Abhazya’da 3 Türk balıkçıyı kaybettik!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk denizciliğiyle ilgili birbiri ardına kötü haberler geliyor. Kafkametler’in Karadeniz’de; Batuhan A’nın Marmara Denizi’nde batmasının ardından kötü bir haberde balıkçılık filomuzdan geldi. Karadeniz kıyısındaki Abhazya’da hamsi avında bulunan Eminoğlulları 4 teknesinin 6 mürettebatından 3’ü ambardaki zehirden etkilenerek hayatını kaybetti. 6 kişilik balıkçı ekibinin hamsi ambarına indiği ve biriken gazdan zehirlendiği 3’ünün hayatını kaybettiği öğrenildi. Eminoğlulları 4 balıkçı teknesinin önümüzdeki günlerde Giresun’a geleceği ve cenazelerin memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

Denizcilik sektöründe birbiri ardına yaşanan olaylar yüz binlerce insanın ekmeğini kazandığı sektördeki boşlukları ve denetimsizlikleri gözler önüne seriyor. 19 Kasım 2023 günü Karadeniz’in Ereğli limanı açıklarında batan Kafkametler gemisinin batmasıyla 7 mürettebat hayatını kaybederken, tek iç denizimiz Marmara Denizi’nde seyreden Batuhan A ise 15 Şubat günü 6 mürettebatıyla batmıştı. Türk denizcilerden bu kez üzücü haber Abhazha’dan geldi.

6 mürettebat zehirlendi 3’ünü kaybettik

Balık unu ve yağı fabrikalarına hamsi avlamak için bir süredir Rusya Federasyonu’na bağlı Abhazya’da bulunan Sarıyer-Rumeli Feneri’ne bağlı Eminoğulları 4 balıkçı teknesindeki 3 mürettebatın ambardaki zehirden etkilenerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Ambara inerek çalışmaya başlayan 6 Türk denizciden 3’nün biriken gazla öldüğü 3’nünü ise hastaneye kaldırılarak yaşama döndürüldüğü öğrenildi. Üzücü haberin ardından gırgır teknesinin sahiplerinin Abhazya’ya gittiği belirlenirken, Eminoglulları 4’ün yakın zamanda Giresun’daki gümrük sahasına getirileceği ve cenazelerin memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

Kaynak: denizkartali.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.