Sevilen sanatçı Şahsenem’e anlamlı ödül

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şarkılarıyla sevenlerinin kalbine taht kuran sanatçı Şahsenem, RM’C PMU Master Ödül Töreni’nde ilk kez açılan kategoride “Yılın En Başarılı Orta Asya Türk müzik Sanatçısı” ödülünü aldı.

Ödül gecesinde Başarılı Orta Asya Türk müziği sanatçısı ödülüne layık görülen sanatçı Şahsenem ödül törenine uzun bir aradan sonra uzun bir aradan sonra müzik hayatında birçok başarıya birlikte imza atan, “Gözyaşlarım Anlatır” şarkısının bestekarı ve aranjör Özbekistanlı sanatçı Uluğbek Hekimoğlu ile birlikte geceye katıldı. Sanatçı Şahsenem yepyeni albüm projelerinde Uluğbek Hekimoğlu ile birlikte imza atacaklarının, muhteşem müzik projeleri hazırlıklarının stüdyo aşamasında olduklarının müjdesini verdi.

“YENİDEN FIRTINA GİBİ ESECEĞİM”

Yakında “Gözyaşlarım Anlatır” şarkısının ikizinin yine Uluğbek Hekimoğlu tarafından bestelendiğinin ve şarkının sözlerinin yazılmakta olduğunu da söyledi. Gözyaşlarım Anlatır şarkısı çok sevilmiş ve birçok sanatçı da Şahsenem’den sonra seslendirmişti. Şahsenem ödülünü alırken sahnede sevenlerine yakında yeniden fırtına gibi eseceğinin haberini verdi.

ÖNEMLİ BİR İLKE İMZA ATILDI

RM’C PMU Master Ödül töreninde ödülünü alırken konuşan Şahsenem; “Orta Asya Türk Müzik Sanatçısı kategorisi ilk defa senin gecende doğmuş oldu. Bu bir ilktir Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nin müzik ve kültür elçisi olarak köklü bir müziği Türkiye’de tanıttım ve sevdirdim. Benden sonra da Orta Asya Türk Cumhuriyeti’nden gelecek olan sanatçılar için müthiş önemli bir kapı açmış oldum. Bunun için sana ve Ufuk hanıma teşekkür ederim. Bu kadar yıllardır ben bunun savaşını veriyordum. Müzik ödüllerinde beni arabesk ya da rock gibi her türlü kategoriye soktular. Doğru kategori bulamadılar. Ama doğru olan kategori işte şimdi hayata geçmiş oldu. Çok önemli ilklere imza atmış olduk” diye konuştu.

“BAŞARI BİZİM İÇİN KAÇINILMAZ OLUYOR”

“Yılın En Başarılı Orta Asya Türk müzik Sanatçısı” ödülünü alan sanatçı Şahsenem, ödül gecesinin ardından duygu ve düşüncelerini Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü Rukiye Ay‘a şöyle anlattı; “Bu ödül töreninde ilk kez Yılın en başarılı Orta Asya Türk müzik sanatçısı kategorisi açıldı. Benden sonra gelecek Orta Asyalı sanatçılar için bir anahtar oldu ve bir kapı daha açmış oldum. 1992 yılında Türkiye’ye başarılı bestekar, aranjör Uluğbek Hekimoğlu ile geldik. Özbekistan’da birçok yarışmada birincilik derecesi aldık. Özbekistan’ın tanınan grubu Saba’da beraber yer aldık. Ne zaman biz bir araya gelsek başarı bizim için kaçınılmaz oluyordu. Çünkü o benim sesimi ve tarzımı çok iyi biliyor. Yeniliklere açık bir müzisyendir kendisi ve müzikte hep yeni tarzlar denedik. Gözyaşlarım Anlatır şarkısını herkes çok sevdi. Bu şarkının ve albümlerimdeki birçok şarkının bestekarıdır. Benden sonra bu şarkıyı birçok sanatçı okudu. Sözleri Vural Şahin’e aittir. Sevenlerim yine böyle bir şarkı bekliyorlar. Şöyle bir müjde verebilirim yine aynı bestekardan Gözyaşlarım Anlatır’ın ikiz bestesi yapıldı. Sözleri de yazılmakta. Yakında single olarak piyasaya çıkaracağız. Biz sanat yolunda Uluğbek Hekimoğlu ile birlikte yürürken her iki ülkede de başarılı olduk. Benim sesimi bilmesi ve ona göre besteler yapması benim için şanstır. Bu müthiş ikili yeniden bir araya geldi. Albüm çalışmalarımızı ve sürpriz projelerimizin stüdyo çalışmalarına başladık. 20 sene aradan sonra yine bir aradayız çünkü müzik birlikteliğimiz var. Harika projelerde sevenlerimizle buluşmak üzere diyorum. Türkiye’nin sevgilisi olan şarkı Gözyaşlarım Anlatır’ın bestekarı Uluğbek Hekimoğlu ile birbirimize çok şey katıyoruz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.