Ayazağa’lılar yeni spor kompleksine kavuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayazağa Spor Kompleksi açılışı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleşti. Yeni saha ve spor tesisi isteyen Ayazağa Spor oyuncuları ve taraftarı uzun yıllar sonra hayaline kavuştu.

HABER/FOTO: GİZEM DOĞAN

Ayazağa Spor Kompleksi açılışına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kürsü konuşmalarının ardından Süleyman Soylu’ya “61 Süleyman Soylu” yazan Ayazağa Spor Forması hediye edildi. Programa Sarıyer Müftüsü Mehmet Muslu’nun dualarıyla kurdeleyi keserek devam eden Soylu, spor kompleksinin Ayazağa’lı hemşerilerine  ve genç sporculara hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Ayazağa Spor Kulübü futbolcuları ile tanışan Soylu, sahada futbolcularla top oynayarak renkli dakikalar geçirdi. Soylu futbolcu gençler ve vatandaşlarla fotoğraf çekinmeyi de ihmal etmedi. Ayazağa Spor Kompleksi açılışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Koray Şensoy, Sarıyer Müftüsü Mehmet Muslu, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, Ayazağa Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çakır, AK Parti Sarıyer Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şükran Soylu Demiralp,  MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, MHP Sarıyer Meclis Üyesi Mehmet Delihasan katıldı.

Ayazağa Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çakır; “Ayazağa mahallemiz İstanbul’un güzide semtlerinden biri olması sebebiyle mahalle kültürünü içerisinde en iyi yaşatan bir semt olma özelliğini devam ettirmektedir. Mahallemizde yaşayanların en büyük heyecan duyduğu ortak nokta futboldur. Kulübümüz 1998, 1999, 2000, 2001 tarihlerinde 3.Lig’de profesyonel olarak göğsümüzü kabartmıştır. Ayazağa Spor yönetimine talip olduğumuzda yükümüzün ağır olduğunu biliyorduk. Ayazağa’lı hemşerilerimizle, taraftarımızın desteği ile ve yönetim kurulu arkadaşlarımla bu yükü başaracağımıza inandık. Aldığımız en önemli karar başarılı futbolcular yetiştirmenin yanı sıra güzel ahlaklı, dürüst, terbiyeli bireylerle yetiştirmek oldu. Bizler kulübümüzün vizyonunu ve misyonunu geliştirmeye çalışırken hayatın gerçeklerinden de kaçma şansımız olmamıştır. Önümüzdeki en büyük engel 2000 yılında o zamanların şartlarıyla yapılan sahamızın, yılların vermiş olduğu yorgunluktan dolayı yıpranmalara maruz kaldığını gözlemledik. Eylem planımıza sahamızı yenilemenin gerekli olduğunu anladık. Kara kara düşünüyorduk ki tam da o sırada Sayın Bakan Süleyman Soylu, Ayazağa Spor’un hızırı oldu.”

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun; “Biz Sayın Bakan’ım sizi Gabar Dağı’nın eteklerinde, Cudi Dağı’nın yamaçlarında, Kalekol’da bir bayram sabahı Mehmetçikle beraber bayramlaştığınız için bu millet seviyor. Sayın Bakan’ım bu millet sizi Manavgat’ta yangın sürerken o yangını söndürmek için gecenizi gündüzünüze kattığınız için seviyor. Sayın Bakan’ım sizi bu millet Bozkurt’ta sel afetindeyken günlerce otobüsün içerisinde yatarak orada sel afetinde mağdur olan yurttaşlarımızın derdiyle dertlendiğiniz için seviyor. Tarihin içinden süzülerek geliyor milletimiz. Malazgirt’ten Anadolu’ya girmişiz, toprak vatan olmuş bize. Dumlupınar’da düşmana haddini bildirmişiz. Çanakkale geçilmez demiş, geçirtmemişiz. Çanakkale Boğazı’nda yediden yetmişe en güçlü ordulara karşı durmuş şanlı ecdadımız. Onları da rahmetle anıyor, bir kez daha Sayın Bakan’ımıza teşrifleri münasebeti ile şükranlarımızı ifade ediyoruz.”

Sarıyer İlçe Koordinatörü AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler; “Ayazağa Spor Kompleksi açılışı münasebetiyle buradayız. İnşallah bu güzel spor kompleksinde Ayazağa’nın güzel gençleri, kardeşlerimiz güzel spor yapmak faaliyetiyle faydalanmış olurlar. Değerli dostlar İbn-i Haldun’un bir sözü var; “Mekan olarak insanın evi ve yaşadığı mahallesi çok önemlidir hayatında.” Bu mekanın kazanılmasında desteklerini esirgemeyen kıymetli İçişleri Bakan’ımız Süleyman Soylu Bey’e, değerli Vali’mize ve burada emeği geçen değerli Kaymakam’ımıza şükranlarımızı sunuyorum.”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya; “Biz Sayın Bakan’ımıza minnettarız. Ayazağa Spor Kulübü’müzün önceki halini kulüp başkanımız anlattı. Sayın Bakan’ımızın destekleriyle, Gençlik ve Spor Bakanı’mız ve Süper Toto teşkilatımız ile bir araya geldi, Valiliği’mizi talimatlandırdı. En kısa zamanda da burayı bu hale getirdik. Sizlere hayırlı uğurlu olsun. Ayazağa Spor Kulübü’müz 45 yaşında. 45 yıldır bu mahalle coşkusu, hep beraber ne söylediniz. Sarı- yeşil dediniz. Bu sene süper amatör lig’den sakatlık olmadan, birlik beraberlik kardeşlik içinde hedeflerinize ulaşmanızı dilerim. Yüzünüzdeki bu gülümseme, yüreklerinizdeki bu coşku ve bu kardeşliğiniz olduğu müddetçe başarıda hep sizinle olacak.”

Soylu, Ayazağa Spor Kompleksinin açılışında yaptığı konuşmada, iki yıl önce sahanın yapılması için kendisine talepte bulunanlara, Ayazağa’ya yakışır bir tesisin inşa edileceğine dair söz verdiğini ifade etti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; “ Güzel bir akşamdayız. Bu güzel akşamda Ayazağa’lı hemşerilerimizle birlikteyiz. Her zaman gösterdiğiniz sıcaklığı, samimiyeti bize bu akşamda gösterdiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Bundan 2 yıl evvel burada meydanda bir taburede otururken “Bizim bu sahanın yapılması lazım.” dediler. Bende arkadaşlara “İnşallah şu seçim meselesi bittikten sonra bu meselelerin üzerine eğilip Ayazağa’ya buradaki hemşerilerimize yakışır bir spor tesisi burayla buluşur.” diye söyledim. Hem temenni hem dua hem de gerçekleşmesi için elimizden gelen sorumluluğu üzerimize almış olduk. O esnada İstanbul’da birçok yerde seçim çalışmaları münasebetiyle bulunduk. Vatandaşımızı dinledik Silivri’den Çatalca’ya kadar, Şile’den Küçükçekmece’ye kadar, Zeytinburnu’ndan Sarıyer’e kadar ve İstanbul’un her köşesine kadar. O tarihten bu tarihe kadar sadece kendi bakanlığımıza ait 60’ın üzerinde eser yapıldı. Kimisi kaymakamlık, kimisi emniyet müdürlüğü, kimisi karakollar, kimisi polis merkezleri, kimisi jandarma binaları, kimisi 112 merkezleri, kimisi nüfus merkezleri olmak üzere yaklaşık 2 yılı aşkın bir süre geçmeden o gün ne söz vermişsek cenab-ı Allah nasip etti.

Soylu;“Derdimiz milletimizin 7/24 huzur içerisinde olmasını sağlamak”

Derdimiz bizim bakanlık olarak milletimizin 24 saat huzur içerisinde İstanbul’da evinden okuluna, evinden işine, gecenin bir saatinde hiçbir huzursuzluk elde etmeden, hiçbir endişeye kapılmadan istediği noktaya gidebilmek. Ben geçen gün Diyarbakır’daydım. Geçenin saat 3’ünde 4’ünde Diyarbakır sokaklarındaydık. Bir zamanlar akşamın 5’inde herkesin kepengini indirdiği Diyarbakır’da 24 saat çalışan işyerlerin açık olduğunu, herkesin gözünün içerisinde umut olduğunu gören bir kardeşiniz olarak bahtiyar olduğumu ifade etmek istiyorum. Karakol eksikliği varsa karakol yaptık, polis merkezi eksiliği varsa polis merkezi yaptık. İstanbul’un 34 bin polisi vardı, şu anda bekçileriyle beraber toplam 50 bin rakamına ulaştık. Bir tek derdimiz var; hırsıza, uğursuza, uyuşturucu satıcısına, benim esnafıma, bizim çocuğumuza, bizim annemizi, büyüğümüzü, bir yerden bir yere gitmeye çalışırken rahatsız eden kim varsa buna fırsat tanımamak. Hiç merak etmeyin. Bana kızıyorlar. Neden? Uyuşturucu satıcısına ayağını kırın demişim. Yine diyorum var mı? Kızarsanız kızın ne yapayım. Bu sahalar ne için oluyor. Bu sahalar çocuklarımızın sadece sağlıklı bir şekilde spor yapmasının temin etmek için değil aynı zamanda onları kötü alışkanlıklara düşürmek isteyenlere fırsat tanımamak için. Aynı zamanda mahallelinin kim olduğunu bilebilmek için büyüğünü bilebilmek için, küçüğünü bilebilmek için.

Soylu; “Ayazağa’lı hemşerilerimizi Ayazağa’ya yakışır bir statla buluşturduk.”

Spor tesislerinin, sporcunun da, spor yapma anlayışının da bütün matematiği değişmiştir. Avrupa’yı imrendirecek tesislerimiz oldu, sadece futbolda değil. Spor salonlarından atletizm pistlerine kadar her noktada Türkiye bir spor yatırım merkezi haline geldi. Sadece Türkiye’nin belirli bölgelerinde değil. Hakkari’den Kastamonu’ya kadar Ilgaz’a kadar Sarıkamış’a kadar kayak merkezlerinin ülkemizin her tarafında olduğu her türlü yatırımların yapıldığı büyük bir anlayış sergilendi. Şimdi futbolu, basketbolu, voleybolu, atletizmi, güreşi, boksu her türlü sporun her türlü alt yapısını ve imkanını geliştirdik. Sadece Avrasya Tünel’i değil, sadece Marmaray değil, sadece dünyanın en büyük havalimanı değil,sadece atak helikopteri değil, sadece insansız hava aracı değil, sadece binlerce kilometre bölünmüş otoyollar değil, sadece Türkiye’nin her ilinde üniversite değil, aynı zamanda gençlerimizin dünyayla rekabet edebilmesi temin edebilmek için ve sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek için onların kendi içerisinde dayanışma kültürünün artabilmesi için ve spor da bütün dünyayı imrendirebilmek için bu konuda çok önemli bir alt yapı devrimi gerçekleşmiştir. Bizim burada vesile olduğumuz milyonda bir hadisedir. Ufak tefek pürüzlerle karşılaşsak da biz pürüz aşmayı severiz. Pürüzleri aştık. Burada hakikaten Ayazağa’ya yakışır bir statla, sporcularımıza yakışır bir statla Ayazağa’yı buluşturduk.

Soylu; “Bundan 5 yıl önce 570 terörist vardı”

“Biraz sonra buradan Hakkari’ye gideceğim. Tunceli’deydim Ovacık’ta geçen hafta, bulunduğum bölgede, Ahpanos Vadisi derler oraya. Orada bundan 5 yıl önce 570 terörist vardı. Bu hafta ikisini daha tepeledik. Bilanço veriyorum, 3’ü de birisinin kolu yok, birisinin bacağı yok. Bir tanesinin de başka bir iç hastalığı var, yatıyorlar. Tam 16 tane kaldı. Onlarda kafalarını, burunlarını çıkaramıyorlar, burunlarını çıkardıkları an tepeliyoruz. Şunu söyleyeyim 180’inin altına düştü. Biz onları ne görüyoruz biliyor musunuz? Biz onları tepelediğimiz zaman Amerika’yı da tepeliyoruz, Batıyı da tepeliyoruz. 21. yüzyılın başından itibaren Türkiye, bambaşka bir noktaya gelmiştir. ”

Dağlarda terörle mücadelenin devam ettiğini söyleyen Soylu, “Eski Türkiye değiliz. 10 tane büyükelçi çıkmış Türkiye’ye had bildirmeye çalışıyor. Biz neden korktuk Allah’ınızı seversiniz? Bu ülkede başbakan idam ettiler korkmadık. Bu ülkede darbeler yaptılar korkmadık. Topunuz gelin korkan namerttir.” ifadelerini kullandı.

Soylu, 2 yıldır pandemiyle karşı karşıya kalındığını belirterek; “Çektiklerimizi hepimiz biliyoruz. Bütün dünya maliyetle karşı karşıya kaldı, elbette ki biz de maliyetle karşı karşıya kaldık. Şimdi diyorlar ki, ‘Nasıl olsa pandemide Türkiye sıkışmıştır. Belki biraz daha üzerine gidersek, onları pes ettiririz. Bugünkü ilerlemelerinin tamamını bir şekilde geri alabiliriz.’ Çünkü bize kızıyorlar. Büyüttükleri FETÖ’yü tasfiye ettik. Büyüttükleri PKK’yı kımıldayamaz hale getirdik. Çünkü bize kızıyorlar. ‘İHA vermedik, ATAK helikopterleri vermedik ama kendileri yaptılar, nasıl yaparlar? Nasıl dünyanın en büyük havalimanını yaparlar? Biz bunları bu kadar sıkıntıyla karşı karşıya bırakırız da bunlar yine ayakların üzerinde nasıl dururlar?’ Onlara buradan, Ayazağa’dan, yiğidin harman olduğu yerden bir şey söylemek istiyorum. Biz daha yeni başladık, göreceksiniz, bütün dünyaya sözü hüküm olarak geçen bir ülke olacağız” dedi.

Türkiye’nin yapacağı çok iş olduğunu aktaran Soylu, “Cumhur İttifakı’nın yapacağı çok iş var. Aziz ve asil milletimizin yapacağı çok iş var, hep birlikte etrafımızdaki coğrafyayı kaos cenderesine döndürmek isteyenlere fırsat vermeden, birbirimize sarılarak, birlik anlayışı içerisinde en güzelini yaparak yolumuza devam edeceğiz. Onun için hepimiz çok çalışmalıyız, çok gayret göstermeliyiz, çok mücadele etmeliyiz, yılmamalıyız. Bizi teslim almak isteyenlere de pes etmeden ayakta durarak, dünyada söyleyeceğimiz sözün var olduğunu hep birlikte anlatmalıyız” şeklinde konuştu.

“Millet olarak her şeyi kendi kültürümüze uygun yapmalıyız”

Sporda da kendi kültürümüze uygun davranılması gerektiğini söyleyen Soylu, “Bizim sizden isteğimiz de şu; evet spor rekabet işidir. Doğru ama en önemlisi biz millet olarak her şeyi kendi kültürümüze uygun yapmalıyız. Sporu da öyle. Annemiz, babamız bize ne öğrettiyse öğretmenlerimiz ne öğretmişse, camideki hocamız ne öğretmişse ona uygun bir şekilde gerçekleştirmeliyiz. En centilmen takım olmalıyız” şeklinde konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.