Sarıyer’de TAMP tatbikatı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD’ın öncülüğünde afet ve acil durumlara müdahaleye yönelik Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), Türkiye genelinde uygulanmaya başladı. Bölgesel düzeydeki TAMP tatbikatı Sarıyer’de de gerçekleştirildi.

Bölgesel düzey TAMP tatbikatı Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde yapıldı. Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, Sarıyer İlçe Tarım Müdürü Yavuz Acar, Sarıyer İlçe Müftüsü Mustafa Muslu, Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk ve Şube Koordinatörü Aslıhan Eğilmez‘in katılımıyla gerçekleştirildi.

RİSKLERİN EN AZA İNDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

TAMP, Türkiye’de yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için görev alacak, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri kapsıyor. Entegre planlama yaklaşımı ve modüler yapısıyla afet sırasındaki operasyon risklerini en aza indirecek bir sistem. TAMP ile herhangi bir afet anında kimin ne yapacağı ve müdahalenin nasıl bir organizasyon içinde yapılacağı şimdiden belirlenmiş durumda.

28 HİZMET GRUBU BULUNUYOR

Müdahalede yürütülen hizmetlerin niteliğine göre oluşturulan 28 hizmet grubu bulunuyor. TAMP deprem, sel, heyelan, çığ, yangın, endüstriyel kazalar ve toplu nüfus hareketleri gibi afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerinin rollerini, görev ve sorumluluklarını uzmanlık alanlarına uygun bir biçimde tanımlıyor, afet öncesi, afet sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.