Sarıyer Ortaokulu Müdürü Melih Kara uçan kuştan para toplamış!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Ortaokulu Müdürü Melih Kara; çok sayıda öğretmen, veli ve esnaftan milyonlarca lira toplayıp kayıplara karıştı. Müdür hakkında idari soruşturma başlatılırken mağdurlar; alacaklarını kurtarmak için icra dairelerine akın etti, çok sayıda kuruma şikayet dilekçesi verildi. Müdür Kara’ya, korona dönemindeki çalışmaları nedeniyle “Üstün Başarı-maaş ödülü” verilmesi için geçtiğimiz aylarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce valiliğe yazı gönderildiği öğrenildi.

Sarıyer son günlerde ilginç bir skandalla çalkalanıyor. Sarıyer Ortaokulu’nda yaklaşık 4 yıldır müdür olarak görev yapan Melih Kara, ilçe genelinde çok sayıda kişiden milyonlarca lira toplayarak ortadan kayboldu.  Kara’nın mağdurları arasında veliler, öğretmenler, kırtasiyeciler ve bazı okul müdürleri de bulunuyor. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç‘in de müdüre para kaptıranlar listesinde olduğu konuşuluyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Sadece bir öğretmenden 135 bin, bazılarından 30 bin lira topladığı öğrenilen Kara, okul etrafındaki pek çok kırtasiyeye de kitap seti sattırarak paraları yayın evine vermek bahanesiyle alıp cebine attığı ileri sürüldü. Sarıyer Merkez’deki bir kırtasiyeye bu yüzden yayın evi tarafından tam 45 bin liralık icra takibi başlatıldı. Mağdurlar arasında bir şehit babası, okul çalışanları, okula malzeme satan esnaflar, öğrenci velileri de bulunuyor. Bazılarının ellerinde senetler bulunan mağdurlar çok sayıda devlet kurumuna şikayet dilekçesi verdi. Müdür Kara hakkında yapılan şikayetler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı  ve Sarıyer Kaymakamlığı inceleme başlattı. Müfettişler mağdurların ifadesine başvurdu, verilen ifadelerde mağduriyetin boyutları gün yüzüne çıktı. İfadesi alınlar arasında bazı okul müdürleri, öğretmenler ve okul çalışanları bulunuyor. Çok yönlü sürdürülen soruşturma nedeniyle pek çok mağdur da ifadeye çağrıldı. Öte yandan müdürün görevinde olduğu döneme ait okul aile birliği hesaplarının da incelemeye dahil edileceği belirtildi.

ALACAKLILARI MÜDÜRÜN PEŞİNE DÜŞTÜ

Sarıyer Gazetesi‘ni ziyaret eden bazı mağdurlar, kendilerini dolandırdıklarını iddia ettikleri Melih Kara hakkında topluca suç duyurusu dilekçesi hazırladıklarını söylediler. Gazetemize konuşan mağdurlar, bazı mağdurların özel nedenlerinden dolayı ortaya çıkamadıklarını ve rezil olmamak için şikayet etmekten çekindiklerini de anlattı. Bu arada çok para kaptıran bazı mağdurların, müdür Melih Kara’yı yakalamak ve alacaklarını tahsil etmek için müdürün gidebileceği yerlerde pusu kurdukları ve kapılarda bekledikleri belirtildi.

MAAŞINA TEDBİR KONULDU, İZNE AYRILDI

Kara’ya kaptıran bazı mağdurlar İstanbul İcra Müdürlüklerine başvurarak Kara’nın maaşına haciz işlemi başlattı. Mağdurların alacakları icra müdürlüğü tarafından icra sıralamasına konuldu. Beykoz’daki adresine giden icra memurları Kara’yı adresinde bulamadı. Öte yandan telefonlarını açmayan, adresinde bulunamayan ve hiç bir şekilde kendisinden haber alınamayan Kara’nın, Beykoz’daki bir sağlık ocağından iki kez 45 günlük raporlar alması mağdurları çileden çıkardı. Mağdurlar CİMER üzerinden şikayet dilekçesi vererek; Kara’ya verilen şaibeli sağlık raporlarını veren sağlık görevlileri ve doktarlar hakkında işlem yapılmasını istedi.

VALİLİK REZALETİ İNCELEMEYE ALDI

Bu arada Sarıyer Ortaokulu Müdürü Melih Kara‘nın pandemi döneminde bazı çalışmaları nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üç kez başarı takdirnamesi aldığı ve bu ödüllerin de “Üstün başarı”ya çevrilerek dosyasının maaş ödülü alabilmesi için İstanbul Valiliği’ne gönderildiği öğrenildi. Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘nun İstanbul Valiliği yetkilileriyle yaptığı görüşme sonucu valilik “maaş ödülü” konusunu incelemeye aldı.

Melih Kara açıklama yapmak isterse ya da konuyla ilgili mağdurlar varsa bize gazetemizin 0532 776 87 17 numaralı whatsapp ihbar hattından ulaşabilirler, konu hakkında bilgilendirme yapabilirler…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Skandal müdür.Yaptigi kanunsuz ve ahlaksiz davranislar Istanbul sinirlarini aşti.Sariyerde karismadigi şaibeli is yok.Masallah bi de odullendirmisler.Odullendirenleri mi,bi kosullarda odul almayi basarani mi …Bilemedim

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.