Murat Hazinedar Kastamonu’da yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş Belediyesi’ndeki ‘rüşvet’ soruşturmasında firari eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yakalandı. Hazinedar, Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi.

Rüşvet soruşturması ile ilgili hakkında gözaltı kararı olan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Kastamonu Tosya’da yakalandı. 2016 senesinde başlatılan soruşturmada müfettişler, belediyede yaptıkları incelemelerde verilmemesi gereken ruhsatların verildiğini fark edince araştırmalarını derinleştirdi. İncelemelerinin ardından belediyede ‘rüşvet’ ağı olduğunu fark eden müfettişler, hazırladıkları raporları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundu. Konuyla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, irtikap ve rüşvet” suçlarından yakalama kararı çıkardı. Operasyonda eski belediye başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut zabıta müdürü Selçuk Bartınlı’nın da bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

FİRARİ BAŞKAN MURAT HAZİNEDAR YAKALANDI

Firari olarak aranan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da akşam saatlerinde Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. 

Arkadaşına ait olduğu öğrenilen otomobil ile Ordu’dan İstanbul’a gittiği belirlenen Hazinedar, D-100 kara yolunun Tosya ilçesi Sapaca köyü mevkisinde yol kontrolü yapan polis ekiplerince gözaltına alındı.

Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen Hazinedar, işlemlerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi.

4 Ocak 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştı.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.