Sarıyer’deki Rizeliler iftarda buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize Dernekleri Komite Başkanı Bayram Ali Koçoğlu’nun ev sahipliğinde, Büyükdere’deki Rizeliler Vakfı’nda bir iftar programı gerçekleştirildi. Sarıyer’deki Rizeli komşuları bir araya getiren yoğun katılımlı iftarda ilgiyle karşılanan CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu, “Sarıyer’de Cumhuriyet Halk Partisi oylarına sahip çıkın” çağrısında bulundu.

Mustafa Oktay Aksu iftarda çok çarpıcı siyasi mesajlar verdi;

“Şükrü Genç; 17 aday vardı, en liyakatsizini aday gösterdiler diyor. Benim CV’min mevcut başkan Şükrü Genç’ten daha iyi olduğunu iddia ediyorum”

Sarıyer’de bağımsız bir aday çıktı. Ben kendisine “bağımsız” değil, “bağımlı” aday diyorum.

Her gece 500 pankartım kesiliyor. En son pankartlarda benim fotoğrafımın üzerine “çarpı işareti” koyup altına da “Şükrü Genç” yazıyorlar. Bu kadar da işi çığırından çıkarttılar.

Sarıyer’deki Rizeli vatandaşlar Rizeliler Vakfı’nda düzenlenen iftar yemeği programında bir araya geldiler. Rize Dernekleri Komite Başkanı Bayram Ali Koçoğlu’nun ev sahipliğinde buluşan Rizeliler, hep birlikte oruçlarını açtılar. Büyükdere RİVA’daki iftar programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Sarıyer İlk (Eski) Belediye Başkanı Ali Sandıkçı, Bahçeköy Eski Belediye Başkanı Muzaffer Altınsoy, Sarıyer Spor Kulübü Onursal Başkanı Saffet Akkoyun, CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu, CHP İstanbul İl Yönetiminden temsilciler, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat, CHP Sarıyer Belediye meclis üyesi adayları, mahalle muhtarları ve çok sayıda Rizeli vatandaş katıldı.

RİVA’daki iftar programının ev sahipliğini yapan Rize Dernekleri Komite Başkanı Bayram Ali Koçoğlu, davetini geri çevirmeyerek iftar sofrasında buluşan tüm hemşerilerine ayrı ayrı teşekkür etti. Koçoğlu, yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerine yönelik önemli ve dikkat çeken çağrılarda bulundu.

KOÇOĞLU: “OKTAY AKSU’YU DAHA ÇOK SEVECEKSİNİZ”

CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu ve ekibine seçim çalışmalarında başarılar dileyen Bayram Ali Koçoğlu, “Sarıyer’de 2009’da aday olan ve geçtiğimiz dönemlerde desteklediğimiz Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e bugüne kadar yaptığı tüm hizmetler için teşekkür ediyoruz. Onun aday olduğu dönemde de kırılanlar oldu. Ama o dönem aday gösterilmeyen Gökan Zeybek, hiçbir zaman partisine sırtını dönmedi. Partilileriyle birlikte yol yürümeye ve emek vermeye devam etti. 31 Mart yerel seçiminde CHP Sarıyer’in adayı Mustafa Oktay Aksu’dur ve bizler onun yanındayız. O zaman Şükrü Genç’i sevmiştiniz, şimdi tanıyın Mustafa Oktay Aksu’yu daha çok seveceksiniz” diye konuştu.

AKSU: “RİZELİ KOMŞULARIMA TEŞEKKÜR EDERİM”

Rizelilerin buluştuğu iftarda konuşan CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu; “Büyükdere Mahallemizde Genel Başkan Yardımcımız Gökan Zeybek ile Rizeliler Vakfı’nın düzenlediği iftar programına katıldık. Rize Komitesi adına bizleri ağırlayan Komite Başkanı Bayram Ali Koçoğlu başta olmak üzere tüm Rizeli komşularıma teşekkür ediyorum. Tutulan oruçların ve edilen duaların hak katında kabul olmasını dilerim. Bir Rize iftarındayız. Sizin topraklarınızdan kardeşiniz olarak burada olmaktan da çok mutluyum. Oktay Aksu kim? Bilmeyenleriniz için anlatayım 1966 doğumluyum, 31 yıllık evliyim. Eşim yüksek mimar, iki tane evladımız var. Birisi doktor diğeri de üniversite okuyor ve 18 yıldır Uskumruköy’de ikamet ediyorum. 2014 yılında Sarıyer’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapmış olduğu ön seçimde ikinci oldum ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldum. Daha sonra İl Başkan Yardımcılığı yaptım. 2 dönem Belediye Meclis Üyeliği yaptım ve en sonunda Kartal’da Koordinatör Belediye Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği görevlerinde bulundum. Bugün de Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer Belediye Başkan Adayı olarak huzurunuzdayım” diye konuştu.

“HERKES SARIYER’İ KONUŞUYOR!”

Aksu sözlerine şöyle devam etti; “Burada projelerimden bahsetmeyeceğim fakat Sarıyer, İstanbul’un ve bütün Türkiye’nin seçiminin merkezine gelmiş bir ilçe konumundadır. Herkes Sarıyer’i konuşuyor. Çünkü burada farklı bir durum var. 3 dönem belediye başkanlığı yapmış olan belediye başkanı, kendisi yine aday gösterilmeyince bağımsız aday oldu! Ben kendisine “bağımsız” değil, “bağımlı” aday diyorum. Bayram Ali Koçoğlu da çok güzel bir şekilde izah etti. 2009’da kendisi aday olduğunda da birçok arkadaşımız kırıldı, döküldü ama hepsi Şükrü Genç’in yanında kucaklaştılar, bir seçim süreci yönettiler ve Sarıyer’i kazandık. 2014’te aynı süreci yaşadık, 2019’da aynı süreci yaşadık. Arkadaşlar “ben” yoksam anlayışından bıktık! Artık “biz” demeliyiz. Ben yoksam gerisi tufan anlayışını da reddediyorum!

“SEÇİMİ KAYBETTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKANLARIN BİZE SÖYLEYECEK LAFI YOKTUR!”

CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şahsımla ilgili çok ciddi propaganda yürütülüyor… Diyorlar ki; Mustafa Oktay Aksu, Sarıyerli değil! Whatsapp grupları oluşturulmuş bu gruplarda insanlar buna inanıyorlar. Burada bile Sarıyerli olmadığımı düşünen arkadaşlarımız olabilir. 18 yıldır Arıköy Sitesi’nde oturuyorum, 2009 yılında o sitedeki okulda Aile Birliği Başkanlığı yaptım. 2014 yılında beni Belediye Meclis listesine yazan şu anki Başkan’ın kendisidir! Televizyonlarda “Sarıyerli değil” diyerek bas bas bağırıyor, ayıptır arkadaşlar… Bunları kabul etmek mümkün değil! “Oktay Aksu Belediye Başkanı olduğunda personeli işten atacak”, “Oktay Aksu hayvan düşmanıymış”, “liyakatsizmiş”, “17 tane aday varmış 17 aday içerisinde en düşük profili olan Oktay Aksu’ymuş”… Ben size az önce kendimi anlattım. CV’min mevcut Belediye Başkanı’ndan daha iyi olduğunu da iddia ediyorum. Her platformda da kendisi ile karşı karşıya gelmeye hazırım. O yüzden bir seçimi kazanmak için değil de kaybettirmek için yola çıkanların bize söyleyecek bir lafı yoktur! Bunu şiddetle reddediyorum ve kendisine iade ediyorum.”

“HER GÜN 500 PANKARTIM KESİLİYOR”

Sarıyer’de son günlerde yaşanan pankart kesilme olaylarına da dikkat çeken Aksu sözlerine şöyle devam etti; “Bugüne kadar da bu konuyu konuşmadım. Her gün 500 pankartım kesiliyor arkadaşlar, sokaklarda görüyorsunuz. Her gece 500 pankartlım kesiliyor. En son pankartlarda benim fotoğrafımın üzerine “çarpı işareti” koyup altına da “Şükrü Genç” yazıyorlar. Bu kadar da işi çığırından çıkarttılar. Ben böyle bir seçim süreciyle bu zamana kadar hiçbir yerde karşılaşmadım! O nedenle sizlerden bir ricam var. Burada yapılması gereken Cumhuriyet Halk Partisi oylarına sahip çıkmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi’ne verilecek oyları böldürmememiz gerekiyor. Çünkü ben şunu görüyorum, Sarıyer’de bu bölünmeyle aradan başka bir parti çıkma ihtimali var. Buna izin vermemiz lazım, benim sizlerden ricam budur. Son pişmanlık fayda etmez, partimize sahip çıkacağız. Oylarımızı böldürmeyeceğiz ve sandıklarımıza sahip çıkacağız. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

ZEYBEK: “SARIYER’DEN RİZE’YE GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDUK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, konuşmasına Rizeliler Vakfı’nda düzenlenen iftar programına davetinden ötürü teşekkürle başlayarak şunları söyledi; “Sarıyer’de siyaset yapıyorsak, sadece Rize’yi değil Türkiye’nin 80 ilinde yaşayan bütün insanlarla, toplulukların derdini bilmek zorundayız. O nedenle bizler 2010 yılından beri Sarıyer ve Rize arasında bir gönül köprüsü kurduk. Bugün Sarıyer’de yaşayan Rizeli vatandaşlarımızla bu gönül sofrasında bir arada olmaktan ve oruçlarımızı açmaktan çok mutluyuz. Rize’de çektiğimiz ilk fotoğrafları İstinye’de taksi durağının bulunduğu duvarlarda paylaştık. Değerli hemşerilerimizden Sarıyer’de adayımız Mustafa Oktay Aksu’ya, İstanbul’da ise Ekrem İmamoğlu’na desteklerinizi bekliyoruz.”

TIKLA SAYFA SAYFA OKU!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.