Ayazağa’daki İBB parseli RAMS TÜRKİYE’ye mi verildi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Ayazağa’da geçtiğimiz aylarda 86 adet parselle birlikte hasılat paylaşımı yada kat karşılığı şartıyla satılmasına karar verilen 7242 ada 41 parselin RAMS TÜRKİYE isimli şirkete verildiği ileri sürüldü. Merkezi Sarıyer Büyükdere’deki şirketin aldığı parsel yaklaşık 20 dönüm ve 15 kata kadar imarlı…

Sarıyer Ayazağa’daki 86 adet parsel için geçtiğimiz haftalarda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi satış kararı almıştı.Üzerinde halen çok sayıda binanın bulunduğu parseller üzerindeki hak sahiplerine satılacak böylece tapu sorunu çözülecekti. Ancak bu parsellerden biri olan 7242 ada 41 parsel için ise özel bir durum belirtilmişti. Tamamı 43 bin 129 metrekare olan parselin yaklaşık 20 dönümüne sahip İBB, burası için hasılat paylaşımı ve kat karşılığı şartını koymuştu. Değeri milyarları bulan ve İstanbul Beykent Üniversitesi yanındaki bu parselin imar durumuna göre üzerinde 15 kata kadar gökdelen yapılabiliyor.

ŞİRKETİN ADRESİ SARIYER BÜYÜKDERE MAHALLESİ

Sarıyer Gazetesi’ne ulaşan bilgilere göre Ayazağa’daki bu dev parsel geçtiğimiz günlerde RAMS TÜRKİYE isimli şirkete verildi. Merkezi Sarıyer Büyükdere’de bulunan şirket, Sarıyer Belediyesi İmar Müdürlüğü binasının eski yerini kiralamıştı. Bu dev işlemin hangi şartlarda nasıl yapıldığı konusunda ise henüz ne İBB’den ne de RAMS TÜRKİYE şirketinden bir açıklama yapılmadı.

SARİYERGAZETES.COM- ÖZEL HABER

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.