Darüşşafaka Gazeteciler Sitesi’nde 15 kedi kayıp!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’in en gözde semtlerinden Darüşşafaka’daki Gazeteciler Sitesi’nde “kayıp kedi” krizi çıktı. Binlerce kişinin yaşadığı Gazeteciler Sitesi içinde yaşayan ve site sakinlerinin maskotu olan 15 kedi geçtiğimiz salı ve çarşamba günü ortadan kayboldu. Yuvaları boş kalan kedilerin bulunmasını isteyen site sakinleri yaşanan ayıba tepki gösterdi.

KEDİLERİMİZİ GERİ GETİRİN!

Site sakinlerinden Canan Sezenler ve Yeşim Akgül, Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘ya yaptıkları açıklamada, sitede yaşanan rezalete büyük tepki gösterdi. Gazetemize konuşan Canan Sezenler; “Bu kedilerimiz sitemizin ortak alanında herkesin sevdiği, ilgi gösterdiği kedilerdi. Onlara yuva yapmıştık, herkes mama getirip besliyordu. Sitemizde sadece birkaç kişi onlardan rahatsızdı ancak hemen hemen tüm site kedileri seviyordu, sahiplenmiştik. Ancak ne olduysa geçen salı ve çarşamba günü oldu. Bir baktık sitemizdeki yaklaşık 15 kedimiz yok. Burası güvenliği olan bir site. Biz bu konuda emniyet yetkililerinin ve site yöneticilerinin gerekeni yapmasını istiyoruz. Bu kedileri kim nasıl topladı, nereye götürüp bıraktıysa kedilerin geri getirilmesini istiyoruz. Bir komşumuz yaşlı olmasına rağmen günlerdir ormanda kedileri arıyor. Ayıptır, günahtır, vicdansızlıktır. Lütfen kedilerimizi geri getirin” diyerek tepkisini dile getirdi.

SİTE YÖNETİMİNE DİLEKÇE VERDİK

Eşinin kayıp kedilerin durumunu öğrenmek için site yönetimine dilekçe verdiğini söyleyen site sakinlerinden Yeşim Akgül de “Bu kedileri güvenlikli bir siteden kimler nasıl çıkardı? Bunları kimler hangi gerekçeyle topladı? Bunların ortaya çıkarılması lazım. Bu kedilerin kime ne zararı vardı? Kedilerimiz kimseden kaçmazdı, çünkü herkes onları sevdiği için insanlara yakındı. Bu durumu kullanıp kedilerimizi toplayıp götürmüşler. Kedilerimizin başına bir şey gelirse bunun vicdanı ve hukuki sorumluluğu olur. Bizim amacımız kimseyi suçlamak, suçlu ilan etmek değil, sadece kedilerimizi bulmak. Bizim tek isteğimiz kedilerimizin geri getirilmesi. Sarıyer Gazetesi aracılığıyla da yetkililerden yardım istiyoruz” dedi.

sariyergazetesi.com/özel haber

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 31 Mart 2021, 19:31

    Yanlarındayız.. Lütfen görsel medyayı da devreye sokun..

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.