IMG-20240128-WA0001
2:34

Santa Maria Kilisesi’ne silahlı saldırı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükdere’deki Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı yapıldı. Bir kişi hayatını kaybetti.

Büyükdere Mahallesi’ndeki Santa Maria Kilisesi’ne gelen 2 kişi, içeride düzenlenen ayin sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle silahla ateş açtı. Saldırıda silahla vurulan ve 52 yaşında olduğu öğrenilen bir kişi hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Güvenlik şeridi çekerek inceleme yapan polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, Büyükdere’de Santa Maria Kilisesi’ne yapılan silahlı saldırıyı sosyal medya hesaplarından paylaşarak kamuoyuna duyuran ilk isim oldu. Yaşanan sıcak gelişmeyi paylaşan Batu, ardından Halk TV’nin canlı yayınına bağlanarak yaşanan olayla ilgili tüm detayları aktardı. Bekir Batu, sıcak gelişmenin üzüntü verici olduğunu ifade etti.

ALİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış  ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

“HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın konuya ilişkin açıklama yaptığını anımsatan Vali Gül, şöyle konuştu:

– Hepimizin başı sağ olsun. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 52 yaşında bir vatandaşımız vefat etti. 2 maskeli şahıs saldırıda bulundu. Bununla ilgili polisimizin, savcılığımızın araştırması devam ediyor. Yaralı yok. Tek bir kişiye saldırı olmuş.

– Bildiğimiz, içeri girilmiş ve içerideki bir kişiye saldırıda bulunulmuş. Bakanlarımız açıklama yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımız olayı takip ediyor. İçişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız takip ediyor. Polisimiz, savcımız herkes görevini yapıyor. İçişleri Bakanlığımızın açıklaması olayın çerçevesini çiziyor. Bunun dışında çok söylenebilecek bir şey de yok.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, silahlı saldırı sonrası eşiyle birlikte kiliseye ziyarette bulundu.

PAPA’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Papa Francis Pazar günü Aziz Petrus Meydanı’nda halka hitaben yaptığı konuşmada saldırıya değindi. Papa, “Ayin sırasında bir ölü ve bazı yaralıların olduğu silahlı bir saldırıya maruz kalan İstanbul’daki (kilise) cemaatine yakınlığımı ifade ediyorum” dedi.

ERDOĞAN’DAN TELEFON TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Anton Bulai ve Polonya İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.