Kızılay’dan Sarıyer’de dev kampanya

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkanlığı, “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” dolayısıyla Sarıyer Merkez’de kan bağışı programı düzenledi. Tüm İstanbul’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kan bağışı programına yoğun katılım oldu.

Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkanlığı, İstanbul Valiliği’nin koordinatörlüğünde Sarıyer Kaymakamlığı ile ortaklaşa olarak Sarıyer Merkez’de kan bağışı programı düzenledi. Özellikle pandemi döneminde azalan kan stokları nedeniyle kan bağışı konusunda farkındalık yaratılmaya çalışılan programa Sarıyer protokolünden eksiksiz katılım oldu.

“KAN BAĞIŞI İÇİN FARKINDALIK YARATMALIYIZ”

Sarıyer Kaymakmı Mehmet Özer, programda bir açılış konuşması yaptı. Özer, konuşmasında şunları söyledi; “İstanbul Valiliği’nin 9 ilçede Kızılay tarafından kurulan kan çadırlarında kan verme işlemine bu sabah itibariyle başladık. Sarıyer’deki kampanyamız Çarşamba gününe kadar devam edecek. Sarıyer’de siyasi parti ilçe başkanlıklarımız bugün bu çerçevede bizleri yalnız bırakmadılar. Kendilerine katılımlarından ve beraberindeki katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Burada farkındalık yaratarak kan vermenin pandemi döneminde de herhangi bir engelinin olmadığı aksine pandemi çerçevesinde ihtiyaç duyulan kan miktarına duyulan talebin arttığını da bu vesileyle vurgulayarak bu 3 günlük süreç içerisinde ilçemiz için ön gördüğümüz 750 litre kanın üzerine çıkacağımıza inanıyorum.”

KAYMAKAM ÖZER KAN VERDİ

Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Kızılay’a kan bağışında bulundu. Özer, özellikle pandemi döneminde azalan kan stoklarına dikkat çekerek kan bağışında bulunmanın önemine vurgu yaptı. Sarıyerli vatandaşlar da kan bağışında bulunmak için çadırlara geldi.

BRONZ MADALYA BERATLARI VERİLDİ

Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce kan bağışlarıyla Kızılay’a yaptıkları katkılarından dolayı AK Parti Sarıyer Eski İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu ve İstinye Mahalle Muhtarı’na Bronz Madalya Beratı verildi. Kan bağışlarıyla Kızılay’a destek olan isimlere de madalyaları verildi. Sarıyer Meydan’daki kan bağış çadırları “Kan ver, can ver” kampanyası kapsamında 14-15-16 Haziran tarihleri boyunca gün boyu açık olacak. Kan bağışında arasında Sarıyer Meydan’da devam edecek olan kan bağışı programına Sarıyer’in protokolünden eksiksiz katılım oldu.

PROGRAMA YOĞUN KATILIM OLDU

Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk, Şube Koordinatörü Aslıhan Eğilmez, Genç Kızılay Sarıyer İlçe Başkanı Çağatay Bayraktaroğlu ve Kızılay Sarıyer Gönüllülerinin ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Nadir Günday, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Sarıyer SGK Merkez Müdürü Gamze Pak, Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Altay Unan, AK Parti Sarıyer Eski İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, Darüşşafaka Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, İstinye Muhtarı Recep Alkan, Uskumruköy Muhtarı Şeyda Üst, Bahçeköy Kemer Muhtarı Fulya Bayram, FSM Mahalle Muhtarı Osman Karaçam, Baltalimanı Muhtarı Ali Haydar Aslan, Sarıyer Merkez Muhtarı Sinan Yüksel, Sarıyer Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya, Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz ve vatandaşlar katıldı. Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, kan vererek Kızılay’a destek olan isimler arasında yer aldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.