Sarıyer’de sivrisinek isyanı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’de vatandaşlar her yaz olduğu gibi yine yetersiz kalan ilaçlama nedeniyle sivrisinek mağduru oldu… Yaklaşık 4 hafta önce İstanbul’da Sarıyer başta olmak üzere birçok ilçede görülen sivrisinekler etkilerini sürdürmeye devam ederken, sivrisinek ısırdıkları ciltte yaralar açıyor.

Sarıyer’de her yaz vatandaşların kabusu olan ve “Sivrisinek isyanı!” manşetiyle okurlarımıza duyurduğumuz sivrisinek mağduriyeti bu sene de devam ediyor. Güneydoğu Asya kökenli Asya kaplan sivrisineği (Aedes albopictus) ilk olarak 2020 Mart’ında İstanbul’da Zeytinburnu, Ümraniye, Beykoz, Sarıyer ve Arnavutköy olmak üzere 5 ilçede görülmüştü. 2021 Eylül’üne gelindiğinde ise İstanbul’un tamamına yayıldı ve bu yıl popülasyonları daha da arttı. Sarıyer’de tüm mahallerde oldukça etkili olan bu türün çok hızlı yayıldığını ifade ederken durgun su birikintilerini kendine üreme alanı olarak seçtiği dikkat çekiyor.

“BAHÇEYE BİLE ÇIKAMIYORUZ!”

Sarıyer Gazetesi’ne ulaşan çok sayıda vatandaş İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ilçe genelinde yaptığı ilaçlamanın çok yetersiz kaldığını söylediler. Sivrisinek ısırıklarıyla ciltlerine kırmızı yaralar oluştuğunu çektikleri fotoğraflarla anlatan vatandaşlar “Mahallelerimizde yaşadığımız sivrisinek istilası bu sene her zamankinden daha fazla… Sıcak havanın etkisiyle bahçelerimizde oturmak istiyoruz ama bu mümkün olmuyor. Neredeyse sivrisinek sokmasın diye arıcılıkta kullanılan kıyafetleri giyip bahçeye öyle ineceğiz! Sivrisinekler ciltte derin yaralar açıyor. Bu mağduriyetin bir an evvel çözülmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını bekliyoruz” diye konuştular.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.