buyukdere-surp-hripsimyants-ermeni-kilisesi-acilisi
1:22

Surp Hripsimyants Ermeni Kilisesi açıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükdere’de yenilenen Surp Hripsimyants Ermeni Kilisesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Surp Hripsimyants Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Süme’nin ev sahipliğindeki açılış Sarıyer’in önemli isimlerini de bir araya getirdi.

Surp Hripsimyants Ermeni Kilisesi, geçirdiği tadilat ve yapılan düzenlemelerinin ardından kapılarını açtı. Episkopos Sahak Maşalyan ve Başepiskopos Aram Ateşyan ile kutsanarak açılışı gerçekleştirilen kilisede dünya barışı için dilekler dilenip, mumlar yakıldı.

Boğaz’ın incisi Sarıyer’in mozaiğinde önemli bir yer tutan Büyükdere Surp Hripsimyants Kilisesi’nin tadilatının ardından gerçekleştirilen açılışına Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Temizel Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Kaya, İYİ Parti Sarıyer İlçe Sekreteri Filiz Caca, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Av. Bilal Çelik, Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, DSP Sarıyer İlçe Başkanı Alaaddin Pınarbaşı, Memleket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Cevdet Bayraktar, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, Büyükdere Muhtarı Ali Yazıcı, Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, Büyükdereli sanatçı Nubar Terziyan’ın oğlu Berç Alyanakziya ve Sarıyerli vatandaşlar katıldı. Surp Hripsimyants Ermeni Kilisesi, yaklaşık 1 buçuk senedir geçirdiği tadilat ve düzenlemelerle son halini aldı. Türkiye Ermenileri Patriği Episkopos Sahak Maşalyan ve Başepiskopos Aram Ateşyan ile kutsanarak ayin gerçekleştirildi.

“SARIYER’DEKİ BU TABLO MUHTEŞEM BİR MOZAİK”

Türkiye Ermenileri Patriği Episkopos Sahak Maşalyan, konuşmasında Büyükdere’deki Surp Hripsimyants Ermeni Kilisesi’ni Sarıyerlilere emanet etti. Açılışa katılan Sarıyerli vatandaşları bir arada görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Maşalyan; “Bu açılışta Türk vatandaşlarımız oldukça fazla yer alıyor. Sarıyer’deki bu tablo muhteşem görünüyor ve güzel bir mozaiği oluşturuyor. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e ve açılışa katılan tüm siyasi partilerin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Surp Hripsimyants Ermeni Kilisesi’ni Sarıyerlilere emanet ediyorum” diye konuştu.

AÇILIŞ KOKTEYL İLE SÜRDÜ

Yoğun katılımlı ayinin sona ermesinin ardından misafirler hazırlanan kokteylde, Surp Hripsimyants Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Süme’nin ev sahipliğinde ağırlandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.