Sarıyer’de Montrö Boğazlar Sözleşmesi etkinliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale ve İstanbul Boğazları üzerinde ülkemize tam kontrol hakkı sağlayan 20 Temmuz Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin 86. yılı dolayısıyla Sarıyer’de etkinlik düzenlendi. Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şubesi’nce düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Türkiye’ye İstanbul ve Çanakkale Boğazları üzerinde kontrol ve savaş gemilerinin geçişini düzenleme hakkı veren uluslararası sözleşme; Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin 86. yılı Sarıyer’de coşkuyla kutlandı. Sevgi ve Barış teknesinde düzenlenen; Atatürkçü Düşünce Derneği GMYK Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Emekli Tuğamiral Türker Ertürk’ün konuşmacı olarak yer aldığı kutlama etkinliğine CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı ve vatandaşlar katıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 22 Temmuz 2022, 15:09

    Montrö Boğazlar sözleşmesi Istanbul Boğazı ve Türkiye’nin bağımsızlığı için son derece önemli bir sözleşmedir, bu denli tarihi bir sözleşme için Sarıyer’de vatandaşlar için boğazda etkinlik düzenlenmesi ve vatandaşlara bu konuda bilgiler verilmesi çok güzel birşey, bu etkinlikte emeği geçen herkesi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.