sariyer-mahalleler-birligi-basin-toplantisi
6:27

Sarıyer Mahalleler Birliği’nden basın toplantısı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Mahalleler Birliği, Kazım Karabekirpaşa Mahallesi Semt Evi’nde basın toplantısı düzenledi. Mahalleler birliğinin temsilcileri önümüzdeki günlerde İBB meclisinde görüşülecek olan Rumelihisarı ve Pınar Mahallesi’ndeki İBB arazilerinin üzerindeki hak sahiplerine satışı/devrini istiyor.

Sarıyer’de mülkiyet sorunlarına ilişkin konuları çözüme kavuşturmak için çaba ve çalışmalarını uzun yıllardır sürdüren Sarıyer Mahalleler Birliği, Kazım Karabekirpaşa Mahallesi Semt Evi’nde basının katılımıyla bir toplantı düzenledi. Sarıyer Mahalleler Birliği temsilcilerinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Sarıyer Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde, Rumelihisarı ve Pınar mahallelerinde gündeme gelen mülkiyet sorunlarına yönelik gelişmeler ele alındı.

Rumelihisarüstü ve Pınar Mahallesi İBB mülkiyetindeki yerlerin üzerinde oturan hak sahibi sahiplerine satışına ilişkin konunun önümüzdeki hafta İBB meclisinde görüşülecek olması dikkate alınarak; “Artık yeter! Bütün siyasiler verdikleri sözlerin arkasında durmalı. Rumelihisarı ve Pınar Mahallesi’ne tapu verilmesi kararları İBB Haziran ayı meclisinden oybirliği ile geçmeli!” vurgusu yapıldı.

Av. Erbay Yucak’ın son gelişmeleri değerlendirdiği toplantıda Rumelihisarı ve Pınar Mahallesi’nde gündeme gelen konuların çözümünün halkın yararına olması gerektiği konuşuldu. Yaklaşık bir buçuk saat süren basın toplantısında geçmişten günümüze mülkiyet konusunda verilen mücadele ve gelinen nokta değerlendirildi.

YUCAK: “İBB MECLİSİNDE OYBİRLİĞİ SAĞLANMALIDIR”

Av. Erbay Yucak, “Uzun yıllardan beri bildiğiniz üzere ‘yerleşimlerimizin mülkiyet ve hukuki güvence’ sorunları çözüme kavuşturulmamıştır. Sarıyer Mahalleler Birliği de benzer sorunu yaşayan mahalle dernek ve mahalle kooperatifleri tarafından bu amacın gerçekleşmesi yönünde çaba göstermek üzere kurulmuştur. Yaklaşık 8 aydır, Pınar Mahallesi ve Rumelihisarüstü Mahallesindeki İBB arazilerinin, üzerindeki hak sahiplerine satışı/devri yönünde uygulama süreci başlatılmıştır. Konuya dair siz değerli Sarıyer Yerel Basın kurumlarının temsilcileri ve mensupları olarak da farklı zamanlarda yaptığınız haberlerle konuyu sahiplendiniz. Öncelikle bu duyarlılığınız nedeniyle teşekkür ederiz. Gelinen aşamada, İBB Meclisi Haziran oturumunda konun görüşülmesini beklemekteyiz. Bu zamana kadar, Siyasi Partilerin İlçe yetkilileri, Sarıyer Belediye Başkanlığı yetkilileri, İBB Hukuk Komisyonu, İBB’deki 4 siyasi partinin Grup Başkanvekilerinin de yer aldığı toplantılar; istişare süreci tamamlandı. İlgili mahallelerde Mahalle toplantılarını da Hukukçu ve Şehir Planlamacısı gönüllülerimizle birlikte yaptık. Siz Sarıyer’in değerli basın kuruluşları ve temsilcileri ile gelinen aşamayı değerlendirmek, biz de olan bilgileri paylaşmak üzere basın toplantısı düzenlemekteyiz. Rumelihisarı ve Pınar Mahallesi’nde yaşanan süreç ve gelinen son noktada hepimizin gözü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı toplantısında oybirliğinin sağlanmasıdır” diye konuştu.

Mahallelerde yaşanan mülkiyet sorunlarının siyasi malzeme yapılmaması gerektiği ve sorunların çözümüne yönelik adımların atılması gerektiği vurgusu yapılan toplantıda Av. Erbay Yucak, yaptığı açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Sarıyer Gazetesi’nden Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz Sahibi Bekir Batu, Haber Müdürü Rukiye Ay, Muhabir Gizem Doğan’ın katıldığı basın toplantısında Sarıyer Mahalleler Birliği’nden Neriman Dülger, Semra Çağlar ve tüm mahallelerin temsilcileri, Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz, Çayırbaşı Muhtarı Faruk Özdemir yer aldı.

SARIYER MAHALLELER BİRLİĞİ’NDEN BERABERLİK VURGUSU

Toplantının sonunda Sarıyer Mahalleler Birliği temsilcileri Rumelihisarı ve Pınar Mahallesi’nde yaşanacak olumlu gelişmelerin gelecekte tüm mahalleler için örnek teşkil edeceği vurgusunu yaptılar. Sarıyer’de bir mahallede yaşanacak tapu ve mülkiyet sorunu çözümünün diğer mahalleler için de örnek olacağı ve Sarıyer Mahalleler Birliği’nin bu çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini söyleyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptılar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.