çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz, okutmayacağız. Lütfen yetkililer sesimizi duysun ve okullardaki kıyafet soygunu bitirilsin. Amblem, logo, arma zorunlulukları kaldırılsın. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın da sesimizi duymasını ve Sarıyer’deki yetkililerin de bu ayıba son vermesini bekliyor. Devletin okulları ve okul müdürleri sadece eğitimle ilgilensinler, kıyafet pazarlamacılığı ve gizli tüccarlıklar yapmasınlar. Çocuklarımız okul şartlarına uygun, normal yönetmeliklere uygun kıyafetlerle okullarına gidip derslerine adapte olsunlar”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.