Zamlar ekmek fırınlarını vurdu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’in 26 yıllık fırını MC Royal, ekmek ve unlu mamullerinin üretiminde kullandıkları ürünlere gelen zamlardan dolayı mağduriyetini dile getirdi.

MC Royal Fırını’nın sahibi Adil Yıldız, gelen zamların fırıncıları nasıl etkilediğini Sarıyer Gazetesi’ne anlattı. Ürünlerini paketlerken karton ambalajlar, kağıt ve poşet kullanan fırıncı Yıldız; un, şeker, tuz, doğalgaz, poşet ve kağıda gelen zamlardan dolayı zor zamanlardan geçirdiklerini belirterek fırıncıların yaşadıkları bu mağduriyetlerini devletin gidermesini istedi.

Yıldız; “Ekmeğin 4 lira olacağını düşünüyoruz!”

MC Royal Fırını sahibi Adil Yıldız; “Şu anda un fiyatları çok yükseldi. 140-150 liraya aldığımız unlar şu anda 300 lira civarında satılıyor. Susam olsun, maya olsun hepsinde yüzde 80-90 gibi fiyat artışları var. Tabi işçi giderleri var, sigorta giderleri var… Ekmek fiyat artışları şu anda 2,50 tl civarında. Bütün fırıncılar zarar ediyor. Yakında zam beklentisi içerisindeyiz. Artık yetkililer ne takdir ederler ne uygun görürler bilmiyoruz ama ekmeğin 4 lira civarında olacağını düşünüyoruz” dedi.

“Sarıyer’de askıda ekmek uygulamasını başlatan ilk fırınız”

“Vatandaşların zor durumda olduğunu biliyoruz. Durumu iyi olmayan vatandaşlar için askıda ekmek uygulaması yapıyoruz. Durumu iyi olan vatandaşlarımız bize gelip para bırakıyor, ihtiyacı olan vatandaşlar gelip ücretsiz askıda ekmek alabiliyor. Bu da bizim sosyal hizmetimizdir. Bunu Sarıyer’de başlatan ilk fırıncılar biziz. Böylelikle ihtiyacı olan vatandaşlara tedarik ediyoruz.”

“2,50 liraya ekmek satıyoruz, ücretsiz poşet veriyoruz”

Yıldız sözlerine şöyle devam etti; “Zam yapma taraftarı değiliz ama maliyetler çok yükseldiği için çoğu meslektaşımız zarar ediyor. Biz bakkallara kar payı veriyoruz. Bakkallara araçlarımız 2-3 sefer servis yapıyor. Bu servislerinde yakıt maliyeti ve şoför maliyeti var. Marketlerde poşet ücretli satılıyor bizde ise ücretsiz. 2,50 liraya ekmek satıyoruz, ücretsiz poşet veriyoruz. Marketler yüklü miktarda alışveriş yapana 25 kuruş poşet ücreti alıyor. Ama biz bir simit bile versek poşet ücreti almıyoruz! Ürünlerimizi satarken kağıda ve poşete koyarak veriyoruz. Poşet, kağıt, ambalaj fiyatları daha da katlanıyor. Bu poşet konusunda marketler gibi uygulama olursa fırıncılar için daha iyi olur. Devletimizden beklentimiz un, maya, tuz, akaryakıt, doğalgaz gibi ham maddelerde fiyat indirimleri olur ve bir ayrıcalık tanınırsa bizim için iyi olur. Böylelikle vatandaşlar da memnuniyet duyar ve maliyetler düşer.”

Haber/Foto: Gizem Doğan

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.