Bahçeköy’deki mağdur aileler yeni evlerine kavuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahçeköy’de yıkılan 9 katlı Çavuş Apartmanı sakinlerine TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen çekilişle Başakşehir’de yer alan daireler tahsis edildi.

Bahçeköy’de yer alan 9 katlı ve 36 daireli Çavuş Apartmanı yaklaşık 2 yıl önce kolon patlaması sonucu “Risk Hasarlı Bina” olarak boşaltılmıştı. Boşaltılan bina Haziran ayında gece saatlerinde çökmüştü.  Bina sakinleri uzun süre kalacak yer bulamadıklarını, belediyeye çeşitli müracaatlarda bulunmalarına rağmen hiçbir şekilde geri dönüş alamadıklarını ifade etmişti.

Başakşehir’de kura çekimi yapıldı

Bina sakinleri AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’na ve AK Parti Mahalle Başkanlıklarına müracaat ederek mağduriyetlerini ve zor durumda olduklarını dile getirmişti. Bunun üzerine AK Parti Sarıyer İlçe Başkan Halil İbrahim Kurşun konuyu Cumhurbaşkanlığı’na, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ileterek bir an önce yaşanılan bu mağduriyetin çözülmesi için konuyla ilgilendi. Cumhurbaşkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konu ile ilgilenmesi sonucu Başakşehir’de yer alan TOKİ’nin 3+1 dairelerinden 30 aileye kura çekilişi ile tahsis edildi. Programa AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, AK Parti Sarıyer Meclis Üyesi  Saim Kadıoğlu, AK Parti Sarıyer Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Yusuf Korkmaz, AK Parti Yeni Mahalle Merkez ve Bahçeköy Mahalle Başkanı Muhammet Memiş, Çavuş Apartmanı Site Yöneticisi Muhammet Türker, Çavuş Apartmanı Toprak Sahibi Gülistan Kavrazlı ve apartman sakinleri yer aldı.

Bahçeköy’de yıkılan binanın önünde toplanılarak başlayan program, Başakşehir’de düzenlenen kura çekilişi, ardından numune dairelerin ve inşaat halindeki binaların gezilmesiyle devam etti. İlk kura çekilişini yaparak kurayı başlatan AK Parti Sarıyer ilçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, TOKİ’nin tahsis etmiş olduğu dairelerde oturmaya hak kazanan vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Çekiliş sona erdikten sonra kürsüde konuşan Halil İbrahim Kurşun şu sözleri dile getirdi;

“Bugün burada TOKİ kura seçimi için toplanmış bulunmaktayız. TOKİ’nin inşa ettiği konutlara hak kazanan değerli Çavuş Apartmanı sakinlerine hayırlı olmasını cenab-ı haktan niyaz ediyorum. Daha önce Ayazma konutlarının 2+1 dairelerini birlikte ziyaret etmiştik. Ancak 3+1 daireleri tercih ettiğinizi ifade etmiştiniz. Bizde bu talebi Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ilettik, TOKİ yetkilileri ile paylaştık. Onlar da bu talebimizi kırmadılar. Esasen 2+1 daireler tahsis edilmişti. Burada hak sahibi olan kura neticesinde daireleri belirlenen her kardeşimize huzur içerisinde oturmalarını cenab-ı haktan niyaz ediyoruz. Bu mağduriyete ses kalmayarak gerek Akdeniz’deki yangın sonucu mağdur olan yurttaşlarımıza gerek Karadeniz bölgesinde sel afetinden sonra mağdur olan yurttaşlarımıza sahip çıktığı gibi Sarıyer Bahçeköy’deki sakinlerimizin de gözyaşlarına sessiz kalmayan yüreklerindeki acıya sessiz kalmayan Cumhurbaşkanımıza ben buradan şükranlarımı ifade etmek istiyorum. 2 yılı aşkın süredir Sarıyer Belediyesi’nden randevu alamayan Çavuş Apartmanı sakinleri AK Parti İlçe Başkanlığı’mıza müracaat ettiklerinde gözü yaşlı kardeşlerimizi gördük. “Biz apartmanımızın tahliye edildiğinden bugüne huzur içerisinde uyumadık. Her birimiz adeta gözümüzden yaş damlamasa da yüreğimizden kan damlarcasına hüzün içerisindeyiz.” diyen kardeşlerimizi gördük. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu kardeşlerimizin yürek acısını anlattık, gözyaşlarını ifade ettik. Çavuş Apartmanı sakinlerine başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ Başkanı ve çalışanları son derece özen göstermiş, bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için yapılabilecek ne varsa ellerinden geleni fazlasını yapmışlardır. Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u, TOKİ Başkanı ve çalışanlarını yürekten alkışlıyorum. Bugün bir Cuma günü hayırlı bir gün. Bugün adeta bir bayram havası içerisinde, sanki bir bayram namazına gidiyormuşçasına yaşadığım bir mutluluğu Bahçeköy’e gelirken hissettim.”

Kurşun; “Ey Sarıyer Belediyesi… Şov yapacaksanız gelin Bahçeköy’de yapın”

“Sarıyer Belediyesi’ni düşünüyorum. Bakanlığımız sadece sizlere değil oradaki kiracı olan kardeşlerimizi de kira yardımında bulunuyor. Bu evrakların hazırlanmasında dahi adım atmayan, duyarsız bir şekilde sanki bir mağduriyet yokmuşçasına ve Çavuş Apartmanı’nı yok sayarcasına bir tutum içerisinde olduğuna sizler yakinen şahitsiniz. Akdeniz’de Antalya’da yangın çıkmış, devlet yangını söndürmüş. Yangından sonra başkan yardımcılarını, meclis üyelerini afet bölgesine göndermiş. Bizde dedik ki “Ey Şükrü Genç. Ey Sarıyer Belediyesi yetkilileri. Şov yapacaksanız gelin Bahçeköy’de yapın. Bahçeköy’deki mağdur vatandaşların yanında yer alın, onların derdiyle dertlenin. Biz İlçe Başkanlığımıza gelen arkadaşlarımıza o gün şunu dedik “Sarıyerlinin derdi bizim derdimizdir. Sizin derdiniz bizim derdimizdir.” Bugün bu mağduriyet giderilmişse, yüreklerinizdeki kan yaralara dindirilmişse evet biz sizin derdinizi kendi derdimiz bildiğimiz için. Biz milletin kendisiyiz dedik. AK Parti 20 yaşında. 19 yıldır iktidarda milletin derdiyle dertlendiği için bugün milletinden her seçimde oylarını arttırarak milletin gönlünde taht kurmasını bilmiş bir siyasi hareket. AK Parti laf üretmez, AK Parti iş üretir. Sarıyer’in 38 mahallesinde 12 yıldır aşkın bir süredir taş üstüne taş koymayan bir belediye var. Bahçeköy’de bir tane eseri var mı, yapmış olduğu bir tane proje var mı? Yok. Allah’a hamd olsun bugün biz, yarın evlatlarımıza söyleyebileceğimiz hizmetimiz olacak. AK Parti İlçe Başkanlığı olarak eğer anlatacak bir hikâyemiz olacaksa Çavuş Apartmanı’nı sakinlerinin gözyaşlarını dindirmek adına onların derdiyle dertlendiğimizi anlatabileceğiz.”

Kurşun; “2024’de Sarıyer AK Belediyecilikle tanışırsa yapacağımız ilk iş Bahçeköy’deki yıkılan binanın yerine muhteşem bir konut inşa etmek olacaktır”

“İstanbul’un en güzel ilçesi, Boğaz’ın incisi, İstanbul’un nefesi diye ifade ettiğimiz bir ilçede ikamet ediyoruz. Sarıyer’in de en güzel mahallesinde Bahçeköy’de sizler ikamet ediyorsunuz. Bahçeköy’deki arsanız yine sizin arsanız. Yarın Allah 2024’de AK Belediyecilikle Sarıyer tanıştığında ilk işimiz Bahçeköy’deki bu mağduriyeti gidererek, inşallah size orada muhteşem bir konut inşa etmenize sağlamak olacaktır.”

Memiş; “Aslında bu yükümlülük ilçe belediyesinin yükümlülüğüdür”

AK Parti Yeni Mahalle Merkez ve Bahçeköy Mahalle Başkanı Muhammet Memiş; “Binamızda çoğu kişi Bahçeköy’ümüzün insanlarından oluşturuyor, akrabalarımız var, hem şehirlilerimiz var. Her ilden de oturan insanlar var. Dışarıdan dairesi olan 1-2 kişi dışında kimse yok. Herkes birbirini tanıyor zaten burada. Tabi binamızda böyle bir sıkıntı olunca, boşaldıktan sonra Bahçeköy’de ev aramada vatandaşların sorunlarını giderme ve kiralık ev bulma konusunda baya istişare yaparak hallettik ama bu çözüm geçici bir çözümdü. Kalıcı bir çözüm gerekiyordu. Aslında bu yükümlülük ilçe belediyesinin yükümlülüğüdür. Bizimle alakalı bir şey değil. Bina sakinlerinin bize talepte bulunmaları ile kayıtsız kalamadık. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun ile temasa geçerek, buradaki bina sakinlerinin taleplerini kendisine ilettik. Akabinde ilçemizde toplantı yaptık kendileriyle. AK Parti İlçe Başkanımız konuya ilgisiz kalmayıp Cumhurbaşkanımıza kadar durumu görüştü. Çözüm olarak yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalıştılar. Diğer şehit aileleri hangi haklardan yararlanıyorsa o haklardan yararlanma konusunda TOKİ yardımıyla bina sakinlerine birer daire çekilişine katılma hakları verildi. Buradaki hakları devam ediyor. Yasal olarak buradaki hakları bitmiş değil. Biz zaten kendilerine söz verdik. Eğer belediye değişiminde alırsak biz burayı Zeytinburnu, Bağcılar, Güngören’de yıkılan binalar nasıl çözüldüyse bizde aynı şekilde çözmeyi söz vermiştik. İnşallah bu konuda da bir şeyler yapmış oluruz, mağduriyetleri gidermiş oluruz.

Türker; “Yaptığımız müracaatların hepsi karşılıksız kalmıştır”

Çavuş Apartmanı Site Yöneticisi Muhammet Türker; “Yaklaşık 2 yıl kadar önce binamız kolon patlaması sonucu boşaltılmıştı. Müteakiben bundan 5-6 ay kadar önce de boş haliyle kendi kendine yıkıldı. Herhangi bir zarar ziyan olmamıştır. Binamız yıkıldıktan sonra Sarıyer Belediyesi’ne çeşitli müracaatlarımız olmuştur. Bu yaptığımız müracaatlarımızın hepsi karşılıksız kalmıştır. Aynı zamanda çeşitli görüşmelere müracaat da bulunduk, onlara da karşılık verilmemiştir. Hiçbir yardımı da olmamıştır. İki yıl boyunca da hiç kimse bizlere durumumuzu sormamıştır. İki yıl boyunca apartmanın güçlendirilmesi için çeşitli etkinliklerimiz olmuştur. Bu çalışmalarda da yine AK Parti Meclis Üyemiz Saim Kadıoğlu yardımlarıyla çeşitli faaliyetlerde bulunduk ancak apartmanımız çöktüğü için güçlendiremedik. Bina yıkıldıktan sonra AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun’un ve ekibinin bizlere kol kanat germesi ile “Sizin derdiniz benim derdimdir. Arkanızdayım, her türlü yardımı yapacağım hiç merak etmeyin.” şeklindeki yaklaşımlarıyla bugün itibariyle bizlere TOKİ marifetiyle 30 adet konut tahsis ettirmiştir. Bütün apartman sakinleri olarak çok mutluyuz, adeta 23 Nisan çocukları gibi sevinçliyiz. Başta AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun’a ve ekibine, AK Parti yönetiminde bulunan mahalle başkanlarımız Erhan Sevinç, Muhammet Memiş sonsuz sevgi, şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Kavrazlı; “Bizim için CHP ve Sarıyer Belediyesi yok”

Çavuş Apartmanı Toprak Sahibi Gülistan Kavrazlı; “Bizim için CHP ve Sarıyer Belediyesi artık yok. Binamız yıkıldıktan sonraki AK Parti’den gördüğümüz iyiliği hiçbir yerde görmedik. Bir an evvel yıkılan binamızın yerine yenisini istiyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun’dan, mahalle başkanlarımızdan hepsinden Allah razı olsun diyoruz, çok teşekkür ediyoruz.”

HABER / FOTO: GİZEM DOĞAN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.