Emine Asya gen tedavisi için yardım bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SMA hastaları hayata tutunmak için yardımseverlerin desteğine muhtaç ve onlardan biri de Malatya’da yaşayan 12 aylık Emine Asya. Tek umutları gen tedavisi olan Kaya ailesi, cihaz desteğiyle nefes alabilen kızları için yardım bekliyor.

Emine Asya bebek henüz 12 aylık ve henüz 4 aylıkken SMA Tip-1 teşhisi koyuldu. O günden bu yana makine desteği ile hayata tutunmaya çalışıyor. Malatya’da yaşayan Emine Asya’nın tedavisi için her saniye önemli. Ailesi hayırseverlerin desteği için valiliğin onayıyla kampanya başlattı.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Kızının zamanının daraldığını söyleyen Anne Neslihan Kaya, “Bir an önce yurt dışındaki gen tedavisine ulaşmamız gerekiyor, bunun için de hayırseverlerden destek bekliyorum, sizler olmadan başaramayacağız. Kızım o ilacı almazsa ölebilir, şu an ölüm ve yaşam arasındaki o çizgide duruyor benim evladım bu yüzden desteklerinizi bekliyorum lütfen Emine Asya’yı görmezden gelmeyin. Kimseden çok yüksek meblağlar beklemiyoruz. Çok kişiden azar azar destekler bekliyoruz” diye konuştu.

EMİNE ASYA İÇİN 24 AY KRİTİK

Kaya, “Kızımın 2 yaşına gelmeden o ilacı alması gerekiyor diyoruz ama kızımın cihazlara bağlı olduğu için zamanı çok daha kısıtlı onun için bir an önce o ilacı alması gerekiyor” ifadelerine de yer verdi. Umutlarını Dubai’deki gen tedavisine bağlayan aile, kızlarının sağlığına kavuşacağı günü iple çekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.