Maslak Muhtarı Aslı Nalbant Bütüner ile çok özel söyleşi;

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maslak Mahallesi’nde iki dönemdir muhtarlık görevini başarıyla sürdüren Aslı Nalbant Bütüner, muhtarlıkta üçüncü dönem için aday oldu. Mahalle sakinlerinin güvenini ve sevgisini kazanan Bütüner; “Mahallemizin tüm sorunlarını çözmeye ve yeniden aynı özveriyle bu yolu yürümeye adayım” dedi.

Maslak Mahallesi Muhtarı ve muhtar adayı Aslı Nalbant Bütüner, Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’ya konuştu. Mahallesindeki çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bütüner, yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerine yönelik hedeflerini de aktardı.

“MAHALLEDEKİ EN BÜYÜK SORUN TRAFİK!”

Mahallesindeki sorunlarla ilgili detayları gazetemize anlatan Maslak Mahallesi Muhtarı Aslı Nalbant Bütüner; “Maslak Mahallesi dar bir alanda dikey yapılaşmanın olduğu, önceleri sadece iş yerlerinden oluşan plazaların ve Atatürk Oto Sanayi’nin yer aldığı, son on yıl içinde konutların da ağırlık kazandığı insan ve araç trafiğinin yoğun olduğu bir mahalle. Mahallenin en büyük sorunu konutlara ulaşımın yetersizliği ve trafik yoğunluğudur. Mahallede aynı zamanda faaliyette bulunan Nişantaşı Üniversitesi’nin öğrenci yoğunluğu ile beraber yetersiz ulaşım sorunu daha da artmıştır. Resmi ikamet sayısı ile sitelerle yaşayan insan yoğunluğunun arasındaki fark hizmetin gelmesi noktasında yetersizlik yaratmaktadır. Geçtiğimiz on yıl içinde mahallemize yeni bir muhtarlık binası yapılması için yaptığımız başvurular sonuç vermiş Mashattan Sitesi’nin bize tahsis ettiği yerden yeni hizmet binamıza taşınmış bulunmaktayız” ifadelerine yer verdi.

“OLASI AFET DURUMUNDA SARIYER İÇİN HAZIRIZ”

Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Belediyesi projesi olarak hayata geçiren aşeviyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bütüner, “Tüm Sarıyerimiz hizmet verecek olası afet durumlarında devreye girebilecek Sahra Mutfağı ve Aşevimiz mahallemiz sınırlarında yer almaktadır. Uzun yıllardır sokakta yaşayan bir vatandaşımız muhtarlığımız süresinde devlet himayesine alınmış ilgili bir kuruma yerleştirilmiştir. Trafik sorununu nispeten azaltabilmek için Atatürk Oto Sanayi arka çıkış kapısı genişletilmiş giriş ve çıkışta trafik akışının düzgünce akması sağlanmıştır. Modifiye edilen araçların yollarda drift ve hız yapmasını önlemek için hız kesici kasisler ve drift önleyici şeritlerin yollara ve kavşaklara yapılması sağlanmıştır. Gün boyu servislerin bekleme alanı olan yollarımız için park edilemez levhaları takılmıştır. Kaymakam Bey’in desteğiyle mahallenin iç yollarında, metro çıkışlarında trafik polisleri gerekli denetimleri yapmaktadır” diye konuştu.

“YARDIMSEVERLİKTE KÖPRÜ OLUYORUZ”

Bütüner mahallesinde sürdürdüğü çalışmaların yanı sıra hedeflerini de şöyle sürdürdü; “Hayırseverlerimizin desteğinin ihtiyaç sahiplerimize ulaşması noktasında köprü vazifesi görmekteyiz. Sosyal yardımlar konusunda ilgili birimlerle temasa geçerek engelli ve ihtiyaç sahiplerimize düzenli ödeme yapılmasını sağladık. 6 Şubat depreminde mahallemizde bulunan hayırsever ve şirketlerin yardımlarını ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirme noktasında destek sağladık. Önümüzdeki 5 yıl için trafik ve ulaşım sorununu kalıcı olarak çözme konusunda bize çözüm olacak; raylı sistemler için girişimlerimiz var. Ayazağa-Maslak trafiğini rahatlatacak Nişantaşı ve Beykent Üniversite’lerinin öğrencilerine hizmet de verecek metro hattına ihtiyacımız var. Bu konuyla ilgili raylı sistemler projeyle müdürlüğü ile görüşmelerimiz var. Dikey ve çok katlı yapılanmanın olduğu mahallemizde trafik yoğunluğu nedeniyle itfaiyenin hızlıca ulaşımı konusunda kaygılarımız olduğu için, mahalle sınırlarında kurulacak itfaiye istasyonu ile ilgili girişimlerimiz var. Çarşamba günleri Ayazağa’da kurulan ve bölgenin tüm trafiğini olumsuz etkileyen pazarın yerinin değiştirilmesi için mahalledeki sitelerin ve eğitim kurumlarının verdiği dilekçelere ek olarak bizim tarafımızdan yapılan başvurularda yer almaktadır.”

Aslı Nalbant Bütüner kimdir?

Maslak Mahalle Muhtarı Aslı Nalbant Bütüner, 1976’da Adana doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Adana’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Evli ve iki çocuk annesi olan Bütüner, 2014 yerel seçimleri ile Şişli’den Sarıyere bağlanan Maslak Mahallesinin iki dönemdir muhtarı olarak görev yapıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.